Teknoloji

Youtuber Nasıl Olunur? 2024 Youtuber Nasıl Para Kazanır?

Youtuber Nasıl Olunur? Youtuber Nasıl Para Kazanır? Sıfırdan Youtuber Olmak, Youtuber Olmak İçin Gereken Malzemeler, Youtuber Olmak İçin Kaç Abone Gerekir? Vlogger Nedir? Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Telefondan Youtuber Nasıl Olunur ve daha fazlası yazımızda...

Youtuber Nasıl Olunur? Youtuber Nasıl Para Kazanır? Günümüzde internetin daha çok yaygınlaşması ile birlikte kişilerin yeni iş kapısı youtube olmuştur. Youtuber Nedir? Vlogger Nedir? Youtube Kanalı Nasıl Açılır? Youtuber Nasıl Para Kazanır gibi pek çok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

İlgi duyduğu, yetkin olduğu konular ve kategorilerde kamera karşısında içerik oluşturan ve bu içeriklerini Youtube üzerinden insanlarla paylaşan kişilere Youtuber denir. Son dönemlerin popüler mesleği haline gelen Youtuberlık, oldukça sabırlı olmayı gerektirmesinin yanı sıra kamera karşısındaki iyi olabilme yetisini sahip olmayı da gerektiren bir iş koludur.

Youtuber olmak için birçok gereksinim olmasına rağmen öncelikli olarak özgün bir iş ortaya çıkarılmalıdır. Youtuber unvanı almak kolay gibi gözükse de bu iş için yola koyulmadan önce geniş bir kitle tarafından eleştirilmeye açık olduğunuzun farkında olmalısınız.

Sermayesiz İş Fikirleri – Hiç Paran Yoksa Bu İşler Tam Sana Göre

Youtuber Nedir?

Bilindiği üzere Youtube, üretilen video içeriklerinin ücretsiz bir şekilde paylaşılıp izlenmeye sunulduğu bir platform. Bu içerikleri sadece kamera ile video çekerek değil, slayt formatında da oluşturabilirsiniz. Youtuber kavramı, içerik üreticilerinin paylaştıkları videoların beğenilip dilden dile yayılması ve sevilmesiyle birlikte fenomen haline gelip para kazanmaya başlamalarıyla ortaya çıkmıştır. Yapılması gayet popülerlik ve kazanç açısından güzel olan bu iş kolunun üretim kısmı oldukça zordur. Youtuberlar kendi istekleri ve ilgi alanları doğrultusunda istedikleri paylaşımı yapıp, bu paylaşımlardan para kazanabilirler.

Video ve içerik üreticilerinin öngördükleri basit yüzde sistemi şu şekildedir:

  • %10 teknik kısım, teknoloji, içeriklerde kullanılacak ekipmanlar.
  • %40 süreklilik arz etmesi gereken üretim ve kalite.
  • %50 dijital pazarlama, dijital zeka ve insanlara bilgi aktarılabilecek, üzerinde tartışmalar yapılabilecek, insanların elden ele yaymasını sağlayabilecek içerik üretebilmek.

Eğer bu oranları iyi algılayıp, üzerinde durur ve yapılması gereken işleri eksiksiz yaparsanız istediğiniz sonuçlara ulaşmanızda önünüzde engel olmayacaktır.

youtuber nedir?
youtuber nedir?

Vlogger Nedir?

Vlog gezip görülen yerlerin video kaydı ile kayıt altına alınmasıdır. Bir nevi görüntülü günlük de diyebiliriz. Youtube ortamına vlog videosu atan kişilere Vlogger denir. Vlogger ”Video-logger” kısaltmasıdır. Genelde çok sayıda insana değil belirli kitleye paylaşım yapan kişiler olan Vloggerlar günlük işlerini, yaptıkları uzun veya kısa tatilleri, paylaşmak istedikleri bilgileri, eşya alışverişlerini, sohbetlerini Youtube ortamına aktarırlar.

Kazanç amacı gütmeden paylaşım yaparlar. Kazandıkları paraları genelde yeni bir vlog oluşturmak için gerekli olan durumlarda kullanırlar. Eğer vlog çekmek istiyor ve bunu insanlarla paylaşmak istiyorsanız, gerekli olan ekipmanları bir araya getirip oluşturduğunuz içeriği video haline getirdikten sonra Youtube’da paylaşabilirsiniz. Youtube ortamında videolarınızı veya yaptığınız işleri paylaşmak çok kolaydır.

vlogger nedir?
vlogger nedir?

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Youtube kanalı oluşturmak için öncelikle bir Google hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Google hesabınızı ücretsiz olarak açabilirsiniz. Google hesabınızı oluşturduktan sonra Gmail hesabınızla giriş yapabilir hemen ardından Youtube’da bu hesabınızı kullanabilirsiniz. Kayıt işlemleri oldukça kolaydır. Youtube’da hesabınız aktif haldedir, kanal oluşturmak için yapmanız gereken birkaç işlem daha vardır;

  • Youtube’da, oluşturmuş olduğunuz Google hesabı ile oturum açın.
  • Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfada sol üst köşede bulunan seçeneklerden kanal oluştur kısmına tıklayın.
  • İstenilen bilgileri dikkatli okuyarak doldurduktan sonra kanalınız artık paylaşıma açık hale gelecektir.
  • Profil fotoğraflarınızın yüklenmesi Youtube onay verene kadar beklemede kalır.
  • Fotoğraflarınızın hemen yüklenmemesi sizi şaşırtmasın, Youtube onayı yaklaşık olarak 20-25 dakika sürer.
  • Kanalınızın özellikleri kısmına hakkında, iletişim, açıklama yazısı ve varsa web sayfanızı eklemeyi unutmayın.

Youtuber Olmak İçin Gereken Ekipmanlar

Hangi ekipmanları kullanmalıyım sorusunun cevabı tamamen isteklerinizle alakalıdır. Oluşturmak istediğinizin içeriklerin kalitesini videoyu çektiğiniz ortam bile etkilemektedir. Eğer vlog çekecekseniz, kamerası ve mikrofonu kaliteli olan bir telefon bile kullanabilir, çektiğiniz videoları düzenleyip izleyicilerinize sunabilirsiniz. Video için gerekli olan ekipmanların pahalı olması çok iyi veya ucuz olması çok kötü performansa sahip olduğunu göstermez. Her ürünün farklı özellikleri vardır ve her ekipman birbiriyle bağlantılıdır. Önemli olan seçimlerde isteklere göre ve yapılacak olan içeriğe göre uygun ekipman alınmasıdır. Hem Vlog hem de farklı içerikler üreteceğim, kaliteli bir video için hangi ekipmanlar gerekir diyenler için;

youtuber ekipmanları
youtuber ekipmanları

Kamera

Bu konudaki en gerekli ekipman elbette ki çekim kalitesi ve çekim alanı yüksek olan bir kamera. Bunun için Nikon, Canon, Fujifilm gibi markalar tercih edilebilir. Kameranız ne kadar iyi olursa içerik ürettiğiniz içeriklerin kalitesi de aynı oranda yüksek olacaktır. Kalitesi yüksek işler ortaya çıkarmak abonelerinizin beklentisini karşılamak adına önem taşıyor.

Mikrofon

Youtube için üretilen video içeriklerinin oluşturma aşamaları kategorilerine göre değişkenlik gösterir. Özellikle dış ortamda yapılan çekimler için dışarıdan gelen sesleri engelleyecek mikrofonlar kullanılabilir. Bu mikrofonların ücretleri markaya göre değişir. Çok pahalı veya çok ucuz bir mikrofon almak bir şeyi değiştirmeyebilir. Önemli olan üretilecek videolar doğrultusunda ihtiyaç duyulan özellikte mikrofon kullanmaktır.

IMEI Sorgulama 2024 IMEI Kayıt Sorgulama

Tripot

Videolarınızı sabit bir şekilde uzaktan çekmek için gerekli olan ekipman tripottur. Piyasada çok sayıda tripot markası vardır. Yine istediğiniz özelliklere göre yapacağınız seçim kaliteli içerik üretmeniz için size faydalı olacaktır.

Aydınlatma Sistemi

Eğer kamera karşısında anlatım yaparak bir video içeriği hazırlayacaksanız, kamera karşısına geçtiğiniz ortamın gereksinimlerini karşılayan, abonelerinizin sizi daha iyi görmesini sağlayacak aydınlatma sistemi kullanmalısınız. Bu ürünler piyasada softbox adı altında satılmaktadır. Eğer kapalı ortaya video çekimi yapacaksanız mutlaka böyle bir ürüne ihtiyacınız var.

youtuber
youtuber

Youtuber Nasıl Para Kazanır?

Youtuber ne kadar kazanır sorusu yapılan işe, alınan reklama, anlaşmaya varılan sponsora, abone sayısına, içeriklerin aldığı beğeniye göre farklılık gösterir. Yapılan işler beğenilir ve geniş kitlelere ulaşırsa bu işten oldukça yüksek miktarda kazanç sağlanabilir. Bu işi bir meslek haline getirmek istiyorsanız sadece hazırladığınız videoları Youtube ortamına yüklemekle sınırlı kalmamalısınız. Daha çok kişinin size ulaşabilmesi için sosyal medyada tanıtımlar yapmalısınız.

Youtube’dan elde edilen kazanç içeriğe ve hedef kitleye göre değişse de genelde yeni açılan bir kanalın ilk videosundan elde edeceği kazanç 1.000 görüntülenme başına gelmektedir. Ancak Youtube’dan kazanç elde etmek için Adsense başvuru gerekmektedir. Eğer kanalınız beğeniliyor ve birçok insanın ilgisini çekiyorsa Adsense başvurusu yaparak içeriklerinizden kazanç elde etmeye başlayabiliriz. Google, Adsense hizmeti aracılığıyla kendisinden reklamını yapmasını istediği müşterilerin reklamlarını kanalınızda yayınlar ve bunun için size bir ücret öder.

Türk Telekom’dan Müşterilerine Tam 30 GB Hediye İnternet! İşte Tüm Kullanıcıların Yararlanabileceği Kampanyaların Detayları…

 

Bir Aylık Öğrenci Youtube Premium Ücreti Ne Kadar?

19,49 TL

Bir Yıllık Bireysel Youtube Premium Ücreti Ne Kadar?

299,99 TL

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu