Eğitim

ÖSYM GİS Giriş Nasıl Yapılır? 2024 ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi

ÖSYM GİS Giriş Nasıl Yapılır? ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi, ÖSYM GİS'e Kimler Girebilir? ÖSYM Giriş e-Devlet, ÖSYM GİS İletişim, ÖSYM İletişim Merkezi, e-Devlet ÖSYM GİS ve daha fazlası yazımızda...

ÖSYM GİS Giriş Nasıl Yapılır? ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi; Görevli işlemleri sistemine giriş nasıl yapılır gelin birlikte bakalım. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), başvuran adayların başarı durumlarını tespit etmek için TYT, AYT, ALES, YDS, KPSS, TUS, DGS, İGS gibi pek çok farklı sınav yapar. Bu sınavların koordinasyonunda ve gözetiminde de büyük bir ekibe ihtiyaç vardır. 

ÖSYM sınav görevlisi olmak da özellikle öğretmenler için önemli bir ek gelir kaynağıdır. Eğer siz de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda öğretmenlik ya da devlet üniversitelerinde akademisyenlik yapıyorsanız veya bu kurumlar bünyesinde idari görevleriniz varsa sınav görevi için başvurabilirsiniz.

ÖSYM GİS Giriş Nasıl Yapılır? ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi

Başlıca ÖSYM sınav görevleri ve ÖSYM görevli ücretleri şu şekildedir:

  • Bina sınav sorumlusu: 1.096 TL
  • Bina sınav sorumlusu yardımcısı: 740 TL
  • Bina yöneticisi: 694 TL
  • Salon başkanı: 602 TL
  • Gözetmen: 584 TL
  • Yardımcı gözetmen (engelli): 730 TL

ÖSYM Görevli İşlemleri Nedir ve Nasıl Başvuru Yapılır?

ÖSYM Görevli İşlemleri (ÖSYM GİS) sınavların öncesi ve sonrasındaki koordinasyonu sağlamakta büyük pay sahibidir. 20 Mart 2011’den beri işleyen bu uygulama, sınav görevlilerinin önerileri doğrultusunda sürekli güncellenmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen sınavların öncesinde ve sonrasında pek çok önemli işlemin yapıldığı ÖSYM GİS sayfası, ÖSYM sınav görevlisi olmak isteyenlerin uğrak yeri oldu. Siz de sınav görevlisi olmak ve görev tercihlerinizi yapmak istiyorsanız sisteme giriş yapmanız gerekir.

  • ÖSYM görevli giriş işlemleri için iş yerinizdeki idarecilerden şifre almanız gerekir. Öğretmenseniz sisteme kayıt olabilmek için bulunduğunuz okulun olduğu merkezde sınav yapılıyor olmalı. Eğer bulunduğunuz okuldaki idarecinin şifresi yoksa ÖSYM Sınav Merkezi’ne başvurarak ya da kayıt şifresi bulunan bir okula giderek kayıt yaptırmalısınız. 
  • Başvuru için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızdaki bazı bilgilere, iş yerinizin iletişim bilgilerine, banka IBAN numaranıza ve e-posta adresinize ihtiyaç vardır. Ayrıca kayıt sırasında sisteme yüklemek için fotoğraf çektirmek gerekir.

oxejnioaf9cojfm1np8fucpepyagi6nqvpfttiza

  • ÖSYM GİS başvurusu yapıldıktan sonra verilen geçici şifre ile sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • ÖSYM görevli giriş işlemlerini tamamlayıp sisteme girdikten sonra bu şifreyi yenilemek durumundasınız.
  • Şifrenizi hatırlayamadığınız durumlarda “Şifremi Unuttum” butonuna basarak e-postanıza gelen mail yoluyla şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.

  • ÖSYM GİS sayfasına girdikten sonra sol menüden “Görev Tercihleri” bölümüne tıklamalısınız. Görev talebinde bulunabileceğiniz sınavlar karşınıza çıkacaktır. Tercih işlemleri aday sayısına bağlı olarak sınavdan yaklaşık 15-30 gün önce başlar.
  • Görev almak istediğiniz sınavı seçtikten sonra görev tipini (salon başkanı, gözetmen vs.) seçmelisiniz. Son olarak görev almak istediğiniz binaları seçip kaydetmelisiniz.
  • Her görevli en az 5, en fazla 20 görev yeri tercihi yapabilir. Zorunlu bir durum olmadıkça tercih etmediğiniz yerlere gönderilmezsiniz.
  • ÖSYM temsilcileri ve nakil/koruma görevlilerinin atanmasında en az 1, en fazla 8 görev yeri tercihi yapılabilir.
  • Görevli atamalarının bitiminde ÖSYM GİS sayfasında onay ve iptal işlemleri açılır. Bu sayede görevliler sistemde belirtilen bitiş tarihine kadar atandıkları görevleri onaylayabilir ya da iptal edebilir. Onay sürecini geciktirmek sınav görevinizin iptaline neden olabilir, dikkatli olun.
  • Sınav görevini onayladığınız halde iptal etmek isterseniz geçerli mazeretinizi Sınav Koordinatörlüğü’ne bildirmeniz gerekir.
  • Onay ve iptal işlemleri sonrasında boş kalan görev yerlerine tekrar atama yapılır. Görevli olmak istediğiniz sınava ait başvuru tarihi ve sınav tarihi arasında kalan süreçte sık sık ÖSYM GİS sayfasını takip ederek atanma olasılığınızı artırabilirsiniz.
  • Sınav görevi başvurunuz kabul edildiğinde görev belgenizin çıktısını almalısınız. Sınav günü belirtilen saatte görev belgesi çıktısı ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile beraber sınav yerine gitmelisiniz.
  • Sınav yerine götürülmesi yasaklanan eşyaları sınav alanına taşımamalısınız, okullarda bulunan emanet kutularına bırakabilirsiniz.

ÖSYM GİS sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

e-Devlet İle ÖSYM Görevli İşlemleri Girişi Nasıl Yapılır?

Görevli veya aday şifresi ile giriş yapılan ÖSYM GİS uygulamasına artık e-Devlet üzerinden de giriş yapılabiliyor.

Bu sayede ÖSYM şifrenizi kullanarak yaptığınız tüm sınav ve tercih işlemlerini e-Devlet kapısı üstünden de gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. ÖSYM şifresinin alınması ya da kullanımı ile ilgili bir değişiklik gerçekleşmedi. Bu şifre ile ister ÖSYM GİS ister e-Devlet üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceğiniz tüm işlemler sizin sorumluluğunuzdadır. Bu nedenle şifrenizi kimse ile paylaşmamanızı öneririz.

e-Devlet üzerinden ÖSYM GİS işlemleri sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ!

Mobil Uygulamalar İle ÖSYM Görevli İşlemleri Girişi Nasıl Yapılır?

ÖSYM’nin dijital dönüşüm atağının bir diğer kısmı da mobil uygulamalar oldu. Geçtiğimiz ay görevli işlemleri ve aday işlemleri için mobil uygulamalar hayata geçirildi. Siz de artık bu mobil uygulama ile ÖSYM GİS internet sitesinden yapılan tüm işlemleri yapabilirsiniz. Yeni uygulamaların en önemli özelliği ise bildirim gönderme; bu sayede telefonunuza gelecek bildirimlere göre hareket edebilirsiniz. Sınav ve yerleştirme takvimi sayesinde takip ettiğiniz sınavlarla ilgili bilgilere daha kolay ulaşabilirsiniz.

Android cihazlara uyumlu ÖSYM GİS mobil uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ!

iOS cihazlara uyumlu ÖSYM GİS mobil uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ!

Mobil uygulamalar, e-Devlet ya da ÖSYM GİS internet sitesinden çözemediğiniz sorunlar için ise bir ÖSYM GİS mail adresi bulunmuyor. Diğer sorunlarınızı iletmek için Sınav Koordinatörlüğü’ne başvurmalısınız.

Bağlı bulunduğunuz Sınav Koordinatörlüğü’nün iletişim bilgilerini görmek için TIKLAYINIZ!

Sınav Görevlileri Nasıl Atanır?

Sınav görevlisi atama prosedürü görevlilerin tercihleri, unvanları, puanları ve hizmet yılı esas alınarak uygulanır.

  • Görevliler sınav yerlerine tercih sıralamalarına göre değil, rastgele atanır.
  • Görevli atamalarında tercih, unvan ve puanda eşitlik varsa hizmet yılı dördüncü ölçüt olarak devreye girer. Yine bir eşitlik söz konusu ise yaşça büyük olan görevli önceliklidir. Eşitlik hala bozulmamış ise görevli ataması rastgele yapılır.
  • Sınavın yapılacağı her bina için ayrı ayrı görevli kümesi oluşturulur ve yukarıda bahsedilen ölçütler kullanılarak atama gerçekleştirilir. Küme içindeki en üst unvana sahip görevli bina sınav sorumlusu olarak atanır. Aynı prosedür salon içi atamaları için de geçerlidir.
  • ÖSYM Başkanlığı, zorunlu durumlarda takdir yetkisini kullanarak puan sistemini uygulamadan da sınav görevlisi atayabilir.
ösym gi̇s
ösym gi̇s

ÖSYM Sınav Görevlisi Cezaları Nelerdir?

ÖSYM sınav görevli cezaları ve uygulanacak yaptırımlar ise görev ihmallerinin kapsamına göre değişir. İhmal durumları “Sınav Görevlilerinin Sınav Kurallarına Aykırılık Teşkil Eden Fiilleri ve Uygulanacak Yaptırımlara İlişkin Yönerge” başlıklı kurallarda belirtilmiştir. İhmal durumlarında sınav görevlisinin görev puanları düşer ve 3 ay, 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl ya da süresiz biçimde sınav tercihi yapamaz hale gelir.

ÖSYM görev ihmalleri ve yaptırımlarını okumak için TIKLAYINIZ!

Transkript Nasıl Alınır?

Görev Yeri Belgesi Nasıl Alınır?

 

ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Hangi Renk Olmalıdır?

Siyah beyaz veya renkli olmalıdır.

ÖSYM Sınav Giriş Belgesi Renkli Olması Zorunluluğu Var mıdır?

Hayır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu