Trafik

HGS Hesap ve Bakiye Aktarma İşlemi Nereden Yapılır? 2024 HGS Aktarma İşlemi

HGS Hesap ve Bakiye Aktarma İşlemi Nereden Yapılır? HGS Aktarma İşlemi, HGS Bakiye Nasıl Aktarılır? HGS Bakiyeleri Nasıl Geri Alınır? HGS Aktarma İşlemi Nasıl Yapılır? HGS Bakiye Yükleme ve daha fazlası yazımızda...

HGS Hesap ve Bakiye Aktarma İşlemi Nereden Yapılır? HGS Aktarma İşlemi; Hızlı Geçiş Sistemi ile köprü ve otoyollarda bekleme derdi son bulmuş, trafik akışı sağlıklı hale getirilmiştir. HGS Bakiye Aktarma Nedir? PTT’den HGS Bakiye Aktarma İşlemi Nasıldır? Bankadan HGS Hesap Aktarma İşlemi Nasıldır? HGS Bakiyeleri Nasıl Geri Alınır gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistemi ya da kısa ismiyle HGS, köprü ve otoyol üzerinde yer alan gişelerde meydana gelen dev kuyrukları önlemek ve zaman tasarrufunu mümkün kılmak adına devreye alınmış bir uygulamadır. Nakit para ve kartlı geçişte oluşan büyük kuyrukları ortadan kaldıran HGS aynı zamanda önden ödemeli bir sistem olmakla beraber bir etiketin aracın ön camına takılmasıyla çalışır. Henüz yeni sayılabilecek bir uygulama olması sebebiyle Hızlı Geçiş Sistemi ile ilgili özellikle iptal etme ve bakiye aktarma gibi hususlarda bilgi eksikliği kaynaklı mağduriyetler oluşabiliyor.

HGS Alma ve İptal Ettirme İşlemi Nereden Yapılır?

HGS Bakiye Aktarma Nedir?

Eğer bir HGS üyesiyseniz ve şu an kullanmış olduğunuz aracınızın üzerinden Hızlı Geçiş Sistemi ile çalışan, gişelerden geçebilmenizi mümkün kılan bir etiketiniz varsa kuvvetle muhtemel bu etiket için tanımlanmış bir miktar bakiye de hesabınızda mevcuttur. Eğer arabanızı bugün satarsanız ya da şu an kullanmış olduğunuz aracı bırakıp başka bir araçla hayatınıza devam etmek isterseniz HGS bakiye aktarma işlemi yapmanız gerekebilir.

Yeni bir araç kullanmaya karar verdiğiniz zaman eski aracınızdaki HGS’yi iptal ederek bu aboneliğinizden kalan bakiyeleri yeni aracınıza tanımlayabilirsiniz. Genelde ortalama olarak bir hafta içerisinde tamamlanan bu işleme HGS bakiye aktarımı adı veriliyor ve bu sayede eski hesabınızdaki paralarınız boşuna gitmemiş oluyor. Diğer taraftan eski aracınızdaki HGS’yi iptal ederek aracın yeni sahibinin yapacağı ihlaller yüzünden ceza ödeme ihtimaliniz de ortadan kalkmış oluyor.

HGS Hesap ve Bakiye Aktarma İşlemi Nereden Yapılır? HGS Aktarma İşlemi

HGS başka plakaya aktarma işlemi için Hızlı Geçiş Sistemi aboneliğinizi başlattığınız ve etiketinizi satın aldığınız kuruma giderek başvuruda bulunmanız gerekiyor. Hızlı Geçiş Sistemi’ne ilişkin işlemler büyük çoğunlukla PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla gerçekleşiyor. Siz de bu durumda ürünü eğer PTT’den aldıysanız bakiye aktarma işlemleri için herhangi bir PTT ofisine, bankadan aldıysanız bankanızın herhangi bir şubesine gidebilir ve başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

PTT’den HGS Bakiye Aktarma İşlemi

Aracınızda mevcut olan Hızlı Geçiş Sistemi ürününü satın alırken PTT şubesinden işlem yaptıysanız hesap aktarma işlemi için dilediğiniz bir PTT merkezine uğramanız yeterli olacaktır. Aracınızı satmanız halinde ya da elinizdeki diğer bir aracı kullanmayı tercih ettiğiniz durumda eski arabanızdaki HGS hesabınızdan kalan bakiyeleri kullanmaya devam etmek istiyorsanız PTT ofisine giderek mevcut etiketinizin iptali için bir talepte bulunmanız gerekiyor. Elinizde mevcut olan etiketin iptal edilmesiyle beraber hesap aktarma işlemi sayesinde bakiyelerinizi yeni hesabınızda kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer HGS bakiye geri alma işlemi yapmak istiyorsanız kalan bakiyeleri aktarmak yerine nakit olarak almayı da tercih edebilirsiniz.

Bankadan HGS Hesap Aktarma İşlemi

Her banka farklı bir format belirleyip hizmete devam ettiği için Hızlı Geçiş Sistemi üyeliklerine ilişkin hesap kapatma, bakiye aktarma gibi işlemler kurumlar arasında değişiklik gösterebilir. Günümüzde neredeyse bütün bankalar; şube, internet bankacılığı, mobil bankacılık, müşteri hizmetleri gibi kanallarla müşterilerine hizmetlerini sürdürüyorlar. Eğer bankanız sizden bir belge ya da imza talep etmezse müşteri hizmetleri ya da online bankacılık işlemleriyle hesap aktarımını gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer taraftan henüz bu online işlemler tam anlamıyla oturmadığı için birçok banka, herhangi bir şubeye giderek bizzat başvuru yapmanızı talep edebilir. En sağlıklısı da araç sahibinin hesap kapatma ve bakiye aktarımı işlemleri için bizzat kuruma giderek talepte bulunması gibi görünüyor. Yine de en güncel bilgilere ulaşmak için bankanızın müşteri hizmetlerine danışmanız daha sağlıklı olacaktır.

hgs hesap ve bakiye aktarma i̇şlemi
hgs hesap ve bakiye aktarma i̇şlemi

HGS Bakiyeleri Nasıl Geri Alınır?

