İŞKUR İş Arayan Girişi e-Devlet 2024 İŞKUR İş Arayan Kaydı Oluşturma
![İŞKUR İş Arayan Girişi e-Devlet 2024 İŞKUR İş Arayan Kaydı Oluşturma](https://www.edevlet.net/wp-content/uploads/2022/01/ISKUR-Is-Arayan.png)
İŞKUR İş Arayan Girişi e-Devlet | İŞKUR İş Arayan Kaydı Oluşturma; Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ya da yaygın olarak bilinen kısa adıyla İŞKUR, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların her çeşit sektörde iş bulabilmelerine katkı sağlamak, istihdama olumlu bir etki sunmak, işsizlik oranının minimum seviyeye indirilmesini desteklemek gibi konularda devlete yardımcı olması amacıyla faaliyete geçirilmiş bir kuruluştur.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren İŞKUR sayesinde iş arayan vatandaşlar ile işveren statüsünde olan kurum ve kuruluşlar arasında bir köprü kurulmuş olur ve işe alım süreçleri hızlandırılır. İŞKUR’un dijital entegrasyon sağlaması sayesinde günümüzde bilgisayar ya da akıllı mobil cihazlar üzerinden sisteme kayıt olup iş başvurusunda bulunmak mümkün hale geldi.
İŞKUR sistemine kayıt olup özgeçmişlerini doğru bir şekilde dolduran her vatandaş kendisine uygun iş ilanlarını görüntüleyebilir ve bu ilanlara başvurup işe alım sürecindeki değerlendirmeye dahil olabilir. Aynı şekilde işveren statüsündeki kişi ve kurumlar da hızlı ve kolay bir şekilde iş ilanı açarak işe alım sürecini hızlandırabilir ve istihdama daha çabuk katkı sağlayabilirler.
İŞKUR’a Nasıl Kayıt Olunur? İŞKUR’a Başvuru Yapmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.
İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı 2024 SÇP Başvuru Ne Zaman?
İŞKUR İş Arayan Kaydı Oluşturma
İŞKUR sistemine kayıt olup iş başvurusunda bulunmak ya da sistemin sağladığı diğer seçeneklerden faydalanmak isteyenler ilk olarak İŞKUR kaydı nasıl yapılır sorusunun yanıtını öğrenmelidir. İnternet üzerinden son derece basit bir şekilde İŞKUR üyeliği oluşturulabilir ve üye girişi yapılarak İŞKUR sisteminin sağladığı hizmetler kullanılabilir.
- İŞKUR kayıt işlemine başlamak için ilk olarak bu bölümün en altında yer alan bağlantıya tıklayıp İŞKUR resmi sitesinin ilgili sayfasını açın.
i̇şkur i̇ş arayan kaydı oluşturma
- Bağlantıya tıkladıktan sonra karşınıza yukarıdaki ekran görüntüsünde yer alan “üyelik sözleşmesi” bölümünün yer aldığı sayfa çıkacaktır. Bu sayfa aracılığıyla, kayıt esnasında verecek olduğunuz bilgilerin geçerli ve doğru olduğunu, İŞKUR’a yanlış bir beyan sunulması halinde sorumluluğun size ait olduğunu ve şifrenin unutulması ya da kaybedilmesi halinde oluşabilecek aksaklıklardan kurumun sorumlu olmadığını ve bunlara benzer maddeleri kabul etmeniz gerekir. Eğer bunları kabul ediyorsanız alt tarafta mavi renkli kutucuk içerisinde yer alan “onaylıyorum” yazısına tıklayabilirsiniz.
- İŞKUR kayıt olma işlemlerine devam etmek için bu sayfadaki ilgili boşluklara ise sırasıyla T.C. kimlik numarası, ad, soyad, babanızın ismi, doğum tarihi gibi bilgileri girin. Alt tarafta yer alan “güvenlik kontrolü” bölümündeki güvenlik kodunu ilgili alana girin.
- Güvenlik kodunu yazdıktan sonra “ileri” butonuna tıklayın.
- Eğer İŞKUR’a daha önce sizin adınıza bir kayıt açılmış ise bu aşamadan sonra sistem karşınıza “sisteme daha önce üye oldunuz” şeklinde bir uyarı çıkarır. İlk kez üyelik oluşturulması halinde ise diğer aşamaları geçmeniz mümkün olur.
- Eğer geçmişte üyelik oluşturduğunuzu belirten bir uyarı ile karşılaştıysanız “İŞKUR şifremi unuttum” bölümü aracılığıyla giriş bilgilerinizi yenilemeniz mümkündür.
- Bu bölümde ise açılan sayfadaki boşluklara adres bilgilerinizi girmeniz gerekir. Açık adresinizi yazdıktan sonra ülke, şehir ve posta kodunu da yazmayı unutmayın.
- Adres yazdığınız alanın hemen altında bulunan “iletişim bilgileri” bölümüne geçtiğiniz zaman ise ev telefonu numaranızı, cep telefonu numaranızı ve e-mail adresinizi girmeniz gerekir. Bu noktada tercih ettiğiniz iletişim adresini işaretlemeyi ihmal etmeyin.
- Daha sonra bir alt bölümdeki alana sisteme giriş esnasında kullanmak istediğiniz parolayı yazabilirsiniz. Bu parolanın en az altı karakterden oluşması gerekir. Parolayı belirledikten sonra “şifreyi yeniden girin” bölümüne aynı parolayı tekrar girmeniz gerekir. Son olarak güvenlik sorusu ve bu soru için bir yanıt belirleyin.
- Bütün bu bilgileri girdikten sonra alt bölümde yer alan “üyeliği oluştur ve devam et” yazısının yer aldığı butona tıklayın.
- Profil bilgilerinin oluşturulmaya başlandığı bu aşamada ilk olarak ülkenizi ve cinsiyetiniz erkek ise askerlik durumunuzu belirtmeniz gerekir. Bunun ardından alt bölümde yer alan “ileri” butonuna tıklayıp devam edebilirsiniz.
- Daha sonra kayıt esnasında sisteme girdiğiniz iletişim bilgileri karşınıza gelecektir. Bu bilgilerin doğruluğunu kontrol edin, herhangi bir hata bulunmuyorsa direkt olarak “ileri” butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer bir hata söz konusu ise gerekli güncellemeyi yapın ve düzeltme işleminin sonrasında “ileri” butonuna tıklayın.
- Öğrenim bilgileri aşamasında ise ilk olarak “kişinin öğrenim seviyesi” bölümünün doldurulması gerekir. Bu noktadan sonra “YÖK Öğrenim Bilgilerimi Göster” yazısına tıklanması gerekir. Yazıya tıkladıktan sonra YÖK sisteminde yer alan öğrenim bilgileri otomatik olarak sisteme girilecektir.
İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Maaşı 2024 İŞKUR’un Yeni Açılacak Kursları
- Eğer otomatik olarak YÖK bilgileri sisteme çekilemediyse bu durumda bilgileri sizin yazmanız gerekir. Öğrenim seviyesi, okul, okul bölümü, okul birimi, okula başlama ve bitirme tarihi gibi alanları doldurup eğitim bilgilerini kaydedin. Bu bilgileri yazdıktan sonra “ekle” butonuna tıklamayı unutmayın.
- Bu sayfada ise mesleki bilgilerinizin girilmesi istenmektedir. İlgili alanlara mesleğinizi ve bu meslekteki deneyim sürenizi yazın, sonrasında ise “ekle” butonuna tıklayıp meslek deneyiminizin sisteme kaydedilmesini sağlayın. Bilgiyi sisteme başarılı bir şekilde ekledikten sonra “ileri” butonuna tıklayıp işleme devam edebilirsiniz.
- İş tecrübelerinizi yazdığınız bu alanda sırasıyla iş yeri adını, bu iş yerinde ne zaman çalışmaya başladığınızı ve ayrıldıysanız hangi tarihte ayrıldığınızı, iş yerinin hangi sektörde çalıştığını, pozisyon ve meslek bilgilerinizi girin. Daha sonra kısaca iş tanımınızı yazarak “ekle” butonuna tıklayın. Sonrasında “ileri” butonuna tıklayıp kayıt sonrası profil oluşturma işleminize devam edebilirsiniz.
- İş tercihleri başlıklı bölümde ise hangi ülkelerde ve şehirlerde çalışmak istediğinizi listeden seçin. Daha sonra “kaydet” butonuna tıklayın ve “ileri” yazısına basarak işleme devam edin.
- Bu aşamada sürücü belgesi ve pasaporta ilişkin bilgilerin girilmesi gerekir. Eğer bir pasaporta sahipseniz “evet” seçeneğini işaretleyin ve sürücü belgeniz varsa bu belgenin sınıfını ve veriliş tarihini yazarak “ekle” butonuna tıklayın. Ekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra en alt bölümdeki “ileri” yazısına tıklayabilirsiniz.
- “Eğitim ve katıldığım kurslar” bölümünde ise sırasıyla katıldığınız eğitimin adı, aldığınız belgenin tarihi, belge türü, eğitim veren kurumun ismini girin. Açıklama bölümüne eğitim ve belge ile eklemeniz gereken detay varsa bunu ekleyin. Eğer geçmişte İŞKUR kurslarından faydalandıysanız “İŞKUR’daki kurs bilgilerimi aktar” yazısına tıklayın. Alt alandaki nitelik ekleme ve çıkarma işlemini de gerçekleştirdikten sonra “ileri” yazısına tıklayıp sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
- Bildiğiniz yabancı dilleri ekledikten sonra bu dillere ait dinleme, konuşma, okuma, yazma ve anlatım seviyelerinizi belirtin. “Ekle” butonuna basıp dili sisteme ekledikten sonra “ileri” yazısına tıklayın.
- Bu aşamada ise sınav bilgilerinizi güncellemeniz gerekir. Otomatik olarak ÖSYM’den sınav bilgilerinin çekilmesini sağlamak istiyorsanız “sınav bilgilerini getir” yazısına tıklayın. İsterseniz alt bölümdeki alanı kullanarak sınav bilgilerini kendiniz de girebilirsiniz.
- Daha sonra referans bilgilerini eklemeniz gerekecektir. Eğer referansınız bulunuyorsa ad, soyad, telefon numarası, e-posta adresi, şirket adı ve unvanı yazıp önce “ekle”, sonra “ileri” yazısına tıklayın.
- Referansları da kaydettikten sonra yüklemek istediğiniz bir dosya bulunuyorsa bu dosyayı sisteme yükleyebilirsiniz. Bu işlemin ardından profil oluşturma işleminiz tamamlanır ve kaydınız açılır. “Özgeçmiş görüntüle” seçeneğine tıklayıp profilinizin detaylarına ulaşabilirsiniz.
- İŞKUR kayıt yenilemeye olanak tanıyan bir sisteme sahiptir, ileride özgeçmişinizdeki kayıtları güncelleme hakkınız olacaktır. İŞKUR bilgi güncelleme için özgeçmiş bölümüne tıklamanız yeterlidir.
2024 İŞKUR Kayıt Rehberi: Kayıt, Giriş ve Profil Oluşturma (Adım Adım)
İŞKUR İş Arayan Girişi e-Devlet
İŞKUR iş başvurusu yapmak istiyorsanız ilk olarak İŞKUR’a giriş yapmanız gerekir. İŞKUR ilanları sadece üye girişi yapan vatandaşlar tarafından görüntülenebilir.
- Eğer sisteme kayıt olduysanız İŞKUR iş arayan girişi için ilk olarak bu bölümün en altındaki bağlantıya tıklayın.
i̇şkur i̇ş arayan girişi e-devlet
- İŞKUR üye girişi için “iş arayan” bölümü altındaki “giriş” yazısına tıklayın.
- T.C. kimlik numarası ve şifrenizi yazarak “iş arayan giriş” seçeneğine tıklayıp sisteme giriş yapabilirsiniz.
- Şifrenizi hatırlamıyorsanız “şifremi unuttum” seçeneğini kullanabilirsiniz.
- Ayrıca sisteme e-Devlet ile giriş yapmak istiyorsanız “e-Devlet ile giriş” yazısına tıklayıp T.C. kimlik numarası ve e-Devlet parolasını yazarak da sisteme giriş yapmanız mümkündür.
- Sistemin size uygun gördüğü işleri görüntülemek için “bana uygun işler” bölümüne tıklayabilirsiniz. Ayrıca tüm iş ilanlarına ulaşmak için ise “iş ilanları” yazısına tıklayabilirsiniz.
- İş ilanlarını görüntülemek için arama yapmanız gerekir. Burada ilgili boşlukları aradığınız iş ilanına göre doldurup “ara” butonuna basmalısınız.
- Örneğin “temizlik” başlığı altında çıkan ilanlar yukarıdaki gibidir. Bu ilanlar arasından başvurmak istediğinizin üstüne tıklayın.
- Daha sonra açmış olduğunuz iş ilanı sayfasının en altında yer alan “başvur” yazısına tıklayarak başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz.
İŞKUR Evde İş İmkanları Neler?
İŞKUR Nihai Liste Nedir? Nasıl Bakılır? 2024 İŞKUR Nihai Liste Neden Açılmıyor?
Bu işi yaptim daha önce deva hastanesinde biliyorum
Daha once yaptim biliyorum telfon numarasi arayip bilgi verilir
Şu an çalışmıyorum uygunsa çalışmak isterim silahsız güvenlik kartım var