yardım başvurusudevlet yardımları

Türk Kalp Vakfı Nedir, Ne Yapar? Türk Kalp Vakfı Amacı 2024

Türk Kalp Vakfı Nedir, Ne Yapar? Türk Kalp Vakfı Amacı 2024
A+
A-

Türk Kalp Vakfı Nedir, Ne Yapar? Türk Kalp Vakfı Amacı; Ülkemizde sağlık konusunda büyük değişimler yaşanmakta ve gelişen teknoloji ile birlikte sürekli iyileştirmeler yapılmaktadır. Sağlık konusunda birçok ülkeden daha ilerde olan ülkemizde özellikle kurulan bazı kuruluşlarla da bu konularda ne kadar hassas olduğumuzu daha iyi göstermekteyiz.

Bu kuruluşlardan biri olan Türk Kalp Vakfı Nedir? Türk Kalp Vakfı Görevleri nelerdir gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

10 Haziran 1975 tarihinden günümüze dek hizmetlerini eksiksiz bir şekilde sürdüren Türk Kalp Vakfı, vatandaşlara kalp hastalıkları konusunda bilinç kazandırmak ve kalp hastalıklarının önüne geçmek amacıyla kurulmuştur. Günümüzde bir hayli artış gösteren kalp damar hastalıkları kaynaklı ölüm oranlarını en aza indirgemek için çeşitli çalışmalar yürüten vakfın faaliyetlerinin tümü, kendi alanında uzman doktor, hemşire ve sağlık teknisyenleri tarafından gerçekleştirilir.

Türk Böbrek Vakfı Kuruluş Amacı ve Görevleri Nedir?

Türk Kalp Vakfı Nedir?

Türk Kalp Vakfı, kalp damar hastalıkları konusunda uluslararası standartlarda faaliyet gösteren ve bu bağlamda hastalara gelişmiş tedavi olanakları sağlayan bir vakıftır. Özellikle semtlerde ve okullarda detaylı taramalar gerçekleştiren vakfın 26 ülkeden 33 üyesi bulunan Avrupa Kalp Birliğinin ve 2001 yılından beri faaliyet gösteren Dünya Kalp Federasyonunun resmi üyesidir.

türk kalp vakfı nedir?

türk kalp vakfı nedir?

Türk Kalp Vakfı Neden Kuruldu?

Türk Kalp Vakfı kuruluş amacı; genetik, çevresel ve fiziksel nedenler dolayısıyla ortaya çıkan kalp hastalıklarına dikkat çekerek kardiyoloji konusunda bilinç oluşturmak, toplumun kalp hastalıkları konusunda önlem anlamasını sağlayarak kalp sağlığının korunmasını desteklemektir.

Ayrıca vakıf, kalp hastalıklarıyla mücadelede uluslararası alanda kabul görmüş teknolojik araç gereçleri ve yöntemleri de büyük bir titizlikle araştırır, kayıt altına alır, bu araç ve yöntemlerin Türkiye’de kullanılmasına aracılık eder. Kalp ve damar hastalıkları konusunda dünya genelinde uygulanan yöntemleri, ilgili kurumlara iletmek ve tedavi sürecinin hızlıca gerçekleşmesine yardımcı olmak da bir Türk Kalp Vakfı amacı olarak bilinir.

Türk Kalp Vakfının Çalışma Politikası

Kardiyoloji ve kalp-damar hastalıkları konusunda toplum nezdinde farkındalık yaratan Türk Kalp Vakfı; sağlık çalışanı ve hasta memnuniyeti odaklı, etik, kendini ve sistemi çağın gerekliliklerine göre sürekli yenileyen, yasal mevzuatlara uygun çalışma prensibi benimseyen, mükemmellik, güvenilirlik, doğruluk, takım çalışması ve dürüstlük ilkelerine sahip bir anlayışla hareket eder.

Türk Kalp Vakfı Görevleri

  • Kalp ve damar hastalıkları konusunda hastalara ücretsiz tanı ve tedavi yöntemleri sunmak
  • Çeşitli etkinlikler düzenlemek
  • Hastaneler inşa etmek ve laboratuvarlar kurmak
  • Kalp sağlığının nasıl korunacağı konusunda seminer, toplantı ve konferanslar organize etmek
  • Kalp sağlığı alanında uzman nitelikli personeller yetiştirmek
  • Tıp alanındaki birçok araştırmaya katkıda bulunmak
  • Yaşam kalitesinin artırılmasına ve sağlıklı beslenmeye yönelik çalışmalar gerçekleştirmek

Türk Kalp Vakfı Tıp Merkezleri

Vakfın bünyesinde, kalp ve damar hastalıklarının tespitini ve tedavisini gerçekleştiren çeşitli tıp merkezleri bulunmaktadır.

Türk Kalp Vakfı Tıp Merkezi

Tıp merkezinde alanında uzman kardiyoloji uzmanları, hemşire ve diğer sağlık personelleri tarafından tıbbi cihazlarla detaylı bir kalp sağlığı hizmeti sunulur. Tıp merkezinin aynı zamanda çocuk ve yetişkin kalp sağlığı için hizmet veren laboratuvar ve beslenme-diyet birimi de mevcuttur.

Tansiyon ve Ritim Holter

Holter tansiyon sisteminin kullanıldığı birimde taşınabilir bir aletle tansiyon ve nabız ölçümleri 24 saat boyunca kaydedilir. Eğer hasta tıp merkezlerine gidemeyecek durumdaysa, bu holter sistemi vakıf sağlık personelleri tarafından hastanın evine getirilerek uygulanır.

Ritim holter ise hastanın kalp atışlarını 24 saat boyunca tespit etmeye yardımcı olur. Hasta tıp merkezine gelemeyeceği durumlarda da yine holter monitörün sağlık personelleri tarafından hastanın evine getirilerek takılma imkanı vardır.

tansiyon ve ritim holter

tansiyon ve ritim holter

Kardiyolojisi Muayenesi

Muayene esnasında kardiyovasküler sistem yardımıyla kalbin içerisindeki kan dolaşımını sağlayan arter ve venlerin fonksiyonları değerlendirilir. Elektrokardiyografi cihazı da kalp kasının kasılmasını sağlayan elektronik uyarıları kaydederek grafik şeklinde kaydeder. Kalp spazmı, perikardit ve ritim bozuklukları gibi hastalıklarının teşhisinde önemlidir.

Ekokardiyografi biriminde kalbin kapaklarını ve duvarlarını, kalbe giren çıkan büyük damarları ve kalp zarının yapısı incelemeye alınır. Bu inceleme kan akışı profilleri ve kalbin pompa fonksiyonu hakkında ayrıntılı bilgi edinmeyi sağlar. Eforlu EKG, kalbi besleyen koroner damarlarının yetersiz çalışması, egzersize bağlı ritim bozukluğunun teşhisinde ve miyokard enfarktüsü geçiren hastaların tedavisinde tercih edilir. Çocuk kardiyolojisi biriminde ise doğumsal veya sonradan oluşmuş kalp hastalığı bulunan çocukların tanı, tedavi ve izlemi için hizmet verilmektedir.

Röntgen

Röntgen servisinde akciğer ve boynun tele-kardiyografi ile çekimi yapılır. Sonuçları aynı gün almak mümkündür.

İç Hastalıkları Muayenesi

Dahiliye muayenesinde; sindirim sistemi, diyabet, kas ve iskelet sistemi, böbrek, hipertansiyon, üst ve alt solunum, kronik bronşit, astım, amfizem, romatizma gibi çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisi gerçekleştirilir. Ayrıca bu dahiliye birimi, çeşitli kanser türlerinin erken tanısı konusunda da büyük bir önem taşımaktadır.

SGK Özel Hastanede Doğumu Karşılıyor mu? Geri Alınabilir mi?

 

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kimdir?

Kenan GÜVEN dir.

Dünya Kalp Günü Ne Zaman?

29 Eylül dür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.