Meslekler ve Maaşlar

Girişimci Nasıl Olunur? 2024 Başarılı Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?

Girişimci Nasıl Olunur? Başarılı Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir? Girişimcilik Nedir? Başarılı Girişimci Nasıl Olunur? Kadın Girişimci Nasıl Olunur? İyi Bir Girişimci Nasıl Olunur ve daha fazlası yazımızda...

Girişimci Nasıl Olunur? Başarılı Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir? Akıllara sıkça gelen ve kimi zaman ertelediğimiz konulardan biri de girişimciliktir. Girişimci Olmak İstiyorum Ne Yapmalıyım? Girişimci Kimdir? Kadın Girişimci Olmak gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Hayallerinde kendi işinin patronu olmak, işlerini kendi yollarıyla yürütmek, hedeflerinin temelinde daima başarıya koşmak olan kişiler girişimcilerdir. Girişimci, kaç yaşında olduğu fark etmeksizin doğru yerde doğru kararları verip işi sonuca bağlayan, sabırlı ve bir o kadar da hızlı olması gereken, duygu karmaşası yaşamadan hareket eden, bilgi ve becerisini her türlü alanda gösterebilen, teori ve pratiğin ne olduğunu tam anlamıyla bilen kişidir.

Eğer içinizde girişimci ruhu yoksa girişim fikrinizin hayal ürünü olarak kalma olasılığı yüksektir. Girişimci olmak için ne yapılmalı sorusunun cevabı niteliğinde birçok dinamikten bahsedilebilir. Bu yüzden bu yolun kolay bir şekilde geçilebileceğini ve hedefe çok hızlı bir şekilde ulaşabileceğinizi düşünmeyin. Unutmayın; başarının formülü çalışmaktır.

Gelir Uzmanı ve Yardımcısı Nasıl Olunur? 2024 Gelir Uzmanı Maaşı

Girişimci Nasıl Olunur? Başarılı Girişimcilerin Özellikleri Nelerdir?

  • İleri görüşlülük ve durumları önceden analiz edebilme
  • Motivasyon
  • Zaman kavramı ve yönetimi
  • Özgüven
  • Finansal bilgi ve para yönetimi
  • Yönetim becerisi
  • Planlama ve organizasyon yeteneği
  • İletişim becerisi
  • Bedene zarar vermeyen hırs
  • Esneklik

Girişimci Olmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Girişimci olmanın birçok yolu vardır ama temeli girişimcinin kendi ruhunun içinde gizlidir. Girişimci olmak demek sadece bir iş yerinin sahibi olmak demek, patron olmak demek değildir. Girişimci olmak birçok özelliğe sahip olmayı gerektir. Bu özelliklere doğuştan sahip olmak yapacağınız işlerde size avantaj sağlar, bu özelliklere sahip olmadığı halde fikrini geliştirmek isteyenlerin ise işi biraz zor.

girişimci nasıl olunur?
girişimci nasıl olunur?

Ben Artık Bir Girişimciyim

Girişimci nasıl olmalıdır? Girişimcilik, dediğimiz gibi yönetim ve benzeri şeylerden çok daha fazlasıdır. Girişimcilik, bir zihniyet ve yaşam tarzıdır. Eğer uzun süredir maaşlı olarak çalışıyorsanız ve hayatınız sabit gelirlere bağlıysa kendi girişiminizden bir iş alanı oluşturduğunuzda bu durum size ilk başlarda garip gelebilir. Alışma evresinin süresi tamamen size bağlıdır.

Eğer yoğun tempoyla baş edebilir, maddi anlamda doğru planlamayı kurabilirseniz alışma sürenizi kısa tutabilirsiniz. En basitinden artık bir çalışan değil, yöneticisiniz. Bunu çok iyi kavramanız ve hayat tarzınızı bu yönde değiştirmeniz gerekiyor. Bu geçişi hızlı yapabilmeniz için girişim konulu kitapları okumanızı öneririz. Kendinizi bu duruma çok hızlı bir şekilde adapte etmeli ve adapte sürecini kısa tutmak için elinizden geleni yapmalısınız.

Öncelik İş Değil Fikir

Artık her şey sizin elinizde. Yönetim, finans ve daha birçok işletme konusunun idaresinden sorumlusunuz. Her sektörde iş kurabilirsiniz. İş kurma kısmı kolay. Zor olanı fikirleri sağlam temellerin üzerine oturtabilmek ve iş planını iyi ayarlamak. Bu yüzden tecrübeli olduğunuz bir sektörle alakalı fikirler üreterek başlamanız en iyisi. Tecrübeniz doğrultusunda işinizi hızlı büyütme imkanına daha az hata payıyla sahip olursunuz. Benzer alanların ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmek size büyük bir avantaj sağlar. Eğer fikir kısmı tamamsa girişimcilik dünyasına ilk adımı atabilirsiniz.

Halihazırda faaliyet gösteren başarılı bir girişime yatırım yaparak da ortak olabilirsiniz. Bunun için tabii ki hatırı sayılır bir miktarda yatırımınızın olması gerekiyor. Bu yatırımınızı belli başlı markaların bayiliğini alarak da değerlendirebilir, bu şekilde kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Bu şekilde yapacağınız yatırım size daha hızlı bir şekilde yol katetme şansı tanır.

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? Sıfır Faiz KOSGEB Kredisi

Dürüst İnsan Doğru Yol

Asla tek başıma başarırım demeyin. Gerçekten yardıma ihtiyacınız olacağı anlar var. Artık bir girişimcisiniz ve uzun sürecek bu yol boyunca tek başınıza mücadele etmeniz pek de mümkün değil. İşleriniz büyüdüğünde size yardımcı olması gereken insanlara ihtiyaç duyacaksınız. Girişimin istenen ölçüde büyümesi ve gelişmesi için bu aşamada verilen kararlar ve organizasyona dahil edilen kişiler oldukça önem taşır.

Konusunda uzman, bilgi sahibi ve güvenilir kişiler arasından yapılacak tercihler iş yükünüzü azaltacak ve yeni fikirlerin uygulamaya konmasındaki zorlukları ortadan kaldıracaktır. Sizinle, şirketinizin vizyonuyla uyumlu olarak hareket edecek ve duygusal davranmayacak kişiler seçmeye özen göstermelisiniz. İşler oldukça iyi ve güzel ilerlerken yanlış bir tercih bütün işleri bir anda bozabilir.

Her İşte Mükemmellik

Artık girişimci olma yolunda her şey hazır… Tıpkı girişimcilik eğitimi almış gibi ne üreteceğiz veya nasıl bir hizmet vereceğiz kısmını çoktan bitirdik. Harika takım arkadaşları topladık ve çalışmalara başladık. Artık vereceğimiz hizmet veya tasarlayıp insanlara sunacağımız ürün kalite bakımından mükemmel olmalıdır. Aksi takdirde istediğiniz hedefe, her ne kadar doğru hamleleri yapsanız da ulaşmakta zorluk çekersiniz.

Üretim yapacağınız ya da hizmet sunacağınız alanda sadece siz olmayacaksınız. Rakiplerinizden farklı olmanız gerekir. Ürettiklerinizi insanlara sunun, satış alanlarında kendinizi gösterin. Şirketinizin ismini duyurmaya, bunun yanında kendinizi göstermeye çalışın. Sonrasında ürettiklerinizi veya hizmetinizi kullanan kişilerden geri bildirim almaya özen gösterin. İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüklerini öğrenin. Çalışanlarınızın işlerini nasıl yaptıklarını bile geri bildirimler alarak öğrenebilirsiniz.

Girişimci Olmak İçin İzlenecek Yollar

  • Ürün tanıtımı
  • Pazar analizi
  • Rekabet
  • Pazarlama
  • Satışlar
  • İmalat
  • Finansman

Kadın Girişimci Olmak

Küresel çapta yapılan araştırmalara göre dünyada kendi işlerini kuran ve girişimcilik dünyasına adım atma faaliyetlerinde bulunan kadınların oranı %25 ile %33 oranlarındadır. Türkiye’de işveren kadın girişimcilerin oranı ise %7 oranındadır.

Hem dünyada hem de ülkemizde kadınların erkeklere göre iş gücüne katılımı ve girişimcilik faaliyetlerine olan eğilimi istenen seviyelerin altında olsa da her geçen gün genç ve başarılı kadınlar ekonomik hayatta daha etkin bir hale gelmektedir. Bu durum girişimcilik faaliyetlerini artırdığı gibi aynı zamanda ülke ekonomilerine katkıda bulunuyor ve daha renkli bir durumda girişimcilik faaliyetleri gerçekleşiyor. Girişimcilik dünyasının renkli yüzleri olan kadın girişimcilerin her geçen gün daha fazla iş başardıklarını görebiliyor ve bundan mutluluk duyuyoruz.

  • İş kadınlarının büyük bir kısmı ticaret alanında faaliyet göstermekte ve girişimlere yatırım yapmaktadırlar.
  • Yaş ortalaması genel olarak 30–39 yaş aralığında olan kadın girişimciler daha dinamik, daha genç girişimciler için çalışma yapmaktadırlar.
  • Girişimci kadınların genel bir kısmı şehirlerde yaşamaktadır.
  • Çoğu kadın girişimci sektörde bulundukları alanlarda sadece kadın işçi çalıştırmaktadır.

Ülkemizde kadın girişimcilerin giderek artması ve kadınların ticaretin her dalında daha aktif biçimde rol almaları için devlet ve özel kuruluşlar tarafından sadece kadınlara özel destekler bulunmaktadır.

 

Girişimci Olmak İçin Üniversite Okumak Gerekir mi?

Girişimci olmak için üniversite mezunu olmanıza gerek yoktur.

Kaç Yaşında Girişimci Olunur?

18 yaş ve üzeri olmanız yeterlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu