HGS Bakiye Sorgulama 2024 HGS Bakiye Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?
HGS Bakiye Sorgulama – HGS Bakiye Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır? HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi ülkemizde uzun zamandır var olan bir sistemdir. HGS ile birlikte köprü ya da otoyollarda beklemeden geçiş sağlayabilirsiniz. Telefondan HGS Bakiye Sorgulaması Nasıl Yapılır? PTT HGS Bakiye Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır? e-Devlet’ten HGS Bakiyesi Nasıl Sorgulanır? İnternetten HGS Kredi Yüklemesi Nasıl Yapılır gibi pek çok sorunun cevabı yazımızda…
Geçmiş dönemlerde otoyol ve köprü geçişlerinde parayla yapılan ödemeler yüzünden gişe önlerinde bitmek bilmeyen uzun kuyruklar oluşuyor ve sürücüler ile yolcular çok büyük bir zaman kaybıyla karşı karşıya kalıyorlardı. Kara yollarında yaşanan bu büyük problemi ortadan kaldırmak adına uygulamaya sokulan çözümlerden birisi de Hızlı Geçiş Sistemi, yani HGS oldu.
Gişe önünde meydana gelen büyük araç kuyruklarını azaltarak zaman kaybını minimum düzeye indirmek için yürürlüğe giren bu uygulama ile araca bir etiket takılıyor ve bu etiket sayesinde herhangi bir şekilde dur kalk işlemi yapmadan hızlı bir biçimde gişelerden geçiş yapılabiliyor.
Sistemin çalışma mantığına göre ceza yemeden gişeden geçebilmeniz için etiketi önceden edinmiş olmanız ve içinde belli bir bakiye bulundurmanız gerekiyor. Önden etikete yüklediğiniz bakiye, arabanız gişeden her geçtiğinde o gişenin fiyatlandırması miktarınca azalır. Eğer bakiyeniz yetersiz seviyedeyse yaptığınız geçişler kaçak sınıfına girer ve bazı cezalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu yüzden HGS bakiye sorgulama işlemlerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmek sizin için önemli bir mesele olacaktır.
HGS Olmadan Geçiş Yaptığımda Ne Olur? Cezası Ne Kadar?
HGS Bakiye Öğrenme İşlemleri Nasıl Yapılır?
HGS miktar sorgulamalarınızı çeşitli yollardan gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden bakiyenizi öğrenebileceğiniz gibi HGS hizmeti veren ilgili merkezlere gidip yüz yüze iletişim sayesinde de ne kadar bakiyeniz kaldığını öğrenebilirsiniz. Diğer taraftan telefon vasıtasıyla da HGS limiti sorgulaması yapabilirsiniz.
Telefondan HGS Bakiye Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Hızlı Geçiş Sistemi’nin yer aldığı gişelerden geçiş yaptığınız esnada kullandığınız HGS etiketindeki aktif bakiyeyi öğrenmek için bu iş ile ilgilenen ve resmi yetkili olan çağrı merkezleri ile irtibat kurabilirsiniz. 444-1-778 ya da 0850-460-60-60 numaralı telefon hatlarını arayıp müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek Hızlı Geçiş Sistemi etiketinizdeki güncel bakiyeyi öğrenebilirsiniz. Çağrı merkezindeki görevli, dilemeniz halinde size HGS hareket dökümü konusunda da bilgi verecektir.
PTT HGS Bakiye Öğrenme İşlemi Nasıl Yapılır?
- PTT’nin Hızlı Geçiş Sistemi için özel hizmet verdiği sistem sayesinde güncel HGS bakiyenizi sorgulayabilirsiniz. Yazının devamında verdiğimiz linke tıklayarak E-PTT AVM’nin HGS hizmeti sunduğu sayfayı açmanız ve devamında aşağıda anlattığımız adımları gerçekleştirmeniz gerekir.
- İlgili bağlantıya tıklamanız halinde karşınıza yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi bir sayfa gelecektir. Bu sayfada sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için dileğinize göre TC kimlik numarası, araca ait plaka kodu, HGS ürün no, pasaport numarası ya da vergi no gibi bilgileri kullanabilirsiniz.
- Plaka numarası dışında başka bir bilgi ile sorgulama yapmak için “plaka no” yazısının yanında yer alan aşağı yönlü ok işaretine tıklayıp gerekli değişikliği yapabilirsiniz.
- Bilgilerinizi girdikten sonra bakiyenizi öğrenebilmeniz için yeşil renkli buton içerisinde yazılı olan “sorgula” ifadesine tıklamanız gerekiyor.
- PTT aracılığıyla online olarak Hızlı Geçiş Sistemi etiketinizin bakiyesini öğrenmek için gerçekleştireceğiniz işlemlerin en kötü yanı ise PTT’nin sadece bu hizmeti HGS ürünlerini kendi kurumundan alanlara sunuyor olmasıdır. HGS etiketinizi eğer başka bir merkezden ya da bankadan satın aldıysanız ePTTAVM.com adresi üzerindeki sorgulama ve HGS bakiye yükleme işlemlerinden faydalanamazsınız.
