Trafik

İBB Yol Belgesi Nasıl Alınır? 2024 E-Tuhim Giriş

İBB Yol Belgesi Nasıl Alınır? E-Tuhim Giriş, İBB Yol Belgesi Sorgulama, İBB Yol Belgesi Giriş, İBB Yol Belgesi Başvurusu, İBB Yol Belgesi İletişim, İBB Yol Belgesi İçin Gerekli Evraklar, E-Tuhim Yol Belgesi, E-Tuhim Randevu ve daha fazlası hakkındaki tüm detaylar yazımızda...

İBB Yol Belgesi Nasıl Alınır? E-Tuhim Giriş; Toplu taşıma hizmetlerinden faydalanan vatandaşlara güvenli ve modern hizmetler sunmak amacıyla, İstanbul’da servis taşımacılığı yapan araçların ve araç sahiplerinin yerine getirmek zorunda oldukları bazı yükümlülükler yürürlüğe sokulmuştur.

Servis taşımacılığı yapanlar için yol belgesi olarak bilinen  ”Güzergah Kullanım İzin Belgesi” almak, bu yükümlülüklerden biridir. İBB Yol Belgesi Nasıl Alınır? Yol Belgesi Başvurusu Nasıl yapılır? Yol Belgesi için Gerekli Evraklar Nelerdir gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Trendyol Kurye Maaşları (Zamlı) 2024 Trendyol Kurye Başvuru ve Şartları

İBB Yol Belgesi Nasıl Alınır?

İstanbul ilinde servis taşımacılığı hizmeti veren şoförlerin yol belgesi almak için İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu online başvuru sisteminden önce Toplu Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne şahsen başvurmaları gerekiyordu. İBB, ulaşım hizmetleri alanında sürdürülebilir çözümler bulmak için E-Tuhim üzerinden yapılması öngörülen bir başvuru modeli tasarladı.

Bu uygulamaya göre yol belgesi başvurusu yapmak istiyorsanız belediyenin resmi sitesine giriş yapmanız gerekiyor. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra alacağınız şifre ile başvurunuzu yapıp sizden istenen evrakları sisteme yükleyerek başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz. Ardından kısa mesajla belgenizin hazır olduğuna dair bilgilendirme mesajı alacaksınız. Yapılan bilgilendirmenin ardından hazırlanan belgenizi TUHİM (Tüketici Hizmetleri Müdürlüğü)’den teslim alabilirsiniz.

i̇bb yol belgesi nasıl alınır?
i̇bb yol belgesi nasıl alınır?

Yol Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • İlk adım: Öncelikle uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor. Aşağıda gördüğünüz E-Tuhim giriş ekranından sisteme bağlanabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmek için yazının devamında paylaşmış olduğumuz bağlantıya tıklayın. Ardından aşağıdaki adımları takip edin.

  • 2. adım: Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekranı göreceksiniz. Karşınıza gelen yol belgesi başvuru ekranından Servis Güzergah Başvuruları butonunu seçmeniz gerekiyor.

mqrn0bcck1lzcwworeiczaudm1dlyi37keaybt9n.jpeg

  • 3. adım: Bu aşamada, hangi servis taşımacılığı için yol belgesi alacaksanız onu seçin. (okul, turizm, ücretsiz market ya da diyaliz – rehabilitasyon taşımacılığı gibi seçenekler arasından)
  • 4. adım: Araç bilgileri, Şoför Bilgileri, Rehber Personel Bilgileri, Taşınan ve Taşıyıcı Firma Bilgileri, Güzergah Bilgileri, izin belgesini teslim alacak kişiler ile İzin Belgesi Dekont Bilgileri başlıklarını taşıyan bilgileri girerek bu adımı da tamamlayın.
  • 5. adım: Başvuru yaparken seçtiğiniz servis taşımacılık türüne göre yol belgesi için gereken evrakları ”Dosya Ekleme” bölümünden sisteme yükleyin.
  • 6. adım: Son olarak ”Başvuruyu Gönder” butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.

Ayrıca başvuru tamamladıktan sonra yol belgesi son durum bilgisi almak için başvuru sorgulamasını da bu sistem üzerinden yapabilirsiniz.

Başvuru ve başvuru takibi yapmak için TIKLAYIN!

Yol Belgesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Servis taşımacılığı yapan kişi ve firmalar yol belgesi başvurusunda bulunabilirler. Başvuru yapılan taşımacılık türüne göre istenen evraklarda ise farklılık olabiliyor.

  • Motorlu araç trafik belgesi ve araç tescil belgesi (Kullanım amacının ne olduğu belirtilecek.)
  • Aracın iç ve dış donanımlarının İBB tarafından belirlenen standartlara uygun olduğunu gösteren belge
  • Şoförün ticari taşıt kullanım belgesi
  • Şoföre ait servis taşımacılığı yetki belgesi ve SGK belgeleri
  • Zorunlu ferdi kaza koltuk sigortası
  • Servis aracı uygunluk belgesi
  • Taşımacılık hizmetinde kullanılan araç sayısının en az %20 kadarının yedekte olduğuna dair kira, tapu ya da otopark belgesi
  • Okul servisinde çalışan rehber personele ait kimlik bilgileri, sağlık raporu, adli sicil kaydı, SGK belgesi (okul servis taşımacılığı yapanlardan istenen ek belge)
  • Taşımacıya ait ”turizm taşımacılığı” ibaresi bulunan ilgili oda faaliyet belgesi (turizm taşımacılığı yapanlardan istenen ek belge)
  • Güzergah krokisi ve durak listeleri (ücretsiz market taşımacılığı yapanlardan istenen ek belge)
  • D1 yetki belgesi ile güzergah krokisi (ücretsiz otogar taşımacılığı yapanlardan istenen ek belgeler)
  • Diyaliz ve rehabilitasyon merkezine ait iş yeri açma izin belgesi ve ruhsatı  (ücretsiz diyaliz ve rehabilitasyon taşımacılığı yapanlardan istenen ek belge)

Karayolları Yol Durumu Sorgulama 2024 Trafik Yol Durumu

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu