Dershane Ne Zaman Başlıyor? 2024 Dershane Fiyatları Ne Kadar?
Dershane Ne Zaman Başlıyor? Dershane Fiyatları Ne Kadar? Dershaneler günümüzde adı her ne kadar da özel eğitim kurumları olarak değişmişse de pek çok kişi tarafından hala dershane olarak ifade edilmektedir. Dershane kavramı en çok üniversiteye hazırlık aşamasında gündeme gelse de şimdilerde hemen hemen her sınav için dershane sistemi kullanılmaktadır.
Dershaneler sadece sınava hazırlık yeri değil aynı zamanda okul derslerine de destek yeridir. Çok yönlü gelişim ve planlama amaçlı çalışan kurumlar, öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını düşünerek çalışmalarını planlamaktadır.
Dershane Ne Zaman Başlıyor? Dershane Fiyatları Ne Kadar? Dershane Nedir? Dershane Erken Kayıt Ne Zaman? Dershane Deneme Sınavları, Dershane Haftada Kaç Gün? Dershane Kayıtları Ne Zaman Bitiyor sorularının cevapları ve daha fazlası yazımızda…
Dershane Ne Zaman Başlıyor?
Ülkemizde özel eğitim kursları olarak hizmet veren dershaneler, öğrencilerin yoğunlukla tercih ettikleri kurumlardır. Avantajları ve imkanlarına bakılarak genelde öğrenciler ve velileri tarafından tercih edilen dershaneler, ülkemizin hemen hemen her noktasında açılmıştır.
Dershaneler ülkemizde uygulanan merkezi sınavlara uygun olarak eğitim vermekte ve öğrencileri her açıdan sınavlara hazırlamaktadırlar. Genel olarak kurumdan kuruma farklılık gösterse de dershaneler eğitimlerine yaz sonu ya da sonbahar başı gibi başlamaktadır. Sınav tarihleri de dershanelerin açılış takvimini etkilemektedir diyebiliriz.
Dershane Nedir?
Dershane tam olarak eğitim verilen özel eğitim kurumlarıdır. ÖSYM‘nin yaptığı merkezi sınavlara yönelik ders ve çalışma düzenlerini planlayan ve öğrencilerini bu süreci en başarılı şekilde yönetmeleri için hazırlayan kurumlar artık tüm Türkiye genelinde hizmet vermektedir.
Dershane, öğretim odaklı olarak eğitimin sınav hazırlık ayağıdır. Öğrencilere bir yandan ders verirken bir yandan da bu süreçteki en büyük destekleyicileridir. Psikolojik ve sosyolojik etkileri düşünülünce dershanelerin, öğrencilerin gelişiminde rolünün çok büyük olduğu yadsınamaz.
Dershane Erken Kayıt Ne Zaman?
Dershanelerde genellikle erken kayıt diye tabir edilen bir dönem vardır. Bu dönemin avantajlı yanları bulunmaktadır. Örneğin daha erken kayıt olunduğu için öğrenciye fiyat konusunda yardımcı olunmaktadır. Ayrıca erken kayıtlarda genellikle dershanelerin yaptığı denemelerde öncelikli kayıt hakkı verilir.
Dershanelerin eğitim verdiği sınıflara göre imkanları da değişmektedir. Ancak erken kayıt döneminde verilen kaynak daha fazla olabilmektedir. Ya da ek başka hizmetlerden yararlandırma hakları verilebilmektedir.
Dershane erken kayıt dönemleri kurumdan kuruma değişkenlik gösterse de genellikle eğitim sezonu başlamadan alınmaktadır.
Erken kayıtlarda yaz kursu imkanı ve özel ders desteği imkanı sunan dershaneler de bulunmaktadır.
Dershane Fiyatları Ne Kadar?
Dershaneler merkezi sınav sistemlerini örnek alarak ders planını düzenlemektedir. Ayrıca öğrencilerine deneme imkanıyla sınav yarışı, psikolojik baskının azalması, rekabet gibi etkiler sunmaktadır. Dershaneler sadece sınav odaklı değil aynı zamanda okul derslerine de destek olmaktadır. Öğrencilere eğitimlerinde her açıdan yardımcı olmak için çalışan kurumların fiyatları verdikleri hizmetler ve kayıt olunan sınav türüne göre değişmektedir.
KPSS’ ye hazırlanan bir kişi ile Üniversite Sınavlarına hazırlanan bir kişinin tabi ki dershane ücretleri aynı olmayacaktır. Ayrıca KPSS içerisinde de fiyatlar değişmektedir. Çünkü sadece genel yetenek ya da genel kültüre hazırlanan kişi ile bunun dışında eğitim bilimleri ve öğretmenlik alanları ya da alan bilgisi sınavlarına hazırlanan kişilerden daha fazla ücret alınacaktır.
Sınav içeriğinin yoğunluğu demek daha çok ders sayısı daha fazla kaynak bilgisi ve daha fazla deneme demektir. Bu da dershanelerin daha fazla kaynak kullanımı için ücret ödemesi anlamına gelmektedir. Ancak yine de bir fiyat bilgisi vermek gerekirse dershane ücretlerinin genel olarak 20 bin TL ile başladığını söyleyebiliriz. Ama yine belirtmemiz gerekirse; dershanede kayıt olunan sınav türü, alınacak ders sayısı, kaynak kullanımı, deneme sınavı sayısı ya da özel çalışma sınıflarından yararlanma isteği gibi istek ya da tercihleriniz, sizin ödeyeceğiniz ücreti de değiştirecektir.
Dershane Deneme Sınavları
Dershane yani günümüz yeni tabiriyle özel eğitim kurumları, öğrencileri kendilerine çekebilmek için sürekli birbirleriyle rekabet halinde ve daha fazla öğrenci kaydı alabilmenin peşindedirler.
Bazen öğrenci dershaneyi kurumun fiziki yapısı yüzünden tercih ederken bazen de sağladığı ücret indirimi ile tercih etmektedir. Ancak son zamanlarda verilen kaynak sayısının fazlalığı, yapılacak deneme sınavlarının sayısı ve çalışma ortamları, rehberlik hizmetleri öğrenciler için daha fazla cazip hale gelmiştir. Özellikle yapılan deneme sınavları, öğrencileri merkezi sınavlara hazırlamak ve yeterliliklerini gözler önüne sermek için çok önemli bir imkandır. Öğrenciler yapılan deneme sınavlarında eksik yanlarını görmekte, zaman yönetimini öğrenmekte, rekabet duygusunu yaşamakta ve kendilerini ona göre yönetmeyi öğrenmektedir.
Deneme sayısı ne kadar fazla olursa öğrenci o kadar fazla soru tipi görür ve sınava kadar da sınav heyecanını fazla deneme sayısı ile daha rahat atabilir.
Dershane Haftada Kaç Gün?
Dershaneye üniversite sınavına hazırlanmak için kayıt yaptıran bir öğrenci genelde haftanın 4 günü ders almakta ve istediği zamanlarda da gelerek sorularını çözdürebilmekte ya da çalışma sınıflarında ders çalışabilmektedir. Eğer KPPS’ ye sadece genel yetenek ve genel kültür için kayıt olunmuşsa öğrenci ya hafta sonu iki gün tüm dersleri alır ya da hafta içi üç gün tüm derslerini alabilir.
Öğrenciler KPSS alan bilgisi ya da öğretmenlik için dershaneye kayıt olmuşsa genelde haftanın her günü dersleri vardır. Eğer öğrenci, okul derslerine destek almak için dershaneye gidiyorsa okul çıkışları dershaneye gidebilir.
Dershane günleri alınan derslerin sayısına göre ya da kurumdan kuruma farklılık gösterebilir. Ayrıca çalışma sınıflarına yani kütüphaneye kaydolan bir öğrenci haftanın 6 günü dershanede demektir.
Eğitim Türleri Nelerdir? Örgün, Uzaktan, İkinci, Açık Öğretim Nedir?
Dershane Kayıtları Ne Zaman Bitiyor?
Dershane kayıtları sezon içerisinde de kayıt alabilmektedir. Örneğin ikinci dönem kayıt alan yeni sınıflar oluşturulabilmektedir. Ayrıca sadece deneme imkanı ya da sadece kütüphane imkanından da faydalanabilirsiniz.
Dershane kayıtları sınava genellikle 3 ay kalaya kadar devam etmektedir. Ancak bazen sınava son bir ay kala hızlandırılmış tekrar kurslarına da yeni kayıtlar alınabilmektedir.
Kurumdan kuruma farklılık gösteren dershane kayıtlarının sona ermesi, sınıflarının doluluk oranına göre de değişkenlik gösterebilmektedir.