PTT’nin web sitesinden HGS limitinizi sorgulamak için TIKLAYINIZ!
e-Devlet’ten HGS Bakiyesi Nasıl Sorgulanır?
- Turkiye.gov.tr adresinden hizmetlerini sürdüren e-Devlet sistemi vasıtasıyla Hızlı Geçiş Sistemi etiketinizin durumunu sorgulayabilmek için ilk olarak yazımızın devamında sizlerle paylaştığımız bağlantıya tıklamanız gerekiyor.
- İlgili bağlantıya tıkladıktan sonra eğer sisteme giriş yapmadıysanız yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan sayfa karşınıza çıkacaktır.
- Bu sayfa üzerinden giriş yapabilmek için alt kısımda bulunan mavi renkli kutucuğun içindeki “kimliğimi şimdi doğrula” yazısına tıklamanız gerekiyor.
- Bu yazıya tıkladıktan sonra giriş işlemlerinizi elektronik imza, internet bankacılığı, TC kimlik kartı, e-devlet şifresi, mobil imza gibi farklı seçenekler ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
- En yaygın ve en kolay giriş türü e-devlet şifresi ile giriş yapmak olduğu için; ilgili boşluklara TC kimlik numarası ve e devlet şifrenizi yazıp “sisteme giriş yap” yazısına tıklayabilirsiniz.
- Eğer daha önce e-Devlet şifresi aldıysanız ve unuttuysanız sistemde kayıtlı bir cep telefonu numaranız varsa “şifremi unuttum” yazısına tıklayıp gerekli adımları takip ederek şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Eğer daha önce şifre almadıysanız ya da sistemde kayıtlı bir numaranız yoksa size en yakın PTT merkezine giderek şifrenizi alıp, sisteme giriş yapabilirsiniz.
- Giriş işlemleriniz gerçekleştirdikten sonra eğer üstünüze kayıtlı bir HGS ürünü yoksa yukarıdaki sayfaya benzer bir sayfa ile karşılaşırsınız. HGS ürününüz varsa açılan sayfada hareket dökümünüz, güncel bakiye durumunuz ve hesabınızın bilgileri karşınıza çıkacaktır.
e-Devlet aracılığıyla HGS bakiyenizi öğrenmek için TIKLAYINIZ!
HGS Bakiye Yüklemesi Nereden Yapılır?
Hızlı Geçiş Sistemi kapsamında araçlarınızın gişeden hızlı ve cezasız bir biçimde geçişinizi sağlamak için ihtiyaç duyacağınız HGS ürünlerini satın almak ve bu ürünlere bakiye yüklemek adına PTT merkezlerinden ve Karayolları Genel Müdürlüğünün Hızlı Geçiş Sistemi için anlaşmalı olduğu bankalardan faydalanabilirsiniz. KGM’nin anlaşma yaptığı bankalar arasında Halk Bankası, Türkiye Finans, Denizbank, Albaraka Türk, Vakıfbank, Ziraat Bankası, QNB Finansbank, Garanti Bankası, İş Bankası, TEB ve Akbank bulunuyor.
Diğer taraftan yol kenarlarındaki Total, Petrol Efisi, Shell, BP ve TPPD’nin yetkili petrol satış istasyonlarından da HGS hesabına para yüklemek mümkün. Ama şüphesiz ki en kolay ve en hızlı HGS para yüklemi yöntemi internet üzerinden gerçekleştirilendir.
İnternetten HGS Kredi Yüklemesi Nasıl Yapılır?
- Hızlı Geçiş Sistemi ürününüze internet aracılığıyla para yüklemek için ilk olarak yazının devamında sizlere vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayıp ilgili sayfayı açmanız gerekiyor.
- Bağlantıya tıklayıp ilgili sayfaya girdikten sonra ekranınıza yukarıdaki görselde yer alan sayfa açılacaktır. Bu sayfa üzerinden aracınıza ait plaka numarası, araç sahibinin TC kimlik numarası, vergi numarası, HGS ürün kodu ya da pasaport numarası ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
- Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza güncel HGS bakiyeniz ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz bir ekran çıkacaktır. Bu sayede kartınızın bakiyesini artırabilirsiniz.
- Diğer taraftan PTT’nin App Store ve Google Play Store’da yer alan HGS – Online Bakiye Yükle uygulamaları ile HGS mobil ödeme yapabileceğiniz gibi bankanızın internet ve mobil şubesinde sunmuş olduğu hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.
HGS Alma ve İptal Ettirme İşlemi Nereden Yapılır?
HGS İhlali Ceza Ödeme Süresi Nedir?
HGS cezanızı 15 gün içinde ödemeniz gerekmektedir.
HGS Cezam Var mı Nasıl Öğrenebilirim?
HGS cezanız var mı yok mu 0850 460 60 60 numarasından öğrenebilirsiniz.