SGK - SSK

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu? 2024 SGK Anlaşmalı Hastaneler

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu? SGK Anlaşmalı Hastaneler, Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ücreti, SGK Fizik Tedavi Hakkı, Fizik Tedavi SGK Anlaşmalı Hastaneler, SGK Fizik Tedavi Hakkı Sorgulama ve daha fazlası yazımızda...

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu? SGK Anlaşmalı Hastaneler; Zaman zaman pek çok kişi hastalık ya da sakatlanma sebebiyle fizik tedaviye ihtiyaç duyabilmektedir. Peki SGK fizik tedavi ücretini karşılıyor mu; özel hastanelerde fizik tedavi almak isteyenler için önemli bir soru. Çünkü bazı hastalıkların tedavisinde fizik tedavi sürecinin önemi gerçekten çok büyük. Bu süreç düzgün bir şekilde tamamlanmadığında hastaların yitirdikleri hareket kaybı geri gelmiyor ve yaşam kaliteleri ciddi oranda düşüyor. Bu nedenle fizik tedavi süreci büyük önem taşıyor. Tabii her zaman bu tedavi için devlet hastanelerinde yer bulmak mümkün olmayabilir. Bunun yanında hastanın kolay ulaşabileceği kurumlar özel hastaneler de olabilir.

SGK anlaşmalı fizik tedavi merkezleri, bahsettiğimiz durumlardan herhangi birinde hastaya büyük kolaylık sağlıyor. Peki, Sosyal Güvenlik Kurumu fizyoterapi ve rehabilitasyon konusunda nasıl imkanlar sunuyor? Hangi hastanelerde SGK’lı hastalar ücretsiz fizik tedavi alabiliyor? İşte bu yazımızda sizlere SGK fizik tedavi merkezleri hakkında konuşacağız. Ödemelerden, ücretsiz kurumlardan bahsedeceğiz. Böylece siz de aklınızdaki soruların yanıtlarını alabileceksiniz. İlk adımda yazı boyunca detaylarını paylaşacağımız konuların bir listesini çıkaralım:

  • SGK fizik tedavi ücretlerini karşılıyor mu?
  • Devlet fizik tedavinin ne kadarını karşılıyor?
  • SGK fizik tedavi süresi ne kadar?
  • Devlet hastanesi fizik tedavi ücretleri ne kadar?
  • Özel hastanelerde fizik tedavi ücretleri ne kadar?
  • SGK anlaşmalı fizik tedavi merkezleri hangileri?

Hemen ilk maddeyle yazımıza giriş yapalım. SGK fizik tedavi ücretleri aşamasında ne gibi kolaylıklar sağlıyor, ona bakalım.

SGK Yapılandırması Gelecek mi? SGK Borç Yapılandırma

SGK Fizik Tedavi Ücretlerini Karşılıyor mu?

SGK fizik tedavi yönetmeliği kapsamında uygun şartları sağlayan kişilerin fizik tedavi ücretlerini karşılıyor. Bu durumda hasta hem devlet hastanelerinde hem de özel hastanelerde ücretsiz fizik tedavi görebiliyor. Tabii bu durumun farklı şartları var. Ayrıca özel hastanelerde tedavi tamamen ücretsiz değil. Çünkü SGK tedavi masrafını karşılıyor ama özel hastanelerin aldığı katkı payının hasta tarafından ödenmesi gerekiyor.

  • İlk olarak şunu söyleyelim, SGK fizik tedavi seans ücretleri ödemesi için doktor raporu istiyor. Yani hastanın fizik tedavi görmesi gerektiği noktasının bir uzman doktor tarafından raporlanması lazım.  
  • Rapor doğrultusunda en az bir bölge için 1 yıl içerisinde 30 seansa kadar uygulanan fizik tedavinin ücretleri SGK tarafından ödeniyor. 
  • Eğer hastanın 30 seanstan fazla fizik tedavi görmesi gerekiyorsa, sağlık kurulundan rapor isteniyor. Raporu düzenleyerek kurul içerisinde de en az 1 fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekiminin yer alması şart. Yalnız bu rapor bir önceki maddede belirttiğimiz doktor raporu ile karıştırılmasın. 30 güne kadar olan tedavilerde yalnızca tek bir uzmanın tedavi olarak bu yöntemi belirtmesi yeterli. Fakat burada bahsedilen, sağlık kurulu yani heyet raporu. Bu raporla da 1 yıl içerisinde en fazla 60 seans fizik tedavinin ücreti ödeniyor.
  • Hastanın 60 seanstan fazla fizik tedavi uygulamasına ihtiyacı varsa, heyet raporunun süresine bakılıyor. Bu nedenle bu süreçte biten raporun yenilenmesi gerekiyor. Eğer rapor konusunda sorun olmazsa, 60 seans üstüne de SGK fizik tedavi ücretleri için ödeme yapıyor. 
  • Bunun yanında engelli vatandaşların ömür boyu fizik tedavi alması gerektiği raporlandığında, tüm fizik tedavi seansları SGK tarafından ödeniyor.

Gördüğünüz gibi SGK fizik tedaviyi karşılıyor. Ama rapor lazım. Bu raporla ilgili de birkaç bilgi verelim:

  • SGK’nin fizik tedavi ücretinizi ödemesini istiyorsanız, rapor düzenlendikten sonra 15 gün içerisinde tedaviye başlamanız gerekiyor. Aksi halde rapor geçerliliğini yitiriyor.
  • Bunun yanında SGK ödeme noktasında tedaviye katılıma da bakıyor. Eğer adınıza düzenlenen fizik tedavi seanslarına 5 defa üst üste gitmezseniz, raporunuz geçerliliğini yitiriyor. Yani SGK o noktadan sonra ödeme yapmıyor. Bu durumda yeniden rapor çıkarmanız gerekiyor. 

Tüm bunların yanında şunu da belirtelim. SGK doktor raporu ile gerekliliği sunulduğunda kaplıca tedavisi için de ödeme yapıyor. Yılda 2 defa görülen kaplıca tedavisinin ücreti SGK tarafından ödeniyor. 

SGK’nın fizik tedavi ücretlerini karşılaması noktasını açıkladık. Şimdi hangi durumlarda SGK karşılamıyor, ona bakalım.

sgk fizik tedavi ücretlerini karşılıyor mu?
sgk fizik tedavi ücretlerini karşılıyor mu?

SGK Ne Zaman Fizik Tedavi Ücretini Karşılamaz?

Sosyal Güvenlik Kurumu çoğu durumda fizik tedavi ücretlerini karşılıyor. Ama tabii istisnalar da var. Şimdi onlara bakalım:

  • Eğer sigortalı ya da emekli değilseniz ya da yeşil kartlı olmamanıza rağmen GSS primlerinizi yatırmıyorsanız; SGK’dan faydalanamazsınız. Zaten bu saydıklarımız sizin sigortalı olmadığınız anlamına geliyor. Bu durumda elbette SGK sizin adınıza herhangi bir tedavinin ücretini ödemiyor. 
  • SGK’nın rapor konusuna önem verdiğini bir önceki bölümde söylemiştik. Eğer raporda bir usulsüzlük varsa ya da tedaviye zamanında başlanmazsa, SGK ödeme yapmıyor. 
  • Biten rapor yenilenene kadar fizik tedavi ücretleri SGK tarafından karşılanmıyor.
  • Aynı gün içerisinde alınan ikinci fizik tedavi seansı da SGK tarafından ödenmiyor. Seansların ayrı günlerde düzenlenmesi gerekiyor. 

Kimlerin SGK’dan faydalanamayacağını da öğrenmiş olduk. Şimdi herhangi bir sağlık güvencesi olmayan kişilerin devlet hastanelerinde ödemesi gereken fizik tedavi seans ücretleri üzerine konuşalım.

Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ücretleri Ne Kadar?

Herhangi bir sağlık güvencesi, SGK’sı olmayan kişiler devlet hastanelerinden hizmet almak için ödeme yapmak zorundadır. Bunun yanında bir önceki bölümde bahsedilen durumlar sebebiyle fizik tedavi ücreti SGK tarafından ödenmeyen kişilerin de devlet hastanesinde gördükleri tedavinin masraflarını kendilerinin karşılaması gerekir. 

Bu noktada fiyatlar uygulamaya göre değişiyor. Ardından fizik tedavi uygulamasının seansına göre ödeme yapılıyor. 

Şimdi de SGK olmadan özel hastanelerde fizik tedaviye ne kadar para veriliyor, ona bakalım.

Özel Hastanelerde Fizik Tedavi Ücretleri Ne Kadar?

