Tarım Kredi Yem Fiyatları 2024 Zamlı Tarım Kredi Yem Fiyatları

Tarım Kredi Yem Fiyatları – Zamlı Tarım Kredi Yem Fiyatları; Ülkemiz, yedi bölgesinde de farklı çeşitlikte verimli topraklarla dolup taşmaktadır. Bu ise bizi yıllardır süre gelmekte olan bir tarım ülkesi yapmaktadır. Tarımın yeri ülkemiz ekonomisinde yadsınamaz bir noktadır. Bundan sadece 20 yıl önce bugüne nazaran tarımın önemi ülkemiz için çok daha fazla yer etmekteydi.
Son zamanlarda yaşanan dolar artışı ile birlikte ekonomide yaşanan gelişim ve değişimler yem fiyatlarını da etkilemiştir. Bu noktada devlet, çeşitli önlemler almak için harekete geçse de yem fiyatlarına yapılan zamma engel olunamamıştır. Peki Yem Fiyatları Ne Kadar? Yem Nereden Temin edilir? Tarım ve Kredi Kooperatifleri Yem Fiyatları Ne Kadar? Yem Desteği Başvurusu Nedir? Zamlı Güncel Yem Fiyatları, Tarım Kredi Besi Yem Fiyatları ve daha fazlasını sizler için cevapladık…
Başta Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere çiftçiyi ve hayvancılık yapanı desteklemek adına birçok girişimlerde bulunmaktadırlar. Yem fiyatları konusu da bu noktada yadsınamaz bir yere sahiptir. Özellikle hayvancılık konusunda çok daha ayrı bir yere sahip olan, bilhassa ucuz et konusunda önem taşıyan yem fiyatları hakkındaki tüm aklınıza takılanları ve son gelişmeleri yazımızda bulabilirsiniz…
Hayvan Yemleri
Ülkemizde bilinçli bir hayvancılık yöntemi adına bazı tekniklerin doğru kullanılması gerekmektedir. Bilinçli üretici ve bilinçli tüketici demek yem seçimini ve dolayısıyla da hayvanların beslenmesini etkileyecektir.
Son yapılan zamlarla birlikte aslında yemlere ulaşmakta sıkıntı çekilmektedir. Büyükbaş ya da küçükbaş yemi satan pek çok firma olmasının yanında Tarım Kredi Kooperatifleri de yem satışı yapmaktadır. Yem seçilirken, hayvanın besiye alınması durumu ya da süt elde amacı durumu dikkate alınmaktadır. Buna göre; besi yemi ve süt yemi seçimi yapılmaktadır diyebiliriz.
Çiftçi Belgesi Nedir, Nasıl Alınır? e-Devlet ÇKS Çiftçi Kayıt Belgesi Başvurusu
Besi Yemi
Besiye alınan dana ve tosunların 9 aylık zamanından itibaren son besi dönemine kadar verilebilen, zengin vitamin ve mineral kaynaklı, dengeli protein ve enerji destekli yemdir.
Süt Yemi
Süt ineklerinde süt verimini arttıran ve uzun süre bu verimin üst düzeylerde kalmasını sağlayan yemdir. Süt yemi içerisinde kırık buğday, arpa, mısır, kepek, tuz gibi maddeler belirli oranlarda bulunmaktadır.
Yem Nereden Temin Edilir?
Yem temin etmek etmek için 3 farklı yola başvurabilirsiniz. Bunlardan ilki ilan siteleri gibi özel kişilerin ellerindeki malları satmaya yönelik ilanlar verdiği özel kişiler aracılığıyla temin etmektir. Aynı zamanda çeşit çeşit türlerde hayvan yemi satan birçok yem dükkanı da vardır. Bu da başvurabileceğiniz ikinci bir yoldur. Üçüncü bir yol olarak ise Tarım Kredi Kooperatifleri (https://www.tarimkredi.org.tr/) aracılığı ile yem temin edebilirsiniz.
Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçiyi korumak ve desteklemek adına yem satımı konusunda daha fazla imkan sağlamaktadır. Tarımsal araç gereç kredisinden hayvancılık yatırım kredilerine birçok çiftçiyi destekleme yolunu sağlamaktadır. Türkiye’nin her yerindeki Tarım Kredi Kooperatiflerinden istediğiniz kadar yem temin edebilirsiniz. Anlaşmalı banka kartları ile de yemleri satın alabilirsiniz. Yem almak için hayvancılık yapmanız yeterlidir. Doğru yem konusundaki Tarım Kredi Kooperatiflerindeki uzmanlardan yardım alabilirsiniz.
Tarım Kredi Kooperatifleri en son yem fiyatları hakkında kimyevi gübrelerde, karma gübrelerde indirim uygulamıştır.
Yem Desteği Başvurusu Nasıl Yapabilirim?
Tam adı yem bitkileri üretim desteği olarak geçmektedir ve Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamı altında yapılmaktadır. Uygulamanın amacı hayvanların yetişmelerinde onlar için elzem olan kaynakları almalarını sağlayıp büyükbaş ve küçükbaş hayvanların doğru beslenmelerini sağlamaktır. Bu sayede hayvancılık yapanın da eli kolaylaşacaktır ve üretimin devamı getirilmiş olacaktır.
Yem bitkileri desteğini almak için başvuruda bulunulması lazımdır. Bu başvuru e-Devlet üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı’na yapılmaktadır. e-Devlet arama motoruna “yem bitkileri desteği başvuru” yazmanız yeterli olacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı resmi sitesinde yazan açıklamaya göre:
- Çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları gerekmektedir.
- Yem Bitkileri Üretim Desteklemesinden faydalanmak isteyen çiftçiler faydalanmak istediklerine dair başvuru dilekçesinde belirtilmiş süreler dahilinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerine başvuru dilekçesini vermek zorundadır. Ancak yem bitkisi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, yem bitkisini hasat etmeden önce müracaat etmeleri gerekmektedir. Ayrıca hasattan sonra yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
- İl müdürlükleri lüzum gördüğü durumda müracaat sürelerini il tahkim komisyonu kararı alarak o ilin ekolojik koşullarına göre belirler.
Kabul almanız halinde yem bitkileri destek miktarı hesabınıza yatacaktır.
yem fiyatları – zamlı tarım kredi yem fiyatları
Zamlı Güncel Yem Fiyatları
Retox Melas İştah Açıcı 40 kg; 1500-2000 TL arasında değişmektedir.
Yağan Toklu Besi Yemi 50 kg; 650-750 TL arasında değişmektedir.
Berkay Besi Yem Fiyatı; 550-700 TL arasında değişmektedir.
Amasya Besi Yemi 50 kg; 600-700 TL arasında değişmektedir.
Royal Royvimin D Forte Toz Yem Katkısı 25 kg; 650-800 TL arasında değişmektedir.
Tarım Kredi Besi Yem Fiyatları
Tarım Kredi Kooperatifleri yem temini konusunda alıcılara oldukça kolaylık sağlamakta ve biraz daha uygun fiyatlarla yem satışı yapmaktadır.
Toklu Besi Yemi 50 kg; 500-600 TL arasında değişmektedir.
Reva 19 Protein Süt Yemi 50 kg; 600-700 TL arasında değişmektedir.
CP Etlik Civciv Yemi 10 kg; 300-400 TL arasında değişmektedir.
Gördes Etlik Piliç Yemi 25 kg; 400-500 TL arasında değişmektedir.
Narım Özel Proteinli Tavuk ve Tüm Kanatlı Hayvan Yemi 50 kg; 1300-1500 TL arasında değişmektedir.
Yem Türleri Nelerdir?
Büyükbaş hayvanlar için yem türlerinden bazıları: buzağı başlangıç yemi, buzağı büyütme yemi, sığır süt yemi standart, sığır süt yemi 18, sığır süt yemi 18 toz, sığır süt yemi 19, sığır süt yemi 19 toz, sığır süt yemi enerji 19, düve yemi, kuru dönem yemi, sığır besi yemi bitirme…
Küçükbaş hayvan yemleri ise şunlardır: kuzu büyütme yemi, kuzu besi yemi enerji, toklu besi yemi, toklu besi yemi toz, iri tane toklu besi yemi, müsli toklu besi yemi, koyun süt yemi, koyun süt yemi toz, keçi süt yemi, keçi süt yemi toz.
Tarım Ve Hayvancılık Alanında Yapılan Devlet Destekleri Nelerdir?
Devlet bu konuda birçok destekte bulunmaktadır. Devletin tarım ve hayvancılık için yaptığı desteklerin hepsi şunlardır:
- Yurtiçi sertifikalı tohum kullanımı ve üretimi desteği
- Zeytin bahçeleri rehabilitasyon desteği
- Organik tarım desteği
- Fındık bazlı gelir desteği
- İyi tarım desteği
- ÇATAK desteği
- Tarımsal faaliyetlerde bulunan küçük aile işletmelerine destek projesi
- Mazot, gübre ve toprak analiz desteği
- Çoban (Sürü Yöneticisi) İstihdam Desteği
- Buzağı-Malak Desteği
- Süt Primi
- Hayvan Başı Ödeme
- Aşı Desteği
- Atık Desteği
- Tiftik Üretim
- Koyun-Keçi Desteği
- İpek Böceği
- Arıcılık
- Su ürünleri
- Islah Amaçlı süt kalitesinin Desteklenmesi Projesi kapsamında yapılacak analizler için süt içeriğinin tespiti amacıyla Adana, Aksaray, Balıkesir, Bursa, Erzincan, İzmir ve Uşak illerinde
- Yem Bitkileri
- Balıkçı Gemisi Desteği
- Hayvan Hastalık Tazminatları
- Hayvan Gen Kaynakları
- Çiğ Sütün Değerlendirilmesi
- Besilik erkek sığır desteği
- Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele Desteği
Tarım Konusunda Devletin Son Dönemdeki Tutumu Nasıldır?
Türkiye yıllardan beri bir tarım ve hayvancılık ülkesidir ve kendi kaynaklarını kendisi karşılamaktadır. Buna karşılık son dönemlerde yaşanan oransız zamlara ek aracıların yaptığı kimi çıkarcı tavırlar da eklenince bu konuda misyonumuz oldukça sarsılmıştır.
Devletler açısından kendi kaynaklarını kendilerinin karşılayabilmeleri oldukça önemlidir. Bu onları beslenmek gibi çok temel bir ihtiyaç konusunda dışa bağımlı olmaktan kurtarır. Bu noktada tarım ve hayvancılık Türkiye için de çok önem arz etmektedir. Devlet son zamanlarda yaşanan talihsizlikler sonucu çiftçiyi ve besiciyi desteklemek adına birçok program oluşturmuştur.
Tarım ve Orman Bakanlığı eliyle yapılan tüm bu destekler sayesinde tarım ve hayvancılık konusunda ülkemizin eski randımanına kavuşması hedeflenmektedir.
700 TL Gıda Yardım Başvurusu e-Devlet 2024 PTT Başvuru Formu
Yem Fiyatlarının Tarıma Ve Hayvancılığa Etkisi Nedir?
Yem, hayvanların beslenmesi açısından çok büyük bir öneme sahiptir elbette ki. Zira büyükbaş ve küçükbaş hayvanların sağlıklı büyümeleri için gerekli içerikler onların besinleri olan bu yemlerdedir. Hal böyle olunca yem fiyatlarının aşırı yükselmesi, çiftçinin tarlasının sürmekten özellikle hayvancılık yapanın hayvanlarına yeterli besin bulamamasına kadar birçok soruna yol açar. Bu durum ise hayvanların et kalitesinin düşmesine ve hatta hayvanın hastalanmasına neden olur.
Yine doğrudan bir sonuç olarak da bu durum et fiyatlarının aşırı artması, et ihtiyacını karşılamak adına yurt dışından hayvan ithalatı yapmak gibi ekonomik anlamda olumsuz sonuçlara neden olur.