SGK - SSK

Devlet Hastanesi Burun Estetiği Yapıyor mu? 2024 SGK Karşılıyor mu?

Devlet Hastanesi Burun Estetiği Yapıyor mu? SGK Karşılıyor mu? Devlet Hastanesinde Burun Estetiği Olmak İçin Gerekenler, Hangi Devlet Hastanesi Burun Estetiği Yapıyor? Devlet Hastanesinde Burun Estetiği Yapılır mı? Devlet Hastanesi Burun Estetiği Fiyatları, Devlet Hastanesi Burun Estetiği Yaş Sınırı ve daha fazlası yazımızda...

Devlet Hastanesi Burun Estetiği Yapıyor mu? SGK Karşılıyor mu? Günümüzde gelişen güzellik anlayışı ile birlikte estetik ameliyat olan ve olmak isteyenlerin sayısı oldukça artmıştır. Özellikle burun estetiği olmak isteyenler estetik ameliyat olmak isteyenlerin büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Burun estetiğinde yaş sınırı var mı, burun estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenler gibi birçok sorunun cevabı yazımızda.

Tıpta rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği, günümüzde en sık tercih edilen estetik operasyonların başında geliyor. Hatta, öyle ki gündemin ortasına bomba gibi düşen ve yoğun tweet rekorları kıran selfie çılgınlığından sonra, merakımız bir hayli bu operasyona kaydı. Hem estetik yönden, hem de solunum fonksiyonu yönüyle oldukça önemli bir organımız olduğu için bu operasyonu yaptırmak basit bir iş değil. Üstelik, fiyatlar da bu kadar yüksekken! Ücretlerinin çok yüksek olması, burun estetiği olmak isteyen kişileri devlet hastanesine yönlendiriyor. Peki devlet hastaneleri burun estetiği yapıyor mu? Bu sorunun yanıtını şimdiden verelim! Evet, devlet hastaneleri burun estetiği yapıyor. Bu yazımızda, devlet hastanesi burun estetiği fiyatları ile ilgili sizi bilgilendirdik ve burun estetiği ameliyatları hakkında merak edilen noktalara değindik.

SGK Muayene Katılım Payı – İlaç Parası Sorgulama

Burun Estetiğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Estetik yönden kendisini daha güzel görünmek ve iyi hissetmek için yüz binlerce insanın kozmetik imkanlar dahilinde yenilikler yaptığını biliyoruz. Bazı iyileştirmeler ise burun estetiği gibi cerrahi süreç gerektiriyor. Yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da sıklıkta tercih edilen estetik operasyonlardan biri olan burun estetiği ile hedeflenen; yüzün diğer bölümleriyle orantılı, nefes alma fonksiyonunun tamamen sorunsuz olduğu ve doğal görünümlü bir burun yapmaktır. Ancak unutulmamalıdır ki her kişinin burun tipi farklıdır ve burun estetiğine karşı göstereceği reaksiyon farklılık gösterebilir. Bu nedenle burun ameliyatı kişiye özel olarak planlanmalıdır. Geniş uçlu burun, sivri uçlu burun, çıkık burun, kemerli burun, eğri burun, çökük burun, dar burun gibi tiplere göre bu planlama yapılır.

Kişinin hangi burun tipine sahip olduğu, burun estetiği sürecine yön verecek önemli faktörlerdendir. Ameliyatı yapacak doktorun, burun tipini iyi analiz etmesini ve hangi bölgelerine ne gibi işlemler uygulayacağını hastaya çok açık ve net bir şekilde izah etmelidir. Aynı şekilde hasta da doktoruna merak ettiklerini sormalı ve istediklerini çekinmeden ifade etmelidir. Bu doğrultuda uzman doktor burnun hangi bölgesini düzeltmesi gerekiyor ise, hastanenin de taleplerini göz önünde bulundurarak burnu ona göre şekillendirir. Bu şekillendirmeler; burnun düzleştirilmesi, küçültülmesi ya da büyültülmesi gibi seçenekler olabilir. Bunun yanı sıra burnun kemerinde var olan anormal yapılar değiştirilebilir, eğrilikler düzeltilebilir ve çukurlara müdahale edilebilir.

devlet hastanesi burun estetiği yapıyor mu?
devlet hastanesi burun estetiği yapıyor mu?