Özel hastanelerde fizik tedavi ücreti değişken. Çünkü bildiğiniz gibi her hastanenin kendi fiyat politikası var. Bu nedenle de fizik tedavi seans ücretleri hastaneden hastaneye değişiyor. Hastanenin konumu, büyüklüğü, bilinirliği gibi etmenler fiyatlar üzerinde etkili oluyor. Fakat biz sizlerle ortalama meblağları paylaşacağız. Böylece en azından özel hastane fizik tedavi ücretleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Ama en sağlıklı bilgiyi hastaneyle görüşerek edinebilirsiniz. 

Tabii eğer evde fizik tedavi hizmeti alacak olursanız ücretlendirme de ona göre değişiyor. Aynı şekilde hastanın yatış sırasında fizik tedavi alması durumunda bir de yatak ücreti ekleniyor. Yani durum tamamen tedavinin akışına göre değişiklik gösteriyor diyebiliriz. 

sgk anlaşmalı hastaneler
sgk anlaşmalı hastaneler

SGK Anlaşmalı Hastaneler

Her şehirde mutlaka SGK anlaşmalı bir özet hastane bulunur. Bu hastanelerin birçoğunda da fizik tedavi ücretleri SGK tarafından ödenir. Biz şimdi 3 büyük şehir için birkaç hastane ismi paylaşacağız. Siz diğer hastaneler için sitemizde yer alan yazıları inceleyebilirsiniz.

SGK Anlaşmalı Fizik tedavi Merkezleri İstanbul

  • Medikal Park Hastaneleri
  • Marmara Fizik Tedavi
  • Ataşehir Fizik Tedavi
  • NP İstanbul
  • Kolan Hastanesi

İstanbul’da Bulunan SGK Anlaşmalı Özel Hastaneler

SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri Ankara

  • Aktif Yaşam Fizik Tedavi
  • Medoran Fizik Tedavi
  • Sıla Fizik Tedavi
  • FizyoCare Fizik Tedavi
  • Kuantum Fizik Tedavi

Ankara’da Bulunan SGK Anlaşmalı Özel Hastaneler

SGK Anlaşmalı Fizik Tedavi Merkezleri İzmir

  • Özel Egem Fizik Tedavi
  • Özel Atafizik Fizik Tedavi
  • Medical Park hastaneleri

İzmir’de Bulunan SGK Anlaşmalı Özel Hastaneler 

Sizlere SGK fizik tedavi ödemeleri ile ilgili tüm bilgileri sunduk. Şimdi konuştuklarımızın kısa bir özetini yapalım:

  • SGK belirli şartlar sağlandığında fizik tedavi ücretlerini karşılar. 
  • Anlaşmalı özel hastanelerde tedavi ücreti SGK tarafından ödenir. Ama hastane fark ücretini hasta karşılar.
  • Fizik tedavi seans ücretlerinin SGK tarafından ödenmesi durumu düzenlenen rapora bağlıdır.
  • 30 seansa kadar yapılan fizik tedavide tek bir doktorun tedaviyi uygun bulması yeterlidir.
  • 30 seans üzerinde heyet raporu istenir. Verilen rapora göre seans sayısı 60’ı geçebilir.
  • Rapor bittiğinde ya da düzenlenen rapor üzerinden 15 gün geçmesine rağmen tedaviye başlanmadığında SGK masrafları karşılamaz. 
  • SGK yılda 2 defaya kadar kaplıca tedavisini de karşılar.

Siz SGK’nın fizik tedavi ücretleri için yaptığı ödemeleri yeterli buluyor musunuz? Sizce şartlar uygun mu yoksa genişletilmeli mi? Görüşlerinizi yazının altında yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Herhangi bir yazının altındaki yorum alanını ya da iletişim sayfamızı kullanarak bizlere ulaşabilirsiniz. 

SGK Diş Tedavisi, İmplant İşlemlerini Karşılıyor mu?

SGK Özel Hastanede Doğumu Karşılıyor mu?

SGK Kök Hücre Tedavisini Karşılıyor mu? 

SGK Hastane Randevusu Nasıl Alınır? 

 

SGK nin Fizik Tedaviyi Karşılaması İçin Tedaviye Kaç Gün İçinde Başlamalıdır?

Raporunuz düzenlendikten sonra 15 gün içerisinde tedaviye başlamanız gerekmektedir.

SGK nin Karşıladığı Fizik Tedaviye Kaç Gün Gitmezsem Raporum Geçersiz Olur?

En az 5 gün üst üste tedaviye gitmediğiniz zaman raporunuz geçersiz olmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu