SGK - SSK

2024 SGK Hizmet Dökümü Sorgulama – 4A ve 4B Hizmet Dökümü

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama - 4A ve 4B Hizmet Dökümü, Hizmet Dökümü, 4A Hizmet Dökümü, Bağkur Hizmet Dökümü, e-Devlet Hizmet Dökümü Sorgulama, e-Devlet Giriş SSK Hizmet Dökümü, SGK Sorgulama ve daha fazlası yazımızda...

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama – 4A ve 4B Hizmet Dökümü; Sigorta demek aslında kişilerin haklarının garanti altına alınması demektir. Peki 4A hizmet dökümü ve gün sorgulama işlemi nasıl yapılır, BAĞ-KUR hizmet dökümü nasıl sorgulanır gibi tüm soruların cevapları yazımızda.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde çalışıp para kazanan her vatandaşın sigorta priminin yatırılması gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında işleyen sigorta sürecinde eski isimleriyle SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı olmak üzere üç farklı sigorta çeşidi bulunmaktadır. Çalışan statüsündeki vatandaşlar için SSK primi ödenirken, iş sahibi olanlar ya da dışarıdan sigorta primi yatırmak isteyenler için BAĞ-KUR kapsamında prim ödemeleri gerçekleştirilir. Memur statüsündeki vatandaşlar için ise sigorta işlemleri Emekli Sandığı çatısı altında yürütülür.

SGK Emeklilik Hesaplama Tablosu 2024 Engelli Emeklilik Tablosu

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama – 4A ve 4B Hizmet Dökümü

Hizmet dökümüne ilişkin sorgulama işlemleri Turkiye.gov.tr adresinden faaliyetlerini sürdüren e-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. e-Devlet şifresi ve T.C. ile SGK sorgulama işlemini ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mümkündür.

  • SGK hizmet dökümü sorgulaması yapmak için ilk olarak bu bölümün altında yer alan bağlantıya tıklayarak ilgili sayfayı açın.
sgk hizmet dökümü sorgulama
sgk hizmet dökümü sorgulama
  • İşlemlere devam etmek için “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna tıklayın.
4a ve 4b hizmet dökümü
4a ve 4b hizmet dökümü
  • Karşınıza çıkan ekrandaki ilgili boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girin.
  • Eğer henüz e-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT merkezine giderek şifrenizin yazılı olduğu zarfı kimliğinizi göstererek temin edebilirsiniz ve sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • E-Devlet şifresi kullanmadan alternatif yöntemleri deneyerek de sisteme giriş yapmak mümkündür. Üst bölümde yer alan T.C. kimlik kartı, mobil imza, internet bankacılığı ya da elektronik imza seçeneklerinden herhangi biri aracılığıyla da sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Eğer şifrenizi unuttuysanız “şifremi unuttum” butonuna tıklayın ve sizden istenen bilgileri girdikten sonra cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana girerek sisteme yeni şifrenizle giriş yapın. Daha önce cep telefonu numaranızı sisteme tanımlamadıysanız şifrenizi sıfırlamanız mümkün değildir, bu durumda yeniden herhangi bir PTT merkezine gitmeniz ve yeni bir şifre satın almanız gerekir.

SGK İdari Para Cezaları 2024 SGK İdari Para Cezası Sorgulama ve Ödeme

  • Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda ad, soyad, cinsiyet, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi gibi bilgilerin hemen altında “tescil bilgileri” yazısının yer aldığı bir bölüm çıkacaktır. Bu alanda sicil numarası, sigorta aktiflik durumu, uzun vade gün sayısı gibi veriler yer alır.
  • Otomatik olarak karşınıza çıkan ekran, size 4A verilerini sunacaktır. Eğer 4B, 4C ya da Banka Sandığı kapsamındaki tescil bilgilerine ulaşmak ve hizmet dökümünü incelemek istiyorsanız “tescil bilgileri” başlığının hemen altındaki seçeneklere tıklayarak ilgili sorgulamaları gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet sisteminden SGK bünyesindeki hizmet dökümüne ilişkin sorgulama yapmak için TIKLAYINIZ!

4A Hizmet Dökümü ve Gün Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

  • 4A kapsamındaki hizmet dökümüne ve gün sorgulama işlemlerine de e-Devlet çatısı üzerinden ulaşmak mümkündür. Sorgulama yapmak için ilk olarak bu bölümün altındaki bağlantıya tıklayın.

  • Eğer henüz giriş yapmadıysanız karşınıza çıkan sayfada mavi renkli kutucuğun içerisinde yer alan “kimliğimi şimdi doğrula” butonuna tıklatın.

  • Daha sonra sisteme girişinizi gerçekleştirmek için ilgili boşluklara e-Devlet şifrenizi ve TC kimlik numaranızı yazarak “sisteme giriş yap” yazısına tıklayın.
  • Alternatif yöntemlerle sisteme giriş yapabileceğiniz gibi şifrenizi unutmanız halinde “şifremi unuttum” butonunu kullanıp yeni şifre alarak da işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

maaur05nlfcsjycjx8uxv68x920bji77fqh7lctt.jpeg

  • Karşınıza çıkan sayfada otomatik olarak 4A özet hizmet dökümüyle karşılaşacaksınız. Yaptığınız SSK sorgulama işlemi sonrasında önünüze çıkan sayfada kimlik bilgileriniz, ilk işe giriş tarihiniz ve toplam uzun vade gün sayınızı görebilirsiniz.
  • Eğer SSK toplam gün sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız açılan sayfadaki “uzun vade gün sayısı” bilgisine bakabilirsiniz ya da alt bölümde yer alan 4A Detaylı Hizmet Dökümü başlığına tıklatarak SSK gün sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

4A kapsamındaki hizmet dökümünü ve gün sayısını sorgulama işlemi için TIKLAYINIZ!

BAĞ-KUR Hizmet Dökümü Nasıl Sorgulanır?

  • BAĞ-KUR ya da bir başka deyişle 4B kapsamındaki hizmet bilgisini sorgulamak için de e-Devlet sisteminden faydalanılabilir. Bunun için ilk olarak bu bölümün alt tarafında paylaştığımız bağlantıya tıklayarak ilgili sayfayı açın.
  • Önünüze gelen ekrandaki “kimliğimi şimdi doğrula” yazısına tıklayın ve sonrasında ilgili boşluklara sırasıyla T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazarak “sisteme giriş yap” yazısına tıklayıp girişinizi gerçekleştirin.

3urmzhi63qghg8ypbqqgur5g9ggzweuertywjfbs.jpeg

  • Sisteme giriş yaptıktan sonra otomatik olarak karşınıza BAĞ-KUR hizmet dökümünüz gelecektir. Eğer yukarıdaki gibi bir uyarı ile karşılaşıyorsanız ya 4B tescil kaydınız yok demektir ya da bir hata söz konusu olabilir. Bir hata olduğunu düşünüyorsanız en kısa sürede SGK merkezlerine gidebilir ve itiraz edebilirsiniz.

BAĞ-KUR hizmet bilgisi sorgulama işlemi yapmak için TIKLAYINIZ!

Emekli Sandığı Hizmet Hesaplama Nasıl Yapılır?

  • Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesindeki hizmet sayesinde bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür.
  • Emekli Sandığı kapsamında hizmet hesabı yapmak için ilk olarak bu bölümün alt kısmında sizle paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayınız.

  • Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza çıkan sayfada ilk olarak doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi girin. Daha sonra varsa 23.05.2002 tarihine kadarki 4A hizmetlerinizi sol bölüme bu tarihten sonraki 4A hizmetlerinizi ise sağ bölüme yazın ve alt sütuna geçin.
  • Bu sütunda hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi ilgili sütunlara yazdıktan sonra hizmet türünü seçip “ekle” butonuna tıklayın.
  • Tıkladıktan sonra “hizmetleriniz” başlıklı bölümde konuya ilişkin detaylı bilgiler karşınıza çıkacaktır. Bu bilgiler geldikten sonra sol alt bölümde yer alan “hesapla” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilir ve aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.

Emekli Sandığı kapsamında hizmet hesabı gerçekleştirmek için TIKLAYINIZ!

Şifresiz SGK Sorgulama Yapılabilir mi?

e-Devlet sistemi üzerinden şifresiz SGK sorgulamak mümkün değildir. e-Devlet şifresi kullanılmasa bile TC kimlik kartı, internet bankacılığı, mobil imza, elektronik imza gibi seçeneklerden en az birinin kullanılması gerekir. Dolayısıyla internet üzerinden bu yöntemlerden birini uygulamadan SGK dökümü almanın mümkün olduğunu söyleyemeyiz.

Diğer taraftan çalışılan işletmenin muhasebe kayıtları ile ilgilenen birime ya da kişiye sigorta dökümünüzü almak istediğinizi söylemeniz halinde yetkili tarafından gerekli belge size verilecektir. Aynı işlemi SGK’nın merkez binalarına giderek kimliğinizi göstermek şartıyla da gerçekleştirebilirsiniz.

İsimden SSK Hizmet Dökümü Sorgulanabilir mi?

Yukarıda da anlatıldığı üzere şifresiz ya da e-devlet uygulamasına giriş yapmayı sağlayan yöntemlerden herhangi birini kullanmadan internet üzerinden hizmet dökümü sorgulamak mümkün değildir. Ama çalışılan işletmedeki muhasebe birimi ya da SGK merkezlerine gidildiği durumda isim ve soyisim ile T.C. kimlik numarası bilgilerinin verilmesi halinde ilgili belge temin edilebilir.

Ziraat Mühendisi Maaşı 2024 Ziraat Mühendisi Ne İş Yapar?

İşe Giriş Sağlık Raporu 2024 İş İçin Sağlık Raporu Hangi Hastanelerden Alınır?

 

SGK Mevzuatı ile İlgili Bilgileri Nereden Öğrenebilirim?

ALO 170 üzerinden öğrenebilirsiniz.

İŞKUR İletişim Numarası Nedir?

444 75 87 üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu