Tüvtürk Çalışma Saatleri Nedir? 2024 Tüvtürk Hafta Sonu Açık mı?
Tüvtürk Çalışma Saatleri Nedir? Tüvtürk Hafta Sonu Açık mı? Araçların trafiğe çıkacak yeterliliğe sahip olup olmadığını muayene ile tespit eden Tüvtürk, Teknik Denetim Kurumu anlamına gelmektedir. Peki Tüvtürk Araç Muayene Ücreti Ne Kadar? Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır? Tüvtürk Çalışma Saatleri nedir gibi pek çok sorunun cevabı yazımızda…
Trafik yasalarına göre trafikte aktif olarak yer alan tüm araçlar, yetkilendirilmiş bir kurum tarafından denetime tabi tutulurlar. Türkiye’de araç muayenesi adıyla bilinen bu denetim, TÜVTÜRK tarafından yapılıyor. Gerekli araç muayenelerini düzenli ve sağlık bir biçimde yapabilmek için randevu sistemiyle çalışan TÜVTÜRK’ün çalışma saatleri dahilinde randevu alarak araç muayenenizi gerçekleştirebilirsiniz.
Tüvtürk Muayene Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?
TÜVTÜRK Araç Muayenesi
Trafikteki motorlu taşıtlar için belirli aralıklarla zorunlu kılınan periyodik muayene ve bazı durumlarda yapılması istenen çeşitli muayeneler bulunuyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın denetimi altındaki TÜVTÜRK, bu gibi işlemler için yetkilendirilmiş kurumdur.
TÜVTÜRK’ün verdiği hizmetler ise tespit muayenesi, tadilat sonrası muayene, egzoz gazı emisyon ölçümü, yola elverişlilik muayenesi, periyodik araç muayenesi ve zorunlu muayenelerdir. Aracınızı muayeneye götürmek istiyorsanız önce gerekli evrakları temin etmeniz, sonrasında ise araç muayene randevusu almanız gerekir.
Araç Muayenesi İçin Gerekli Evraklar
- Trafik tescil belgesi (ruhsat): Araç ruhsatınız her zaman olduğu gibi muayene sırasında da yanınızda olmalıdır. Yeni araç almış sürücüler ise tescil işlemleri tamamlanana kadar noterin düzenlediği Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge (EK-44) ile muayene işlemi yaptırabilir.
- Sigorta poliçesi: Trafik sigortası, motorlu taşıtlar için zorunlu tutulan bir sorumluluk sigortasıdır. Zorunlu trafik sigortası yapılmamış araçlar için muayene işlemi gerçekleştirilemez.
- Yakıt sistemi montaj belgesi (LPG’li araçlar için): LPG/CNG tankına sahip araçların, tank üzerindeki bilgilerinin okunur halde olması gerekir. Yakıt sistemi değişmiş olduğu için de “Yakıt Sistemi Montaj Belgesi” ibrazı gerekir.
- T.C. nüfus cüzdanı: Üzerinde T.C. kimlik numarası ve diğer kimlik bilgilerinin yazılı olduğu nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport gibi belgelerden en az birinin muayene sırasında yanınızda bulunması gerekir.
Araç Muayene Randevusu Nasıl Alınır?
Tüvtürk, araç muayenelerini randevulu sistemle gerçekleştirir. Randevusu olmayan sürücülerin araçları muayene edilmez. Randevu almak için ise herhangi bir ücret ödenmez.
Ücretsiz Tüvtürk randevu alma sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ!
Araç muayenesi için randevu alan sürücü, randevusunu iptal etme hakkına da sahip olur. Çeşitli nedenlerden dolayı randevunuza gidemeyecek durumdaysanız aşağıdaki bağlantıdan randevunuzu iptal edebilirsiniz.
TÜVTÜRK randevu iptali sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ!
Araç muayene randevunuzun son durumunu öğrenmek için ise aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
TÜVTÜRK randevu sorgulama sayfasına gitmek için TIKLAYINIZ!.
Dilerseniz tüm bu işlemleri 0850 222 88 88 TÜVTÜRK telefon numarası ile iletişim kurarak da gerçekleştirebilirsiniz.
Tüvtürk Araç Muayene Ücreti
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün genelgesi doğrultusunda belirlenen Tüvtürk muayene ücretleri şöyledir:
- Çekici, kamyon, otobüs, tanker: 685,58 TL
- Otomobil, özel amaçlı taşıt, kamyonet, arazi taşıtı, minibüs, römork: 507,40 TL
- Motosiklet, römorklu ve römorksuz traktör: 258,42 TL
- Ayrıca muayene tarihi geçen araçlar için aylık %5 oranında gecikme bedeli tahsil edilir. Ödemeler sadece nakit olarak yapılır.
Tüvtürk Çalışma Saatleri
TÜVTÜRK’ün çalışma saatleri sabah 08:30’dan akşam 17:30’a kadardır. Öğle tatili uygulaması yoktur.
TÜVTÜRK Cumartesi Günleri Açık mı?
Tüvtürk’ün hizmet vermediği tek gün, pazar günüdür. Hafta tatili olarak pazar gününü baz alan TÜVTÜRK, cumartesi günleri de 08:30-17:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Tüvtürk Araç Muayene Randevusu Nereden Alınır?
Aracınız TÜVTÜRK Muayenesinden Kalırsa Ne Olur?
Muayenesiz Araçla Trafiğe Çıkılırsa Ne Olur?