yardım başvurusudevlet yardımları

Devlet Hastanesi İmplant Yapıyor mu? 2024 SGK Karşılıyor mu?

Devlet Hastanesi İmplant Yapıyor mu? 2024 SGK Karşılıyor mu?

Devlet Hastanesi İmplant Yapıyor mu? SGK Karşılıyor mu? Son zamanlarda sıkça yaygınlaşan implant tedavisi hakkında birçok konu merak edilmektedir. SGK İmplant Tedavisini Karşılıyor mu? Engellilerin İmplant Tedavisi Nasıl Karşılanır? SGK İmplant Ödemesi Ne Kadar? İmplant Tedavi Süreci Nasıldır? 18 Yaş Altı Hastalarda SGK İmplant Tedavisini Karşılar mı ve daha birçok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Devlet Hastanesi İmplant Yapıyor mu? SGK Karşılıyor mu?

Zaman zaman ağız sağlığı konusunda problem yaşayabiliyoruz. En büyük problemlerden biri ise dişlerimizin eksilmesidir. Eksik diş olduğunda kişi sağlık problemi yaşar ve günlük hayatında da çiğneme gibi farklı problemleri beraberinde getirir.

Eksik diş olması durumunda önceki yapılan tedavilerde köprü ve protez kullanılmaktaydı. Şimdi ise teknolojinin gelişmesine bağlı olarak implant tedavisi yer almaktadır. İmplant tedavisi sayesinde hastalar eksik olan dişlerini tamamlıyor ve ağız problemlerini ortadan kaldırıyor.

Hayalinizdeki gülüşlere sahip olmak eskiden daha zorken şimdi ise implant tedavisi ile birlikte eksik dişler hem tamamlanıyor hem de görüntü açısından güzellikler sunuyor. Yani gülüş tasarımı gibi estetik amaçlı da implant kullanılabiliyor.

Sağlık açısından önemli olan implant tedavisi özel hastanelerin yanı sıra devlet hastanelerinde de yapılabiliyor. Özel hastanelere göre devlet hastanelerinde implant fiyatları daha uygundur. Yani ekonomi açısından devlet hastaneleri birçok kişiye implant yapma imkanı sunuyor.

Tüm bunların yanı sıra en çok merak edilen ve araştırılan konu ise devletin implant tedavi ücretini karşılayıp karşılamadığıdır. Yani SGK implant ücretlerini de karşılıyor mu merak edilmektedir. Bazı durumlarda implant tedavi ücreti SGK tarafından karşılanıyor. Peki bunlar hangi durumlardır gelin birlikte bakalım.

İmplant Nedir?

İmplant eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğinin içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılan vidalardır. Bu vidaların üstüne ise diş protezleri yerleştirilmekte ve daha güzel bir gülüş estetiği sağlanmaktadır.

Tedavi sırasında diğer dişlere zarar verilmeden yani yan dişlerin kesilmesine gerek kalmadan sadece sorunlu dişin tedavisi amaçlı yapılan implant sayesinde pek çok kişi rahat etmektedir. Herhangi bir şekilde yan dişler zarar görmeden yapılan bu tedavi sonrası hastalar yeni dişleri ile rahatlıkla yemek yiyebiliyor ve görünüş açısından da rahat edebiliyor.

devlet hastanelerinde i̇mplant yapılıyor mu? i̇mplant diş fiyatı ne kadar?

devlet hastanelerinde i̇mplant yapılıyor mu? i̇mplant diş fiyatı ne kadar?

SGK Tedaviyi Karşılıyor mu?

Belirli durumlarda SGK vatandaşların implant tedavisini karşılayabilmektedir. Tedavi ücretinin bir kısmını karşılayan SGK, vatandaşlara implant konusunda kolaylık sağlamaktadır. İmplant tedavisi olmak isteyen kişiler devlet üniversitelerine bağlı hastane veya diş fakültelerinde tedavi olmalıdırlar.

Peki SGK ne gibi durumlarda implant ücretlerini karşılıyor gelin bakalım.

  • SGK konjenital diş eksikliği vakalarında
  • Üst çene de tek taraflı ya da serbest sonlu dişsizlik vakalarında
  • Alt çene de tek taraflı ya da serbest sonlu dişsizlik vakalarında
  • İlgili kemik ve diş doku defektlerinin olduğu vakalarda
  • Maksillofasiyal travmalara bağlı gelişen kemikte aşırı doku kaybının görüldüğü vakalarda

Kısacası yukarıdaki durumlara bağlı olarak hastane kurul raporuna göre her bir çene için 4 tane kemik içi implant uygulamasının bir kısmı SGK tarafından karşılanmaktadır. Yani bir çene için 4 tane implant desteği sağlanır. Her implantın 700 TL’si SGK tarafından karşılanır.

İmplant Tedavisini Devlet Karşılıyor mu?

Devlet hastanelerinde implant yaptırmak isteyen kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri de devletin implant tedavisini karşılayıp karşılamadığıdır. Diş konusunda sağlık problemi yaşayan kişiler özel hastanelerin yanı sıra devlet hastanelerin de implant tedavisi yaptırabilmektedir.

Devlet hastanelerinde implant tedavisi olmak isteyen kişilerin tedavi ücretleri belirli durumlarda bir kısmı karşılanmaktadır. Yani SGK sözleşmeli resmi sağlık kuruluşlarında implant tedavisinin bir kısmı ödenir.

SGK tarafından tedavi ücretinin bir kısmı karşılanabilmesi için devlet üniversitelerine bağlı hastane ya da diş hekimliği fakültelerinde tedavi olunması gerekmektedir. Bunun yanı sıra tedavi ücreti sadece belirli durumlarda karşılanır. Yani estetik amaçlı implant tedavisi olmak isteyen kişilerin tedavi masrafı SGK tarafından karşılanmaz.

Engellilerin İmplant Tedavisi Nasıl?

Engelli bireylerin implant tedavisinin karşılanması için en az %40 engel oranına sahip olması gerekir. Bu gibi durumlarda özel hastanelerde de implant tedavi ücreti SGK tarafından karşılanır. Bunun için Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerine veya üniversitelerdeki diş hekimliği fakültelerine gitmeleri ve buralardan sağlık raporu almaları gerekmektedir.

Sağlık raporunda en az üç diş hekiminin imzasının bulunması gerekmektedir. Ve rapor tarihine göre en fazla 10 iş günü içinde tedaviye başlanmalıdır.

Özel Hastane Acili Ücretli mi? Özel Hastane Acil Ücreti Geri Alma

SGK İmplant Hakkı

SGK implant ödemesi her implant için 700 TL’dir. Bunun yanı sıra 5434 sayılı TC Emekli Sandığı Kanunu’nun 56.maddesi ya da 2330 sayılı kanunun 2. Maddesinin birinci fıkrasının e ve f bentlerinde olanlar için 2500 TL ödeme yapılmaktadır.

Ayrıca 3713 sayılı kanuna göre aylık bağlanmış olan maluller, 3713 sayılı kanun kapsamında yer alan olaylar doğrultusunda aylık bağlanan kişiler ve yine bu kanun kapsamında olmasa dahi yardım olmaksızın gerekli hareketleri yapamayacak durumda olan harp ve vazife malullerine tedavi için 2500 TL ödeniyor.

İmplant Tedavi Süreci

İmplant tedavisi olmak isteyen hastalar tedavi sürecini merak etmektedir. Genel olarak tedavi süreci şu şekildedir;

  • İlk olarak hastaneden randevu alınır.
  • Hastanın muayenesi yapılır ve tedavi için gerekli bölüme sevk edilir.
  • Burada yine muayene edildikten sonra tedaviye başlanır.
  • İmplantların yerleşmesi ortalama 4-5 dakika sürmektedir
  • Çene kemiğine yerleşmesi ise 3-6 aylık süreyi bulmaktadır.
  • İmplant tedavisi yapılırken lokal anestezi uygulanır.
  • Tedavi sonrası anestezinin geçmesine bağlı olarak bölgede ağrı ve acı olabilir.
  • Ağrıya bağlı olarak hasta, doktorun reçetesine göre ağrı kesici kullanabilir.
  • İmplantların çene kemiğine kaynamasına göre protez dişler yerleştirilmektedir.
  • Toplam tedavi süresi ortalama 6 aya kadar uzayabilir.

Devlet Hastanesinde İmplant Ne Kadar?

Devlet hastanesi implant fiyatı tek bir implant ortalama 3.000 TL ile 7.000 TL arasındadır. Tabi fiyatlar tedavi görülen hastaneye ve doktora göre değişmektedir. Özel hastanelerde tedavi olmak isteyen kişilerin tedavi masrafları daha yüksektir.

18 Yaş Altı Hastalarda SGK İmplant Tedavisini Karşılar mı?

18 yaşını doldurmayan kişilerin implant tedavisi hariç tüm ortodontik tedavileri SGK tarafından karşılanır. SGK tarafından tedavinin karşılanması için hastanın sağlık kurulu raporu alması gerekmektedir.

Sağlık kurulu raporunda en az 3 diş hekiminin imzasının bulunması gerekmektedir. Bu rapor için Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Üniversitelerdeki diş hekimliği fakülteleri, Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine gidebilirsiniz.

Sağlık raporu alan kişiler özel hastanelerde de implant tedavisi olabilmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.