Hızlı Geçiş Sistemi’nde aktif bir üyeliğiniz varsa ve bu üyeliğiniz için oluşturulan hesapta bir miktar bakiyeniz bulunuyorsa bunları geri almanızın tek yolu hesabınızı iptal etmektir. Diyelim ki aracınızı sattınız ve yeni bir araba almak istemiyorsunuz, yani bundan böyle araç sahibi olmayacaksınız. Dolayısıyla HGS bakiyelerinizi aktarmakla ilgilenmeyeceğiniz için direkt olarak hesabınızda kalan bakiyeleri talep edebilirsiniz.

Bu durumda tıpkı bakiye aktarma işleminde olduğu gibi HGS ürününüzü çıkarttığınız ve üyeliğinizi başlatmış olduğunuz kurumla iletişime geçmeniz gerekiyor. Yani herhangi bir PTT şubesine ya da bankanızın herhangi bir merkezine giderek Hızlı Geçiş Sistemi hesabınızı iptal etmek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bu durumda genelde iptal sebebiniz sorulacaktır ve işlemlerin hızlı halledilmesi için “Aktif aracımı sattım” demeniz öneriliyor. Satış işlemi söz konusuysa HGS hesaplarının kapatılması süreci daha çabuk hallediliyor. Hesabınızı kapattıktan sonra bakiyenizin para olarak size iade edilmesi için farklı süreçler mevcut. Eğer bankadan hesabınızı kapattıysanız yaklaşık on gün içerisinde paranız hesabınıza yatacaktır ama eğer PTT şubesinden hesap kapatma işlemi yaptıysanız işlemin üzerinden 30 gün geçince yeniden aynı şubeye bizzat giderek paranızı almanız gerekecektir.

HGS İletişim Kanalları

Hızlı Geçiş Sistemi’ne yönelik hesap kapatma, bakiye aktarma gibi işlemler ya da diğer her türlü konu hakkında aklınıza takılan herhangi bir soruya HGS’nin iletişim kanalları sayesinde yanıt bulabilirsiniz. 7 gün 24 saat aktif olarak sizlere hizmet sunan Hızlı Geçiş Sistemi yetkilerine HGSmusteri.ptt.gov.tr adresinden ulaşabileceğiniz gibi [email protected] elektronik posta adresinden ya da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açılan 0850-460-60-60 numaralı telefon hattından ulaşabilirsiniz.

HGS Ceza Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi cezanızı e-Devlet üzerinden sorgulayabilir ve HGS ceza ödeme işlemlerinizi de buradan gerçekleştirebilirsiniz.

  • İlk olarak aşağıda paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayarak ceza sorgulama sayfasını açın.

kezjeogc5smkmalqij2zk6rggdvos0rznkna9cen.jpeg

  • İlgili bağlantıya tıkladığınızda karşınıza gelen ekranda eğer e-devlete giriş yapmamışsanız “kimliğimi şimdi doğrula” butonu çıkacaktır. Bu botuna tıklayarak kimlik doğrulama adımlarına geçin.

au39bgxsdm7gab5r0qqi6cwbvpk1w00doauhcllz.jpeg

  • Kimlik doğrulamasını gerçekleştirmek için T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi sırasıyla ilgili boşluklara yazarak “sisteme giriş yap” yazısına tıklayın.
  • Eğer e-Devlet şifrenizi unuttuysanız ya da henüz temin etmediyseniz size en yakın PTT ofisine giderek satın alabilirsiniz.
  • e-Devlet şifresi haricinde farklı bir yöntemle giriş yapmayı tercih ediyorsanız bu sayfada yer alan internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, mobil imza ya da elektronik imza seçeneklerini seçebilirsiniz.

  • Sisteme giriş yapmanızın ardından eğer bir HGS hesabınız varsa ve geçiş ihlali yaptıysanız bunlara ilişkin bilgiler ve ödemeniz gereken cezanın detayları önünüze çıkacaktır. Eğer bir HGS ürününüz yoksa ekran görüntüsünde görmüş olduğunuz ifadeyle karşılaşırsınız.
  • HGS cezalarınız varsa bu sayfa aracılığıyla ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Cezaların sıralandığı sayfada “ödeme yap” butonuna tıklayarak kredi kartı ya da banka kartı aracılığıyla cezanızı ödeyebilirsiniz.
  • Dilerseniz ödeme için bankanızın şubesini, mobil ve internet bankacılığını ya da PTT ofislerini de tercih edebilirsiniz.

HGS Hangi Bankalardan Alınır? Yükleme Noktaları Nelerdir?

HGS Bakiye Sorgulamayı Nasıl Yapabilirim?

0850 460 60 60 numaralı hat üzerinden yapabilirsiniz.

Minimum HGS Bakiyesi Ne Kadar Olmalıdır?

Minimum HGS Bakiyesi 50 TL olmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu