Trafik

HGS Müşteri Hizmetleri 2024 HGS Çağrı Merkezi Telefon Numarası

HGS Müşteri Hizmetleri - HGS Çağrı Merkezi Telefon Numarası, HGS İletişim, HGS Nedir? HGS'ye Dahil Olan Araç Sınıfları Nelerdir? HGS Almak İçin İstenen Evraklar Nelerdir? HGS Bakiye Sorgulama, HGS Geçiş İhlali Sorgulama ve daha fazlası yazımızda...

HGS Müşteri Hizmetleri – HGS Çağrı Merkezi Telefon Numarası; Hızlı Geçiş Sistemi olarak ülkemizde hizmet veren HGS ile yoğun trafik durumuna çözüm getirilmek istenmiştir. Peki HGS Nedir? HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır? HGS’ye Dahil Olan Araç Sınıfları Nelerdir? HGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uzun gişe kuyruklarına ve giderek yoğunlaşan trafik sorununa alternatif bir çözüm olarak getirilen etkili bir uygulamadır. HGS sisteminin güncel olarak uygulanmasında önemli bir süre geride bırakılsa da, kullanıcıların hala bu pratik yöntemle ilgili yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar olabilmektedir. Bakiye sorgulama, plaka sorgulama, sisteme dahil olan aracı değiştirme ya da geçiş ihlali bilgisi araştırma gibi ihtiyaçlarda HGS ile ilgili yetkililere nasıl ulaşılacağı merak konusudur. HGS iletişim bilgilerini not ederek her türlü problemde hızla çözüme ulaşmak mümkündür.

HGS Hesap ve Bakiye Aktarma İşlemi Nereden Yapılır?

HGS Nedir?

Hızlı Geçiş Sistemi’nin kısaltması olan HGS; köprü ve otoyollarda geçiş ücretinin tahsili için kullanılmakta olan sistemdir. Daha önce KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) olarak kullanılan uygulamanın yerine getirilen bu sistemde plakaya tanımlı olan tek hesap üzerinden ücretlendirme yapılır. Bu sayede kart okutmak için gişede yavaşlama ve durma yaşanmaz, trafik akışı daha hızlı ilerler. Otomatik bakiye yüklemesi yapılarak bakiye takip zorunluluğu ortadan kalkar.

HGS, PTT ve Karayolları Genel Müdürlüğü aracılığıyla devlet tarafından yürütülen bir hizmettir. Bu geçiş sistemi, banka anlaşmalı olarak devam eden ve Otomatik Geçiş Sistemi olarak bilinen OGS’den farklıdır. OGS ve HGS kullanan araçların farklı şeritlerden geçiş yapması gerekir. HGS geçişlerine ait gişelerin saçak trafik ışığı yeşil ile renklendirilmiştir. Birbirinin şeridini ihlal eden sürücülere 11 kata kadar ceza uygulanır.

HGS’ye Dahil Olan Araç Sınıfları Nelerdir?

HGS ücretlendirmesi plakaya tanımlı olan sınıf üzerinden yapılır. Karayolları Genel Müdürlüğü, HGS’ye dahil olan araçları 6 sınıf altında gruplamıştır. Binek araçlar aks aralığının 3.20 metrenin altında ise 1. sınıftır. Bunun dışında aks sayısı 2 ise 2. sınıf; 3 ise 3. sınıf; 4 veya 5 ise 4. sınıf;6 ve daha fazla ise 5. sınıf olmak üzere araçlar sınıflandırılır. Motosikletliler ise 6. sınıf olarak geçiş sistemine üye olabilir ve binek araçların yarısı kadar ödeme yaparlar .

Her aracın kendi sınıfına uygun etiket kullanması büyük önem taşır; aksi halde etiket uyumsuzluklarında kara liste uygulaması mevcuttur. Araç değiştirildiğinde ve araç sınıfı değiştiğinde HGS etiketinin de değişmesi gerekir. Bir HGS ürünündeki bakiyenin, PTT merkez ve şubeleri aracılığıyla yeni HGS ürününe aktarılması mümkündür. Bakiyenin en geç 7 gün içerisinde yeni cihaza yansıtılması beklenir. Araç değişikliği yaptığı halde farklı araç sınıfına ait ödeme yapmaya devam eden sürücülere cezai işlem uygulanır.

HGS Almak İçin İstenen Evraklar Nelerdir?

HGS alabilmek için bireysel başvurularda kimlik, ruhsat ve ruhsat fotokopisi istenmektedir. Kurumsal satın almalarda araç ruhsatı ve ruhsat fotokopilerine ek olarak Temsil Belgesi istenir. Kiralık araçlar için aynı zamanda araç kira sözleşmeleri de iletilmelidir. Bu belgeler HGS başvuruları için yeterlidir.

HGS başvuruları, en yakın PTT merkezine veya şubesine yapılabilir.

hgs müşteri hizmetleri
hgs müşteri hizmetleri

HGS Müşteri Hizmetleri | HGS Çağrı Merkezi Telefon Numarası

Karayolları Genel Müdürlüğü Hızlı Geçiş Sistemi Müşteri Hizmetleri iki ayrı telefon numarasından hizmet vermektedir. 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 nolu telefon numaralarından ilgililere ulaşmak mümkündür. Her türlü inceleme, itiraz ve değiştirme taleplerinin yanı sıra çeşitli sorgulama işlemleri de bu kanaldan yapılabilir. HGS ile ilgili kullanıcıların sıklıkla gerçekleştirdiği sorgulamalar aşağıdaki gibidir. Bu sorgulama durumlarında ve her türlü iletişim ihtiyacında müşteri hizmetleri hizmet halindedir. HGS müşteri hizmetleri 7 gün ve 24 saat olmak üzere kesintisiz ve ücretsiz destek sağlamaktadır.

HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi‘ne dair en çok sorgulama işlemi bakiye işlemlerine dair gerçekleştirilmektedir. Bu sistem ile ilgili yapılması gereken ödemeler için; ücretsiz otomatik ödeme talimatı verilerek takip sorununun çözülmesi mümkündür. PTT şubelerinden tüm banka kartları için talimat verilebilir. Bu şekilde bakiyenin sona ermesi riski ortadan kalkmış olur. Yeterli bakiye olmadan yapılan geçişler 15 gün içerisinde ödeme gerçekleşmemesi durumunda 11 kat cezalı olarak tahsil edilir.

HGS ulaşım numarası olarak bilinen 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 nolu telefonların yanında, hgsmusteri.ptt.gov.tr internet adresinden sisteme üye olarak da bakiye sorgulaması yapmak mümkündür. [email protected] e-posta adresi ise sistem yetkililerine e-posta ile ulaşma yoludur.

HGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

HGS için otoyollar ve boğaz köprülerine ait gişelerde durarak nakit ücret tahsilatı yapılmamaktadır. PTT’nin yaygın durumdaki iş yerlerinden, Pttmatiklerden ve anlaşmalı bankalardan bakiye yüklemesi yapılabilir. Bunun yanı sıra; hgs.epttavm.com internet sitesi aracılığıyla da HGS yüklemesi yapılabilmektedir. Bu kanaldan yalnızca satışı PTT üzerinden gerçekleştirilen HGS’ler için hizmet verilir. Siteye üye olarak işlem yapılabildiği gibi, üye olmadan da bakiye yüklemek mümkündür. Üyeliksiz bakiye yüklemek isteyenlerin; plaka no, TC kimlik no, vergi no, pasaport no ya da HGS ürün no bilgilerinden birini eksiksiz olarak internet sayfasına girmeleri gerekmektedir.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama Nasıl Yapılır?

Gişelerden kaçak geçiş yapmak durumunda kalanların ihlal gerçekleştirdikleri plaka ile sorgulama işlemi yapmaları gerekmektedir. İhlalden sonraki 15 gün içerisinde sisteme yapılan üyelik başvurularında geçiş ihlal cezası uygulanmaz. Yetersiz bakiyenin de en geç 15 gün içerisinde yenilenmesiyle ceza uygulanmayacaktır.

İhlal sorgulamanın en pratik yolu hgsmusteri.ptt.gov.tr internet sitesi olsa da, 0 850 460 60 60 ya da 444 1 788 nolu telefonlar yoluyla da yetkililere ulaşarak da sorgulama yapılabilir.

İsimden HGS sorgulama işlemi gerçekleştirerek geçiş ihlallerini sorgulayacak olanlar e-devlet üzerinden de sistem datasına erişim sağlayabilirler. www.turkiye.gov.tr üzerinden yapılan sorgulamalarda e-hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü seçilmeli ve Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama ekranı kullanılmalıdır.

Kimi zaman araçlar HGS etiketlerine sahip olmalarına rağmen ihlal uyarısı ve geçiş ihlali cezası ile karşı karşıya kalabilmektedirler. Bu durumda HGS Müşteri Hizmetleri aracılığıyla itiraz gerçekleştirilebilir. Karayolları Genel Müdürlüğüne göre etikete rağmen kaçak uyarısı alınması durumunda yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Metalik cama sahip araçlarda kaçak uyarısı görülebilir. Bu durumda yeni bir etiket satın alarak bu kez yapıştırma işlemini aynanın arkasındaki ve çerçevesindeki siyah noktalı alana konumlandırmak gerekir.
  • Aracın ön camında film olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Etikette deforme olup olmadığı ve kullanım kılavuzuna göre doğru şekilde araca yapıştırıldığı tekrar kontrol edilmelidir.
  • HGS etiketinin çalışıp çalışmama durumu herhangi bir PTT merkezinde ya da şube iş yerinde kontrol ettirilebilir.

Araç Ceza Borcu Sorgulama ve Ödeme İşlemi Nereden Yapılır?

 

HGS Çağrı Merkezi İletişim Bilgileri Nedir?

0850 460 60 60 numarası üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

HGS İle İlgili Bakiye ve Geçiş Bilgilerine Nereden Ulaşabilirsiniz?

Bunun için http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresini kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu