yardım başvurusudevlet yardımları

Hastane Randevu – MHRS Randevu 2024 T.C No ile Hastane Randevu Alma

Hastane Randevu – MHRS Randevu 2024 T.C No ile Hastane Randevu Alma
A+
A-

Hastane Randevu – MHRS Randevu – T.C No ile Hastane Randevu Alma; Hastane randevusu nasıl kolayca alınır gelin birlikte bakalım. Sağlık sistemlerinin daha verimli kullanılması ve vatandaşların sağlık ile ilgili hizmetlerden yararlanmasını kolaylaştırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen sistemlerden bir tanesi de merkezi bir alandan hastane randevularının alınmasıdır. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) olarak adlandırılan bu sistem kamu hizmetleri arasında yer alır. Böylece kamu hastanelerinde sıra bekleme derdi kalktı, randevu alma sırasında yaşanan karışıklıklar son buldu. Tek bir merkezden hastane randevularının alınması sağlık sistemine de bir rahatlama getirdi.

MHRS ile alınan randevu saatleri doktorların hasta kabul durumuna göre belirlendiği için uzun sıralar bekleme dönemi de geri kaldı. Randevudan kısa bir süre önce hastanede bulunmak muayene olmak için yeterli. SGK randevu alma için birkaç farklı yöntem mevcut. Vatandaşlar kendileri için en uygun yöntemi seçerek diledikleri bölüme ve doktora randevu oluşturabilirler.

Özel Hastane Doğum Ücretleri – Doğum Paketi Fiyatları

MHRS Üzerinden Randevu Alınabilecek Kurumlar

Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerden randevu alınabilir. Bunlar içerisinde ağız ve diş sağlığı merkezleri de yer alır. Aile hekimliklerinden randevu almak için de bu sistem kullanılır. Özel hastane kapsamında olan hastaneler ise sisteme entegre değildir.

Eğitim ve araştırma hastanelerine de MHRS üzerinden randevu alınabilir. Günün her saati 182 ya da online kanalları kullanarak hastane randevusu almak mümkündür. Hastanelerin kendi web sitelerinden randevu alınmak istendiğinde de MHRS sistemine yönlendirme yapılır. Örneğin İstanbul’un en yoğun hastanelerinden birisi olan Göztepe SSK randevu için hastanenin web sitesine giriş yapıldığında site üzerinden de MHRS’ye ulaşılabilir.

Hastane Randevusu Nasıl Alınır?

Çoğunlukla hastane randevusu almak için ALO 182 hattı kullanılır. MHRS sisteminin daha aktif kullanılması için online olarak da randevu oluşturulmasının çalışmaları tamamlanmıştır. MHRS sistemine ulaşmak için birden fazla yöntem bulunur, bunlardan sizin için en uygun olanını seçerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

MHRS İnternet Sitesinden Randevu Nasıl Alınır?

Hastane randevusu almak için kullanabileceğiniz online kanallardan bir tanesi MHRS’nin web sitesidir.

  • Altta yer alan bağlantıya tıklayarak MHRS ana sayfayı açın.
hastane randevu

hastane randevu

  • Sağ tarafta bulunan randevu al kısmına tıklayın ve sisteme giriş ekranına gelin.

  • T.C. kimlik numarası ve şifre bölümlerini doldurulduktan sonra girişe basın.
  • e-Devlet şifresi ile giriş yapacaksanız ”e-Devlet ile Giriş” sekmesine tıklayın.
  • Daha sonra randevular kısmından il, ilçe seçimi yapın. Hastane ve bölüm seçimlerini de tamamlandıktan sonra ekrana randevu talebi oluşturulabilecek doktorların listesi gelir.
  • Birkaç bölüme birden randevu alınacaksa klinik seçmeden sadece hastane seçimi yapılır. Hastane seçimi yapıldığında o hastanenin bütün bölümleri ve randevu alınabilecek doktorları listelenir.

  • Sisteme giriş yapıldıktan sonra gün, il, ilçe, klinik, hastane, poliklinik, muayene yeri ve hekim seçeneklerini tek tek işaretleyin.
  • Örneğin SSK okmeydanı randevu işlemleri için hastane sekmesinden Okmeydanı Hastanesi’ni seçin ya da hastanenin bulunduğu ilçe bilgisini girin.
  • Randevu ara yazısına bastığınızda aradığınız bölüme veya hekime ait en uygun randevu saatleri çıkar.

  • Randevu almak istediğiniz bölüm ve doktora tıklayın, saati belirledikten sonra randevunuzu onaylayın.

MHRS web sitesinden hastane randevusu almak için TIKLAYINIZ!

MHRS Uygulamalarından Randevu Nasıl Alınır?

MHRS’ye daha rahat ulaşılmasını sağlamak için mobil cihazlar için aplikasyon seçeneği de vardır. Aplikasyon bütün işletim sistemleri için mevcuttur. Aplikasyonu indirdikten sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile sisteme erişim sağlanır. Randevu ekranı web sitesi ekranı ile benzerlik gösterir. Web sitesindeki adımları tekrarlayarak randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Android için MHRS uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ!

iOS için MHRS uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ!

e-Devlet’ten Randevu Nasıl Alınır?

Online olarak SSK randevu alma işlemini yapmak isteyenlerin kullanabileceği bir başka kanal da e-Devlet sistemi. Giriş için PTT’den alınan şifre, internet bankacılığı şifresi, mobil imza, e-imza ve T.C kimlik kartı seçenekleri kullanılabilir.

  • Bu bölümün en altındaki bağlantıya tıklayıp e-Devlet’teki MHRS sayfasını açın.
  • Bilgilerinizi yazarak sisteme giriş yapın.

  • Uygulamaya git yazısına tıklayın ve MHRS’nin açılmasını bekleyin.

  • Onayla butonuna bastığınızda MHRS randevu ekranı açılır ve ilerleyen aşamalarda randevunuzu oluşturabilirsiniz.

e-Devlet aracılığıyla randevu almak için TIKLAYINIZ!

E-Nabız’dan Randevu Alabilir, Sağlık Bilgilerinizi Görüntüleyebilirsiniz

e-nabız

Vatandaşların farklı sağlık kuruluşlarındaki verilerinin hem kendileri hem de sağlık profesyonelleri tarafından görüntülenmesini sağlayan e-Nabız da hastane randevusu alınabilecek kanallar arasındadır. E-nabız sisteminden randevu almak istediğiniz zaman sistem sizi MHRS ekranına aktarır. Randevu almak dışında e-Nabız’dan daha önce yazılan reçeteler, tetkikler, tahliller, tedaviler, yapılan görüntülemeler görülebilir. Bir nevi kişi tıbbi öz geçmişini bu sistem üzerinden takip edebilir. Ayrıca izin verdiği takdirde sağlık profesyonelleri de görüntüleme yapabilir.

E-Nabız sistemini kullanmaya başlamadan önce e-Devlet üzerinden şifre oluşturulabilir, şifre aile hekiminden de alınabilir. Aile hekiminden alınan şifre geçici şifredir ve sisteme ilk girişte yeni şifre belirlenir. E-Nabız üzerinden kişinin velayetinde olan çocuklarının da sağlık takibi yapılabilir. Bunun için her iki ebeveynin de diğer ebeveyne izin vermesi gerekir yani anne babaya, baba da anneye çocuğun sağlık geçmişini görüntüleyebilmesi için onay verir.

ALO 182’den Randevu Nasıl Alınır?

İnternet erişimi olmayan ya da online kanalları kullanamayan kişiler hastane randevularını almak için SSK randevu no olan ALO 182 hattını kullanabilirler. 182 tuşlandıktan sonra operatöre bağlanılır. Operatöre adına randevu alınacak kişinin T.C. kimlik numarası verilir. Talep edilen randevu belirtildikten sonra boş saat varsa randevu oluşturulur. Son aşamada randevu onayı verilir. SSK randevu alma numarası olan 182’den kişi yakınları adına da randevu alabilir.

SGK – BAĞKUR Borç ve Prim Sorgulama, Ödeme İşlemleri

Alınan Randevu Nasıl İptal Edilir?

Daha önce randevu alınmış olmasına rağmen randevuya gidilemeyecek durumlarda randevuların iptal edilmesi önemlidir. SSK randevu iptali yapıldığı takdirde ihtiyacı olan bir başka kişi iptal edilen randevuyu alabilir. İptal işlemleri için ALO 182 veya MHRS’nin online kanalları kullanılabilir. Hangi kanaldan randevu alındığının bir önemi yoktur. Örneğin SSK randevu telefon numarası 182 üzerinden randevu alan bir kişi online kanalları kullanarak da iptal işlemi yapabilir. Randevu iptali 182 üzerinden yapılacaksa randevu alan kişinin kimlik numarası verilir ve iptal işlemi yapılacağı söylenir. Örneğin Bozyaka SSK randevu iptali için hastaneyi aramak yerine randevu alınan kanallar kullanılır.

  • Online kanallar üzerinden iptal için MHRS sistemine yukarıda belirtilen yöntemlerin birisini kullanarak giriş yapın.
  • Randevularım sekmesine gelin, bu sekmede mevcut bütün randevularınızı görebilirsiniz.
  • Randevunuzu iptal etmek için kırmızı alandaki ‘İptal Et’ yazısına tıklayın.

15 Dakika Önce Gitmek Yeterli

Randevulu sağlık sisteminin hayata geçmesinin en büyük avantajlarından bir tanesi hastanelere erken gitme zorunluluğunu ortadan kaldırması. Daha önceden çok erken saatte sıra almak için hastaneye gidilir, belki de saatlerce beklenirdi. Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nin işleme alınmasından sonra ise randevudan 15-20 dakika öncesinde hastanede bulunmak yeterli.

Üzerinde kimlik numarası olan bir belge ile giriş işlemleri yaptırılır. Nüfus cüdanı, kimlik kartı, ehliyet, pasaport kullanılabilir. Ülkemizin büyük hastanelerinde randevu karışıklığını önlemek ve vatandaşların hastanede bekleme sürelerini kısaltmak için kullanılan MHRS sistemi bu konuda önemli bir açığı kapatmıştır. Mesela nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Eyüp bölgesinde yer alan Eyüp Devlet Hastanesi doğal olarak da hasta sayısının yüksek olduğu bir hastane. Eyüp SSK randevu ile bu yoğunluk belirli bir düzene girmiştir ve hastaların mağdur olmasının önüne geçilmiştir.

Öncelikli Hastalar Kimlerdir?

Yaş ve fiziksel duruma bakarak hastanelerde bazı grupların SGK hastane randevu sisteminde öncelikli olarak hizmet alması mümkündür. Öncelikli olarak 65 yaş üstü ve 7 yaş altı hastalar değerlendirmeye alınır. Engelliler ve hamileler de öncelikli hasta grubunda yer alırlar. Hatta Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde bu hastalar için ayrılan özel kontenjanlar vardır. Bu grupta bulunan birisi randevu almak istediği zaman onlara ayrılan kontenjanı kullanabilir. Aile hekimlikleri de dahil olmak üzere randevu saatleri geç olsa bile daha erken saatlerde doktorla görüşmelerini tamamlayabilirler. Böylece hastanede beklemesi güç olan bu hastalar öncelikli olarak işlemlerini tamamlayabilirler.

MHRS Pin Kodu Nedir?

MHRS sisteminde kişisel verilerin korunması ve erişimin daha kolay olması amacıyla PIN kodu uygulaması da devreye alınmıştır. Tercihe bağlı olarak verilen PIN kodu, MHRS sitesine e-Devlet ile giriş yapıldıktan sonra oluşturulur. “İleri Seviye Güvenlik” sekmesinden PIN işlemleri tamamlanır. Kod oluşturma aşamasında MHRS sistemine veya e-Devlete kayıtlı cep telefonuna onay kodu gönderilir.

Kodun sisteme girilmesinin ardından işlem tamamlanır. PIN kodu geçici şifre oluşturma ve ALO 182 arandığında randevuların operatör tarafından görüntülenebilmesi için kullanılabilir. Randevu alma işlemi sırasında PIN kodu sorulmaz, sadece ileriye dönük randevuların sorgulanmasında PIN kodunun sorulan iki rakamının bilgisi istenir.

Sağlık Ocağından Nasıl Randevu Alınır?

Aile Hekimi Tahlil Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Eş ve Çocukların SGK Aktivasyonu Nasıl Yapılır?

 

Randevusuz Hasta Kabul Edilir mi?

Hayır.

Randevu Aldıktan Sonra Gitmezsek Ne Olur?

15 gün boyunca o bölümden randevu alamazsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.