Solunum fonksiyonunuzu olumsuz yönde etkileyen; polip, sinüzit, burun eğriliği ve sinüzit gibi sorunlar da giderilebilir. Bu düzenlemelerin yapılabilmesi için de burun iskeletini oluşturan yapıların elden geçirilmesi gerekiyor. Tüm fonksiyonları ve estetik görünümü ile birlikte bir bütün halinde olduğu için burun içi ve burun dışının tümüyle değerlendiriliyor olması çok önemlidir. Aksi halde burnun solunumdaki mevcut sorunlar, daha da kötüye gidebilir. Burun estetiğinin açık ve kapalı olmak üzere 2 tekniği vardır ve en sık tercih edilen ise açık tekniktir. Bu operasyonlar çoğu zaman ağrısız ve kanamasızdır. Ancak kişinin pıhtılaşma ile ilgili herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığı operasyon öncesinde muhakkak tespit edilmiş olmalıdır.

Burun Estetiğinde Yaş Sınırı Var mıdır?

Ameliyat olacak kişilerin kemik yapılarının gelişimi önemli bir kriterdir. Kemik ve kıkırdak yapısının gelişimi tamamlanmış olan her birey burun ameliyatı olabilir. Bu gelişim göz önünde bulundurularak burun ameliyatının kadınlarda alt yaş sınırı 17, erkeklerde ise 18 olarak belirlenmiştir.

Eğer ciddi burun tıkanıklarına yol açan bir rahatsızlık mevcut ise çok daha erken yaşta müdahale edilmesi söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra hastanın genel durumuna bakılarak anestezi almasına engel olacak farklı rahatsızlıklarının bulunup bulunmadığı incelenir. Eğer herhangi bir sorun yoksa estetik cerrahi yapılabilir.

Burun Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Burun estetiği operasyonundan sonra, cildinizde morluk ve şişkinlik olabilir. Ancak çok kısa bir süre içinde yüzünüz kendisini toparlayacaktır. Vücudunuzun kendisini kısa sürede toparlayabilmesi için yapmanız gereken, bakımınız konusunda titiz davranmanız ve kendinizi çok yormamanız. Ameliyat sonrasında yüzünüzde yoğun bir hassasiyet olacağı için yüzünüzü korumanız da şart. Ameliyattan sonraki birkaç haftada yüz güldürücü sonuçlar alacaksınız ancak şu noktalara mutlaka dikkat edin:

  • Bakım ve iyileşme dönemi boyunca sigara kullanmayın.
  • 1 hafta boyunca sizi yoracak hareketlerden kaçının ve işe gitmeyin.
  • İlk günler ihtiyaçlarınız haricinde yattığınız yerden kalkmamaya özen gösterin.
  • Spora birkaç ay ara verin ve yürüyüş dışında herhangi bir başka spor yapmayın.
  • Ağır kaldırmamaya özen gösterin.
  • Operasyon sonrası itibariyle 6 ay boyunca gözlük takmayın.
  • Taburcu olduktan sonraki 1 hafta boyunca burnunuza ve çevresine su değdirmekten kaçının.
burun estetiğinde yaş sınırı var mıdır?
burun estetiğinde yaş sınırı var mıdır?

Devlet Hastanesinde Burun Estetiği Yapılıyor mu?

Pek çok kişi, burun estetiği ameliyatı için özel hastaneye veya klinikleri tercih ediyor olsa da aslında bu operasyon daha uygun fiyatlara devlet hastanelerinde yapılabiliyor. Ne yazık ki bunun bilinmiyor oluşu, kişileri özel hastanelere yönlendiriyor. Herhangi bir devlet hastanesindeki iyi bir doktora da gönül rahatlığıyla bu operasyonu yaptırabilirsiniz.

SGK Burun Estetiğini Karşılıyor mu?

Bugün burun estetiği olmaya karar verdiniz ve bu operasyonun devlet hastanelerinde de yapıldığını öğrendiniz. Peki SSK burun estetiği işlemini karşılayacak mı? Eğer karşılamazsa özel hastanelerden ne farkı var? gibi sorular sorduğunuzu duyar gibiyiz. Hemen açıklık getirelim. SGK, bu operasyonun yalnızca bir kısmını karşılıyor. Ancak ameliyatın türüne göre yapılacak pek çok işlemden hiç ücret alınmaması bile söz konusu olabilir. Bu tamamen doktorunuzun izleyeceği yöntem ile ilgilidir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda SGK Tarafından Karşılanır?

