SorgulamalarSGK - SSK

E-Reçete Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? 2024 SGK, T.C ile Reçete Sorgulama

E-Reçete Sorgulama İşlemi Nereden, Nasıl Yapılır? SGK, T.C ile Reçete Sorgulama, E-Reçete Nasıl Sorgulanır? E-Reçete No Sorgulama, T.C ile Reçete Sorgulama, SGK E-Reçete Sorgulama, e-Devlet Reçete Sorgulama ve daha fazlası yazımızda...

E-Reçete Sorgulama İşlemi Nereden, Nasıl Yapılır? SGK, T.C ile Reçete Sorgulama; Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesiyle birlikte sağlık hizmetlerinde de yeni uygulamalara geçilmiştir. E-Reçete, SGK’nın tanımladığı şekli ile sağlık hizmet sunucularının sistemleri üzerinde, hekimler tarafından tıbbi ilaçların Medula sistemine elektronik ortamda kaydedilmesini kapsar.

E-Reçete Sorgulama İşlemi Nereden, Nasıl Yapılır? SGK, T.C ile Reçete Sorgulama, E-Reçete Nasıl Sorgulanır? E-Reçete No Sorgulama, T.C ile Reçete Sorgulama, SGK E-Reçete Sorgulama, e-Devlet Reçete Sorgulama ve daha fazlasını yazımızda sizler için cevapladık…

E-Reçete uygulamasında hastalara özel olarak elektronik reçete numarası verilirken, bireyler kendilerine reçete edilen ilaçları bu sistem üzerinden takip edebilirler.

E-Reçete Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

E-reçete sorgulamaları, e-devlet ve e-nabız sistemi üzerinden ya da SGK tarafından sunulan SMS reçete bilgilendirme hizmeti aracılığıyla yapılır.

e-reçete sorgulama i̇şlemi nereden, nasıl yapılır?
e-reçete sorgulama i̇şlemi nereden, nasıl yapılır?

e-Devlet Şifresi Nasıl Alınır? Şifremi Unuttum!

e-Devlet üzerinden reçete sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu ile iş birliği içerisinde olan e-devlet sistemi üzerinden e-reçete sorgulama işlemi için giriş yapabilirsiniz.

pwyoe0cx94n3qetrtxsuagprkqc5vlgraj0lwd7g.png

  • E-reçete giriş için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun “4A-4B-4C ilaç kullanım süresi sorgulama” sayfasına yönlendirilirsiniz. Açılan ana sayfada “kimliğimi şimdi doğrula” sekmesine tıklamanız gerekir.

  • Açılan doğrulama sayfasına verilen giriş opsiyonlarından birini seçerek geçebilirsiniz. T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapabileceğiniz gibi; mobil imza, e-imza, T.C kimlik kartı ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanarak da sisteme giriş yapmanız mümkün.

yxrxovdfcjvyfip1qq3xg1qrmwvpconosfifrmka.png

  • Başarılı bir şekilde e-devlet üzerinden girişini tamamlayanlar, geçmişe dair ilaç listelerini ve şu anki ilaçlarını görüntüleyebilirler.

E-devlet üzerinden reçete bilgisi sorgulamak için TIKLAYINIZ!

e-nabız üzerinden reçete sorgulama

E-Reçete sorgulama işlemini e-nabız üzerinden gerçekleştirmek için şu adımları takip etmeniz gerekir:

2vjcduepzax1u255it3ndtbv1niqwmlcg4sztcu4.png

  • Daha önce e-nabız sistemine kayıt olduysanız “e-nabız şifreniz ile sisteme giriş yapın” kutucuğuna, daha önce kaydınız yoksa “e-devlet üzerinden kayıt olun” kutucuğuna tıklamanız gerekir.
  • E-devlet üzerinden kayıt olma sırasında sistem sizi otomatik olarak, e-devlet kimlik doğrulama sayfasına yönlendirilir. Kimlik doğrulama sayfasındaki giriş seçeneklerine ait bilgilerin doldurulmasının ardından e-nabız kayıt sayfasına tekrardan yönlendirilirsiniz.
  • İlk kez e-nabız kullanıcısı olacak kişiler, profil ayarları üzerinden e-nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi aile hekimine başvurarak geçici şifre edinmelidir.

  • Bilgilerinizi doğru bir şekilde sisteme girmenizin ardından, karşınıza genel sağlık bilgilerinizin yer aldığı bir sayfa açılır. Bu sayfanın en solunda yer alan “reçetelerim” bölümüne tıkladığınızda, geçmiş ve güncel tüm reçetelerinizi görebilir ve detaylarını inceleyebilirsiniz.

trp033fslrx7hoqoruwli31kui068lw74y42mhsg.png

  • Reçetelerim sayfasına tıkladığınızda reçetenin verilme tarihi, reçete numarası ve reçete türüne dair genel bilgilere ulaşabilirsiniz. Reçeteye dair daha geniş bilgilere erişebilmek için “detay görüntüle” sekmesi tıklanmalıdır.

