yardım başvurusudevlet yardımları

LGS Tercih Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

LGS Tercih Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tarafından tercihlerin ne zaman başlayacağı sorusu sorulmaya başlandı. Bir milyona yakın öğrencinin girdiği sınavın sonuçları meb.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulanabilir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihlerini yazarak kaç puan aldıklarını öğrenebilirler.

Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte itiraz haklarını da kullanabilirler.

LGS İtirazı Nasıl Yapılır?

Sınava giren adaylar; sınavın soruları, cevap anahtarı ve sonuçları için itiraz edebilirler. İtiraz için tanınan süre, sınav sonuçlarının açıklandığı tarih itibariyle 5 iş günüdür. İtirazlar, ÖDSGM ‘nin internet sitesinde bulunan sınav itiraz bölümünden yapılabilir. İtiraz işlemlerinin değerlendirmeye alınabilmesi için;

  • Ziraat Bankası; bankamatik ve internet bankacılığı
  • Türkiye Halk Bankası; bankamatik ve internet bankacılığı,
  •  Türkiye Vakıflar Bankası; şubeler, bankamatik ve internet bankacılığı

seçeneklerinden herhangi birisi kullanılarak 20 Türk Lirası itiraz ücretinin yatırılması gerekir. Bunun dışında T.C. kimlik numarası belirtilmemişse, ATM fişi/banka dekontu bulunmuyorsa da itiraz işlemleri değerlendirmeye alınmaz. E-posta ve faks ile yapılacak olan itiraz işlemleri de değerlendirilmeye alınmaz ve cevaplandırılmaz.

LGS Tercih Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

LGS sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanması ile öğrenciler tarafından LGS tercih başvurularının ne zaman yapılacağı sorgulanmaya başlandı. MEB’in açıkladığı takvime göre LGS tercih başvuruları Temmuz ayında olacak. Tercih için belirlenen süre uzatılmayacak.

LGS Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılır?

LGS yerleştirme işlemlerinde öncelikli olarak öğrencilerin puanlarına bakılır ve puanlara göre yerleştirme işlemi gerçekleştirilir. LGS yerleştirme işlemleri için gerekli olan sınav puanlarının eşit olması halinde sırasıyla;

  • Öğrenci doğum tarihine
  • 6, 7 ve 8. sınıftaki yıl sonu başarı puanlarına
  • Özürsüz devamsızlık gün sayısı azlığına
  • Tercih önceliğine bakılır ve LGS yerleştirme işlemleri yapılır.

Merkezi sınav ile öğrenci alan okullar için; belirlenmiş olan kontenjan, öğrenci puan üstünlüğü, tercih sıralamasına göre yerleştirme işlemleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilir. Öğrencilerin yerleştirme işlemleri, Ortaöğretim Kayıt Alanlarına göre yapılır. Kayıt alanları belirlenirken de okul kontenjanları ve öğrencinin evine yakın olan liseler dikkate alınır.

LGS Tercihlerinde Kaç Tercih Yapılabilecek?

LGS tercih sürecinin Temmuz’da başlamasının ardından adaylar tarafından tercih listeleri oluşturulacak. Tercih listelerinde adaylar;

  • Sınavla girilen liseler
  • Yerel yerleştirme sonucunda girilen liseler
  • Pansiyonu bulunan liseler için aynı süreçte tercihlerini yapabilecekler.

Adrese dayalı LGS yerleştirme işlemlerinde, ortaokul kayıt alanında bulunan; 3 Anadolu İmam Hatip Lisesi, 3 Anadolu Lisesi ve 3 Anadolu Meslek Lisesi olmak üzere toplamda dokuz okuldan beş okul tercihinde bulunulabilecek.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.