Burun estetiği ameliyatı için devlet hastanelerinden birine başvurduğunuzda doktorunuz tarafından muayene edilirsiniz ve bu isteğin estetik amaç haricinde, sağlığınız için bir gereklilik olup olmadığı incelenir. Sağlığınız açısından ameliyatın gerekliliği sorgulandıktan sonra bir sorun tespit edilirse bu operasyonun tüm ücreti SGK tarafından karşılanır.

Devlet hastanelerinde burun estetiği yaptıracak kişiler, yatış gecesi ve doktor giderleri gibi hiçbir işlemin ve ekstra hizmetin ücretini ödemezler. Ancak kişi mevcut bu sağlık sorununun giderilmesinin yanı sıra burnundaki genel görüntüsünün de değiştirilmesine yönelik estetik dokunuşlar istiyor ise belli bir ücret ödemesi gerekecektir. Kısacası estetik kaygı ile yaptırılacak operasyonlar ücretlendirilir, genel sağlık durumu açısından burnun iyileştirilmesi gerekiyor ise de ücretsiz olarak operasyon yaptırılır. Yapılacak işleme göre fiyatın değişiklik gösterebileceğini özellikle belirtelim. 

Devlet Hastaneleri ve Özel Hastaneler Arasındaki Fiyat Farkı Ne Kadardır?

Burun estetiği ameliyatlarının, hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde yapıldığından söz ettik. Peki fiyatlar ne kadar farklılık gösteriyor? Yapılacak işlemin ana fiyatı üzerinden %15 ile %50 arasında değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz. Bunun nedenlerinden birine, ilden ile de görülebilecek fiyat farklılığını gösterebiliriz. Örneğin, İstanbul’da yapılması planlanan bir operasyon ile Balıkesir’de yapılması planlanan operasyon türü aynı olsa bile, belirlenen ücret farklı olacaktır. Çünkü ameliyatı yapacak doktorun uzmanlık derecesinin yanı sıra doktorun hastane içinde ya da dışında bu operasyonu yapması gibi durumlar söz konusu olabilir. Özel hastanelerde, operasyon fiyatlarını göz önünde bulunduracak olursak her durumda devlet hastanelerinde yapılacak burun ameliyatının, özel hastanelere göre çok daha hesaplı olduğunu söyleyebilmek mümkün.

Devlet hastanesinde burun estetiği yaptırmayı düşünen kişilerin, ameliyat kararını vermeden önce bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. Bu durumları şöyle sıralayabiliriz:

  • İlgili devlet hastanesinin Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları bölümünde görev alan doktorlar ve ameliyat teknikleri araştırılmalıdır.
  • Aklınıza yatan ve içinize sinen Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları doktorunun geçmişteki operasyonlarının sayısını öğrenin ve bazı vakalarının fotoğraflarını inceleyin. Zaten başvuru sürecinizde, doktorunuz size geçmişten kendi hastalarının fotoğraflarını gösterecektir.
  • Bu ameliyatın yalnızca Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları doktoru tarafından mı yoksa Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi doktorunun da katılımıyla mı yapılacağını sorgulayın.
  • Ön görülen operasyon için herhangi bir ücret talep edilip edilmeyeceğini, ediliyor ise ücretini netleştirin.

SGK Anlaşmalı Devlet Hastanelerini Sorgulamak için TIKLAYINIZ.

SGK İmplant Tedavisini Karşılıyor mu?

SGK Kök Hücre Tedavisini Karşılıyor mu?

SGK Jinekomasti Ameliyatını Karşılıyor mu?

 

Burun Estetiği Olabilmem İçin Kaç Yaşında Olmalıyım?

Genel olarak kızlarda 17, erkeklerde ise 18 yaş burun estetiği olabilmek için öngörülen yaş olarak belirtilmiştir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Nasıl Yatılmalıdır?

Baş hafif yüksek şekilde yatılarak oluşan ödemin etkisi azaltılmaya çalışılır.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu mübarek günde herkese hayırlı Ramazanlar bende yardım başvurunda bulunuyorum çünkü ihyacimiz var Allah herkese yardım etsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu