Süt Parası Başvuru e-Devlet 2024 Süt Parası Kaç Ay Alınır?
Süt Parası Başvuru e-Devlet | Süt Parası Kaç Ay Alınır? Emzirme ödeneği ya da diğer tabiriyle süt parası Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen bir yardımdır. Başvurusu hakkında bilgi verdiğimiz bu yazımızda aradıklarınızı bulabilirsiniz. Süt parasına nasıl başvurulur? Süt parası başvuru koşulları nelerdir? Süt parası (emzirme ödeneği) başvurusu için gerekli evraklar, süt parası başvuru formu içeriği, süt parası başvuru sonucunu sorgulama, süt parasına nasıl başvurulur? süt parası ne kadar oldu, süt parası hesaba ne zaman yatar? belediye süt yardımı başvuru aşamaları…
Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Süt Yardım Başvurusu, İBB Halk Süt Yardım Başvuru aşamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Yardım Başvurusu, Belediye süt yardımı başvurusu için gerekli evraklar nelerdir gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.
Gebelik Yardım Parası Nasıl Alınır? Kimlere Verilir? Şartları Nelerdir?
Süt Parası Başvuru e-Devlet | Süt Parası Kaç Ay Alınır?
Emzirme ödeneği sigortalı işte çalışan kadınların anne olması yani doğum yapmaları halinde SGK tarafından tek seferli yapılan ödemedir. Ayrıca anne değil de eşi sigortalı işte çalışıyorsa yine SGK dan bu ödemeyi alabilirler.
Emzirme ödeneği halk arasında süt parası olarak da bilinmektedir. Eşlerden biri 4A ya da 4B sigorta kollarından birinde çalışıyorsa emzirme ödeneği ile bebeklerinin mama ve bez ihtiyaçlarını karşılamak için bu ödemeyi alabilirler.
Yeni doğum yapan annelere verilen süt parası için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları taşıyan ailelere emzirme ödeneği verilmektedir.
Çalışan Anneye Kreş ve Bakıcı Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Neler?
Süt Parası Nedir?
Tek seferlik SGK tarafından verilen emzirme ödeneği çalışan anne babanın bebekleri için verilmektedir. 4A ve 4B sigorta kollarında olan ailede eşlerden biri çalışmıyor olsa bile emzirme ödeneğinden yararlanabilirler. Sigorta primleri yatırılmış olan aileye tek seferli yapılan yardıma emzirme ödeneği denir.
Annenin çalıştığı kurum SGK emzirme ödeneğini doğum yaptıktan hemen sonra PTT hesabına otomatik olarak yatırıyor. Yatırılan bu parayı aile zaman aşımına uğramadan alması gerekmektedir. Zaman aşımı süresi 5 yıldır. 5 yıl içerisinde yatırılan bu para alınmazsa zaman aşımına uğrar.
Süt Parası Başvuru e-Devlet
Süt parası yani emzirme ödeneği annenin PTT hesabına otomatik olarak yatıyor. Ödemesi yatmayan kişilerde bulundukları yerin SGK müdürlüğüne gitmeleri ve emzirme ödeneği başvuru formunu doldurarak yetkili kişiye teslim etmeleri gerekiyor.
Yetkili kişiye teslim edilen emzirme ödeneği başvuru formu SGK müdürlüğü tarafından incelenmeye alınır. İncelemesi tamamlanan başvurunun sonuçları ortalama 15 gün içerisinde açıklanır. Burada önemli olan bir nokta da yetkili kişilerin size ulaşması açısından başvuru formundaki iletişim bilgilerinizin güncel ve doğru olmasına dikkat ediniz. Ayrıca e-Devlet sistemi aracılığıyla da yardımları görüntüleyebilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.
Süt Parası Başvuru Koşulları Nelerdir?
Emzirme ödeneği başvurusu için başvurunun bizzat anne tarafından yapılması gerekmektedir. Başvuru şartları ise; doğumun canlı doğum olması, anne ve babanın T.C. vatandaşı olması, anne ve babanın mavi kart sahibi olmaları, anne babanın SSK ya da Bağkurlu olması, emzirme ödeneği başvuru tarihinde çocuğun 5 yaşını doldurmamış olması, anne babanın bebeklerinin doğumundan önce 120 gün için sigorta primlerinin yatırılmış olması, başvuru öncesinde bebeğin kimliğinin çıkmış olması ve anne doğumdan sonra en fazla 5 yıl içerisinde emzirme ödeneğine başvurabilir.
İBB Anne Bebek Destek Paketi Başvurusu ve Başvuru Sorgulama
Süt Parası (Emzirme Ödeneği) İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Süt parası annenin PTT hesabına otomatik olarak yatmaktadır. Ödemesi yatmayan anneler SGK ya giderek başvuruda bulunabilirler. Başvuru için gerekli evraklar; annenin kimlik kartı fotokopisi, çocuğun kimlik kartı fotokopisi, doğum raporu ve başvuru formu.
Süt Parası Başvuru Formu İçeriği
Süt parası başvuru formunda anne babanın meslek bilgisinden çocuğun kimlik bilgisine kadar birtakım sorular yer alıyor. Burada önemli olan annenin formdaki soruları eksiksiz ve doğru doldurmasıdır.
Süt Parası Başvuru Sonucunu Sorgulama
Süt parası başvurusunu sorgulamak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odeme-goruntuleme linkine tıklamaları yeterli olacaktır. Buradan sonucunuzun olumlu ya da olumsuz olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Süt Parası Ne Kadar Oldu?
Süt parası annelere tek seferlik verilen bir paradır. Yani her ay düzenli olarak verilen bir para değildir. Emzirme ödeneği 520 TL’dir.
Süt Parası Kaç Ay Alınır?
Emzirme ödeneği yalnızca annelere verilen bir ödemedir. Emzirme ödeneği için anne SGK ya giderek başvuruda bulunur ve burada başvuru formunu doldurur. Başvuru formu incelendikten sonra başvuru şartlarını taşıyan kişiler vermiş oldukları iletişim bilgileri üzerinden irtibata geçilerek bilgilendiriliyor. Başvurusu onaylanan anne kendisine en yakın PTT şubesine giderek emzirme ödeneğini alabiliyor.
15 gün içerisinde sonucun açıklanmasıyla birlikte süt parası 1 ay içerisinde annenin hesabına yatmaktadır. Ayın 8 ila 14’ü arasında yatan süt parasını anne hemen PTT şubesine giderek çekebilir. Paranın yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama linkine tıklayarak öğrenebilirsiniz. Süt parası genellikle tek seferlik olarak verilmektedir.
Süt Parası Başvurusu için Telefon Numarası
ALO 170 hattını arayarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Buradan başvuru belgelerinden başvuru sonucuna kadar pek çok bilgi edinebilirsiniz.
Belediye Süt Yardımı Başvuru Aşamaları
Emzirme ödeneği dışında belediyelerinde süt yardımları mevcuttur. Emzirme ödeneğinde anne ya da babanın sigortalı bir işi bulunması gerekirken belediye süt yardımında ise anne babanın işi olmasa da olur. Yani bebeğinin ihtiyaçlarını karşılama konusunda sıkıntı çeken yardıma muhtaç olan kişiler belediyelerin süt yardımlarına başvuruda bulunabilir.
Muhtaçlık sınırın altında kalan anne babanın da başvuruda bulunabileceği süt parası için anne belediyeye ya da sosyal hizmet merkezine giderek başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Ayrıca ALO 153 beyaz masa hattını arayarak da yardımla ilgili bilgi alabilirsiniz.
İBB Halk Süt Yardımı Başvuru Aşamaları
İBB tarafından çocuklarının ihtiyaçlarını karşılama konusunda sıkıntı çeken dar gelirli ailelere süt yardımı yapılmaktadır. 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için anneye her ay 8 litre süt teslim edilmektedir. İBB Halk süt yardımı için internet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Halk Süt Yardım Başvurusu
Muhtaç aile çocuklarına her ay süt yardımı yapılmaktadır. Antalya büyükşehir belediyesi de her ay dar gelirli yoksul ailelere 8 litre süt yardımı yapmaktadır. Bu yardıma 2-5 yaş aralığında çocukları olan anneler başvurabilir. Ayrıca https://www.antalya.bel.tr/OnlineBasvuru/Halk-Sut-Talep-Formu linkine tıklayarak da başvuruda bulunabilirsiniz.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Yardım Başvurusu
1-5 yaş aralığında çocuğu olan anneler süt kuzusu projesine başvuruda bulunabiliyor. Başvuru sonucuna göre yardıma muhtaç anneler İzmir Büyükşehir Belediyesinden her ay süt yardımı alabiliyor. Başvuru için annelerin İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü süt kuzusu birimine giderek bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Belediye Süt Yardımından Kimler Faydalanabilir?
Süt yardımları için öncelik yoksul kişilerdir. Yoksul ailelere yapılan bu yardım sayesinde çocuklar gelişimlerinden geri kalmıyor ve daha sağlıklı büyüyorlar. Süt yardımına; gelirsiz, aylık kazancı asgari ücretin 1/3 ün altında kalanlar, daha önceden sosyal yardımlaşma kaydı bulunanlar, afetzedeler, dul kadınlar, kronik hastalar ve kimsesizler de başvuruda bulunabilirler.
Süt yardımlarının yanı sıra yardıma muhtaç kişiler için başka sosyal yardımlarda yapılmaktadır. Yani süt yardımının yanında giysi, eşya ya da gıda gibi diğer sosyal yardımlardan da faydalanabilirsiniz.
Belediye Süt Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Belediye süt yardımı için gerekli olan belgeler; başvuru formu, vukuatlı nüfus kayıt örneği, aile kirada oturuyorsa kira sözleşmesi, boşanmış olan aileler için boşanma mahkeme kararı, annenin kimlik fotokopisi, yeni doğan bebeklerin doğum raporu, bebeğin kimlik fotokopisi, geliri olmayan kişilerin SGK dan alınan gelirsizlik belgesi, geliri olan kişilerin SGK dan alınan gelir belgesi, muhtaç durumda olanların fakirlik belgesi, mal beyanına ilişkin belgeler, resmi nikahı olmayan kişilerin bebekleri için nüfus kayıt örneği gereklidir.
Ziraat Süt Parası Sorgulama, Süt Parası Nasıl Alınır?
Süt Parası Yardımı Ne Kadar Süre Verilmektedir?
Tek seferlik olarak bu yardım yapılmaktadır.
Doğumdan Sonra Anne Ne Kadar Bir Süre İçerisinde Süt Parasına Başvuru Yapabilir?
Anne doğumdan sonra 5 yıl içerisinde bu yardıma başvuru yapabilmektedir.
Gebeyim süt parasına cok ihtiyacım var o kadar zor durumdayim