  • Detay görüntüleme sayfası açıldığında ise barkod numarası, ilaç adı, doz ve kullanılması gereken periyot, kullanım sayısı ile kutu adetine ilişkin bilgiler yer alır.

e-Nabız üzerinden reçete sorgulama sayfasına erişmek için TIKLAYINIZ!

SGK SMS sistemiyle reçete bilgilendirmesi

SGK, SMS sistemi ile reçete bilgilendirme hizmeti sunmaktadır. Bu hizmet sayesinde vatandaşlar, sağlıkla ilgili bilgilerine daha kolay ulaşabilirler. Sosyal Sigortalar Kurumu SMS sistemini aktif hale getirmek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • İlk adımda karşınıza Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde oluşturulan “SGK cep telefonu bilgisi beyan” sayfası çıkar.
  • Bu sayfa üzerinden sisteme giriş yapmanız için” kimliğimi şimdi doğrula” sekmesine tıklayarak güvenlik adımlarını başarı ile geçmeniz gerekir.

  • Güvenlik adımını tamamladıktan sonra, bilgilendirme metni karşılaşırsınız. Bu metnin hemen altına cep telefonu numarasının girilmesi gerekir.
  • Cep telefonu numarasının girilmesinden sonra “bilgilendirme metnini okudum onaylıyorum” yazısının yanındaki boş kutucuğa basılması ve kaydet sekmesine tıklanması gerekir.

SGK SMS sistemiyle reçete bilgilendirmesini aktifleştirmek için TIKLAYINIZ!

E-Reçete Hasta Girişi Nasıl Yapılır?

E-reçete şifresi alarak ilk defa sisteme giriş yapacakların ilk olarak Medula üzerinden kullanıcı ve şifre oluşturmaları gerekir. E-reçete şifresi alma işlemindeki bilgilerin doğru ve düzgün bir şekilde girilmesi şarttır. Bilgilerin eksik ya da yanlış olması durumda e-reçete şifresi iletilmez.

er4kf6fx7pr8jz9ng8mczcsngr66ipiythi41tup.png

  • Bilgilerinizi eksik bir şekilde girdiğinizi düşünüyorsanız aktivasyon kodu gönder sekmesine tıklamalısınız.
  • Parolanız, girmiş olduğunuz E-posta adresinize gönderilir.

E-Reçete şifresi almak için TIKLAYINIZ!

  • E-reçete şifremi unuttum diyenlerin ise şifre sıfırlama sayfası üzerinden şifrelerini güncellemeleri gerekir.
  • Açılan sayfa üzerinden gerekli yerlerin doldurulmasından sonra sorgula sekmesine tıklayarak, kullanıcı şifreni güncellemek mümkündür.

E-reçete şifresini sıfırlamak için TIKLAYINIZ!

Medula Optik E-Reçete Nasıl Sorgulanır?

E-reçete optik sorgulama işlemleri için ayrıca Medula Optik Cam ve Çerçeve Bilgisi sayfası oluşturulmuştur. İşlemlerinizi daha kolay görüntüleyebilmeniz için sistemler, normal reçete bölümünden farklı olarak planlanmıştır.

wmbkeuwjpgysqlupbdzzntpg4dtxdiik3hcfdntn.png

  • Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı Medula optik bilgileri sorgulama sistemine giriş yapmak için kimliğimi şimdi doğrula yazısına tıklayın.

vhiyiqoltr03gentwqib10tzyu3r0lmwdbttmg8j.png

  • Açılan sayfa üzerindeki, T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi boşluklarının doldurulmasının ardından sisteme giriş yapabilirsiniz.

kdkaepx48hanmf1ufakon19r2dcjqzlch7gh4h2t.png

  • Kimlik doğrulamadan sonra Medula optik reçetenize ait bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Medula Optik e-reçete sorgulama için TIKLAYINIZ!

E-Reçete Kaç Gün Geçerlidir?

E-reçete oluşturulduğu tarihten itibaren 4 gün süresince geçerlidir. İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 iş günü içinde SGK ile sözleşmeli eczanelerden alınması gerekir.

E-reçete kodunu kaybettim diyenler ise aynı şekilde 4 iş günü içerisinde, reçetenin oluşturulduğu sağlık kuruluşundan tekrardan reçete kodunu temin edebilirler.

Reçetelerin geçerlilik süresi ile alakalı daha detaylı bilgi için: Özel Hastane ve SGK Reçeteleri Kaç Gün Geçerlidir?

E-Nabız a Nasıl Girebilirsiniz?

e-Devlet sisteminiz üzerinden giriş yapabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı Şikayet Hattı Nedir?

ALO 184 tür.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu