yardım başvurusudevlet yardımları

Tahsisli Plaka Nedir? 2024 Tahsisli Plaka Nasıl Alınır?

Tahsisli Plaka Nedir? 2024 Tahsisli Plaka Nasıl Alınır?
A+
A-

Tahsisli Plaka Nedir? Tahsisli Plaka Nasıl Alınır? Yeni araç alımı yapan kişiler plaka seçimine ayrıca dikkat etmektedir. Üstelik istedikleri plakanın boşta olup olmadığını sorgulama imkanına da sahiptirler. Plaka Tahsisi Ne Demek? Plaka Tahsisi İçin Gerekli Belgeler nelerdir gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Tahsis işlemi, kişilerin diledikleri plakayı almasına olanak sağlar. Kullanıma açık olan plakalar bürokratik işlemlerle kişi veya şirketlerin üzerine alınarak tahsis edilir.

Araç Devir İşlemleri ve Alım Satım Masrafları Nelerdir?

Tahsisli Plaka Nedir?

Sıfır araç alımı söz konusuysa veya noterde satış üzerinden plaka değişikliği isteniyorsa kullanıcıların plaka seçme şansı vardır. İşlem serisindeki sıradan devam edilerek plaka oluşturulur. Farklı seride veya numarada plaka istenmesi halinde işlemler özel plaka tahsisi kapsamında gerçekleştirilir. EGM’nin internet sitesinden randevu ile plaka rezerve edilir.

Online olarak tahsisine başlanan plakaların işlemleri kişilerin kendilerince veya şirket üzerinden işlem yapılıyorsa şirket yetkililerince tamamlanabilir. Plaka tahsisi, kişilerin başvurdukları ilçenin Emniyet Müdürlüğü’nce verilen harf ve sayı sınırlarında kullanıcılara sunduğu seçenekler içinden kullanıcıların kendi plakalarını belirleyebilmesidir. Kişiler hafta başında mesai saatleri içinde işlemlerini yaptırarak, uygun olan plakaları, ilgili ilçelerden tahsis edebilmektedir.

İstanbul Plaka Harfleri

İstanbul plaka dağılımı, A’dan Z’ye tüm harfler için farklı ilçelere yapılmıştır. Gayrettepe’den Bayrampaşa’ya kadar uzanan geniş bir tabloda hangi plaka hangi şubede kontrol edilebilir. 001’den 9999 numarasına kadar plaka numaralarında işlem yapılabilir. 34 kodu ile başlayan İstanbul plakalarında istediğiniz plaka harf ve rakam grubunun hangi ilçede olduğunu sistem üzerinden otomatik olarak kontrol edebilirsiniz.

tahsisli plaka

tahsisli plaka

Plaka harf gruplarını Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden kontrol için TIKLAYINIZ.

Plaka Tahsisi İçin Gerekli Belgeler

Tahsis işlemleri online olarak başladıktan sonra rezerve edilen plaka 24 saat korunur. Bu sırada bürokratik işlemlerin tamamlanması beklenir. Tahsis için trafik tescil bürosuna gerekli belgeler teslim edilir. Kişiler bizzat kurumlara başvurarak tahsis işlemini gerçekleştirerek plakayı alır. Başvuruda gerek duyulan ilgili resmi belgelerin tam olması, tahsis işleminin sona erebilmesi için şarttır;

  • Mali sorumluluk sigorta poliçesi (zorunlu belgedir)
  • Araç tescil dosyası (Şoförler odasından temin edilir)
  • Uygunluk için doküman (Uygunluk belgesi)
  • Plakayı tahsis edecek kişinin nüfus cüzdanı
  • Araç trafik tescil ve müracaat işlem formu
  • Özel Tüketim Vergisi ödeme belgesi (ÖTV ödemesi)
  • Fatura ve faturayı düzenleyen bayinin yetki belgesi
  • Şirket tescili yapılacaksa şirkete ait ticaret sicil gazetesi, oda sicil kaydı ve şirkete dair yetkililerin noter onaylı imza sirküsü

Uygun plaka için Pazartesi 08.30 itibarıyla rezervasyon başlatabilir, 24 saatte işlemleri tamamlayarak tahsis sürecini zahmetsizce bitirebilirsiniz. 24 saati aşan işlem durumlarında online rezervasyon işlemi sona erecektir, kişilerin yeniden bir plaka rezerve etmesi gerekir. Ayrıca hangi şehirde yaşıyorsanız, o şehrin ilgili Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden, tahsis etmek istediğiniz plaka numarası için sorgulama yapabilirsiniz.

Tahdidli Plaka Nedir?

 

Plakadan Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Sorgulanmaktadır?

KKT yazarak boşluk bırakın ve Plakayı yazıp 5664 e gönderin.

Sarı Plaka Nedir?

Tescili yapılmamış araçlara geçici olarak verilen plakadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.