yardım başvurusudevlet yardımları

HGS Hangi Bankalardan Alınır? 2024 HGS Yükleme Noktaları Nelerdir?

HGS Hangi Bankalardan Alınır? 2024 HGS Yükleme Noktaları Nelerdir?
A+
A-

HGS Hangi Bankalardan Alınır? HGS Yükleme Noktaları Nelerdir? Hızlı Geçiş Sistemi olarak ülkemizde kullanılan HGS ile otoyol ya da köprülerde beklemek zorunda kalmadan geçiş sağlayabilirsiniz. HGS Nereden Alınır? HGS Nereden Doldurulur gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Eylül 2012’den beri aktif bir şekilde kullanımda olan Hızlı Geçiş Sistemi, gişelerin önünde oluşan yoğunluğu önlemek için uygulamaya konuldu ve bu sayede gişelerin önündeki uzun araç kuyrukları ve buna bağlı olarak oluşan zaman kaybı da ortadan kaldırıldı. Daha önce nakit ödeme ile çalışan gişeler daha sonra kartlı geçiş sistemine geçmiş, bu da kuyruklara ve zaman kaybına çare olmayınca HGS sistemi devreye sokulmuştu.

Henüz genç bir sistem olduğunu söyleyebileceğimiz HGS konusunda hala birtakım bilgi eksiklikleri mevcut olduğu için HGS ürünleri nereden alınır, HGS nereden yüklenir gibi soruların yanıtları hala araç sahiplerince tam olarak bilinmiyor.

HGS Olmadan Geçiş Yaptığımda Ne Olur? Cezası Ne Kadar?

HGS Hangi Bankalardan Alınır? HGS Yükleme Noktaları Nelerdir?

Köprü ve otoyol üzerlerindeki ücretli gişelerden hızlı ve rahat bir biçimde, dur kalk yapmadan geçiş yapmak isteyen sürücüler Hızlı Geçiş Sistemi ürünlerini satın alıp bu ürünlere bakiye yüklemesi yapmak durumundadır. HGS ürünü olarak bilinen etiketler araçların ön camlarına yerleştirilir ve sistem tarafından kolaylıkla okunabilecek bir yere monte edilir. Bu etiketlere erişim günümüzde oldukça kolaydır. Tüm PTT şubelerinden alabileceğiniz gibi Karayolları Genel Müdürlüğünün anlaşmalı olduğu bankalardan ve bazı diğer noktalardan da etiketi temin edebilirsiniz.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yetki verilen HGS veren bankalar arasında şunlar bulunur:

  • Garanti Bankası
  • Türkiye Ekonomi Bankası (TEB)
  • Akbank
  • Albaraka Türk
  • Vakıfbank
  • İş Bankası
  • Ziraat Bankası
  • Türkiye Finans
  • Denizbank
  • Kuveyt Türk
  • Yapı Kredi Bankası
  • Halk Bankası
  • QNB Finansbank

HGS ile ilgili merak edilen noktalardan bir diğeri de PTT iş yerleri ve HGS ürünlerini veren bankalar dışında nerelerden Hızlı Geçiş Sistemi etiketlerinin temin ediliyor olduğudur. Eğer henüz bir HGS ürünü satın almadıysanız ve yolculuk esnasında acilen bu ürünlerden temin etmek istiyorsanız Karayolları Genel Müdürlüğü sizin işinizi kolaylaştırmak için de bazı adımlar attı. Hızlı Geçiş Sistemi etiketlerini satması için KGM tarafından bazı petrol istasyonları yetkilendirildi ve sürücüler buralardan yolculukları esnasında ürün satın alabiliyorlar.

KGM ile anlaşma yapan petrol istasyonları listesinde şu firmalar yer alıyor:

  • Shell
  • TOTAL
  • Petrol Ofisi
  • BP
  • TPPD

Yukarıda listelemiş olduğumuz petrol satışı yapan firmalar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından satış için yetkilendirilmiştir. Ancak yine de bu firmalara ait bütün istasyonlardan HGS ürünü satın alamayabilirsiniz. Çünkü bu firmalar her istasyonlarında Hızlı Geçiş Sistemi etiketlerinin satışı için hizmet vermiyorlar. Genelde firmalar ana güzergah üstünde yer alan ya da gişelere yakın lokasyonlarda bulunan istasyonlar aracılığıyla HGS satışlarını gerçekleştiriyorlar.

Hızlı Geçiş Sistemi ile çalışan gişelerden geçebilmek için etiket alabileceğiniz diğer noktalardan birisi de otoyolların üzerine sürücülerin yararlanması adına özel olarak konumlandırılmış PTT şubeleridir. Standart PTT şubeleri haricinde karayolları üzerine konumlandırılan 33 PTT şubesi de yolda seyir halinde olan sürücülerin hızlı bir şekilde etiket alabilmesine olanak tanır. Karayollarına göre bu şubeler şu istasyonlarda yer alır:

  • İzmir – Aydın – Çeşme Otoyolu: Aydın, Belevi, Germencik, Narlıdere Çeşme, Işıkkent istasyonları.
  • Ankara – Edirne otoyolu: Akıncı, Kandıra, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Edirne, Adapazarı, Gerede, Çamlıca, Kınalı, Hadımköy, Avcılar, Mahmutbey, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü), Çorlu, Babaeski, Gebze, Dilovası istasyonları.
  • Niğde – Şanlıurfa Otoyolu: Mersin, Adana Batı, İskenderun, Gaziantep Batı, Adana Doğu, Şanlıurfa istasyonları.

HGS’nin nerelerden temin edilebileceği konusunda soru işaretlerini giderdiğimize göre şimdi sıra bu kurumlarda HGS başvurusu yapabilmek için hangi evrakların yanımızda bulunması gerektiğine geldi. Eğer HGS çıkarmak istiyorsanız yanınızda kimlik belgesi, bu belgenin bir fotokopisi ve aracınızın ruhsatı bulunmak durumunda. Bu belgeler ile beraber kurumun sizden talep ettiği HGS ürün ücretini de yetkili kişiye vermeniz halinde çok kısa süreler içerisinde etiketinizi satın alabilirsiniz.

hgs hangi banka

hgs hangi banka

HGS Nereden Doldurulur?

HGS ile çalışan gişelerden kolay ve yasal geçişinizi sürdürmek için HGS etiketinizdeki bakiyeyi düzenli olarak güncellemek durumundasınız. Eğer bakiyenizi doldurmadan geçiş yaparsanız ihlal söz konusu olur ve birtakım cezalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. HGS, önden ödemeli bir yöntem ile çalışan bir sistem olduğu için iş işten geçmeden dolum işlemlerinizi yapmanız gerekiyor.

Yukarıda sizlerle paylaşmış olduğumuz HGS ürününün satışı ile yetkili olan bankalar, petrol istasyonları ve PTT şubeleri aynı zamanda dolum işlemleri için de yetkilendirilmiştir. Eğer HGS etiketinize bakiye yüklemesi yapmak istiyorsanız banka şubesine, yetkili petrol istasyonuna ya da PTT merkezine giderek aracınızın plaka kodunu söyleyip kaç paralık bir yükleme gerçekleştirmek istediğinizi belirterek dolum işleminizi sonlandırabilirsiniz.

Alternatif bir yöntem olarak anlaşmalı bankaların ATM cihazları vasıtasıyla da dolum işlemlerinizi yapabilirsiniz. ATM cihazlarındaki menüleri takip ederek maksimum üç dakika içerisinde işlemi sonlandırabilirsiniz.

HGS için bakiye yüklemesi yapmak adına kullanabileceğiniz alternatif bir diğer yöntem de bankaların SMS servisleridir. Eğer Ziraat Bankası’ndan hizmet alıyorsanız, yani HGS ürününüzü bu banka aracılığıyla satın almışsanız, kısa mesaj ile HGS yüklemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bankaya gidip SMS ile dolum işlemlerini onayladığınızı belirten talimat formunu doldurmanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra size verilen kağıtta yazan numaraya gerekli bilgileri gönderip yükleme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Bankaların çağrı merkezleri, internet bankacılığı ve mobil şube gibi hizmetler aracılığıyla da yüklemenizi tamamlayabilirsiniz. Eğer ürünü satın almış olduğunuz bankada bir hesabınız varsa ve içinde yeterli para bulunuyorsa ister çağrı merkezinden müşteri temsilcisiyle görüşerek, isterseniz mobil şube ve internet bankacılığı aracılığıyla online olarak bakiye yüklemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden PTT vasıtasıyla da dolum yapmak mümkündür. PTT’nin EPTTAVM bünyesinden hizmete sunduğu Hızlı Geçiş Sistemi işlemleri sayesinde bakiyenizi yükseltebilirsiniz.

  • Bunun için ilk adım olarak yazının devamında sizle paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayarak ilgili sayfayı açmanız gerekiyor.

  • Bağlantıya tıklamanız halinde karşınıza yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan sayfa açılacaktır ve bu sayfada ilgili boşluklara aracınızın plaka numarasını girdikten sonra “sorgula” ibaresine basmanız gerekir.
  • Plaka numarası haricinde vergi numarası, TC kimlik numarası, pasaport numarası ya da HGS ürün numarası aracılığıyla da sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.
  • Sorgula butonuna bastıktan sonra güncel bakiyenize ilişkin detaylar karşınıza çıkacak ve bu ekranda size bakiye yükleme – ödeme yapma hizmeti için ayrı bir bağlantı verilecektir.
  • Bu bağlantıya tıklayıp kredi kartı ya da banka kartı vasıtasıyla yükleme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

PTT’nin internet sitesinden bakiye dolum işlemleri yapmak için TIKLAYINIZ!

HGS Hesap ve Bakiye Aktarma İşlemi Nereden Yapılır?

 

Hangi Belgeler HGS İçin Gereklidir?

Kimlik fotokopisi ve aracınızın ruhsatı ile HGS etiketi almaya gitmelisiniz.

HGS Çağrı Hizmetleri Numarası Nedir?

HGS ile herhangi bir sorunuz olduğunda 0850 460 60 60 numarasını arayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.