Kargo Takip

PTT Kapıda Ödeme Nasıl Yapılır? 2024 (5 Adımda PTT Kapıda Ödeme)

PTT Kapıda Ödeme Nasıl Yapılır? 2024 (5 Adımda PTT Kapıda Ödeme), PTT Kargo Kapıda Ödeme Ücreti, PTT Kapıda Ödeme Anlaşması, PTT Kapıda Ödemeli Kargo Nasıl Gönderilir? PTT Kargo Kapıda Ödeme Evde Yoksak, PTT Kapıda Ödeme Ücreti Hesaplama ve daha fazlası yazımızda...

PTT Kapıda Ödeme Nasıl Yapılır? 2024 (5 Adımda PTT Kapıda Ödeme); PTT verdiği hizmetlerde yenilikler yaparak farklı alanlarda kolaylıklar sağlamaya devam ediyor… Bunlardan biri olan PTT kapıda ödeme, kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran bir sistem olarak geliştirildi. Günümüzde birçok kargo firması tarafından kullanılan kapıda ödeme, özellikle internet alışverişleri sırasında kredi kartını kullanmak istemeyen kişiler tarafından tercih edilen bir uygulama. Ülkemizin en büyük kargo firmalarından biri olan PTT Kargo da birçok kişi tarafından tercih edilen bu uygulamayı kendi sistemine entegre etti.

Her yeni sistem gibi kapıda ödeme uygulaması da kullanıcılar tarafından oldukça merak ediliyor. Biz de bu bağlamda hazırladığımız bu yazımızda size PTT kapıda ödeme sistemi hakkında detaylı bilgiler sunacağız. Aşağıda sıraladığımız 5 sorunun cevaplarını en ince ayrıntısına kadar açıklayacağız. Böylece hem satıcılar hem de alıcılar PTT kapıda ödemeli kargo uygulaması hakkında tüm detayları öğrenebilecekler. Yazıda cevaplayacağımız soruları şu şekilde sıralayalım:

  • PTT kapıda ödeme nedir?
  • PTT kargo kapıda ödeme anlaşması nasıl yapılır?
  • PTT kapıda ödeme nasıl yapılır?
  • PTT Kargo kapıda ödeme şartları neler?
  • PTT kapıda ödeme ücreti ne kadar?

Bu soruların yanıtlarını inceledikten sonra sistemi tamamıyla kavramış olacaksınız. Şimdi isterseniz kapıda ödeme uygulaması nedir sorusuyla başlayalım.

PTT Cumartesi Teslimat Yapıyor mu? (4 Maddede Detaylı Anlatım)

1. PTT Kapıda Ödeme Nedir?

Kapıda ödeme sistemi kullanıcının satın aldığı herhangi bir ürünün ödemesini ürünü teslim aldığı anda yapması demektir. PTT Kargo kapıda ödeme sistemi de bu uygulamanın PTT çatısı altındaki işleyişi olarak tanımlanabilir. 

Bu yeni sistemde PTT alıcı ve satıcı arasında bir köprü oluşturuyor ve ödemenin düzgün bir şekilde aktarılmasını sağlıyor. Bu sisteme dahil olmak isteyen satıcıların PTT Kargo ile kapıda ödeme anlaşması yapması gerekiyor. 

Kapıda ödeme internet alışverişlerinde kredi kartı bilgilerinin çalınmasından çekinen kullanıcıların rahat nefes almasını sağlayan bir sistem. Çünkü bildiğiniz gibi online ortamlarda çok fazla hırsızlık olayı oluyor. Bugüne kadar birçok kişi kredi kartı bilgileri çalındığı için mağdur oldu. İşte bu sistem bu soruna çözüm getiriyor. 

Sistemin ne olduğunu açıkladık. Sırada bu sistemi kullanarak satış yapmak isteyenlerin PTT Kargo ile anlaşması nasıl oluyor konusu var.

ptt kargo kapıda ödeme
ptt kargo kapıda ödeme

2. PTT Kargo Kapıda Ödeme Anlaşması Nasıl Yapılır?

Alıcıların PTT Kargo kapıda ödeme sistemini kullanabilmeleri için satıcı sıfatındaki kişinin ya da ticari kuruluşun PTT Kargo ile anlaşması olması gerekiyor. Bu anlaşmanın yapılması için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde:

  • Bu hizmetten faydalanmak isteyen satıcı sıfatındaki kişilerin vergi mükellefi tüzel bir kişi olması gerekir. Yani ticaret yaptığınızı ilgili yönetmelikler kapsamında kanıtlamalısınız.
  • Daha sonra şirket bilgilerinin yer aldığı temel evraklar ve kimlik belgenizle PTT bölge müdürlüklerine giderek başvuru yapabilirsiniz.
  • Başvuru aşamasında, daha önceden açmadıysanız, PTT’de posta çeki hesabı açmanız istenecektir. Bu hesap kapıda ödeme ile ödenen ürünlerin ücretinin yatırılması içindir.

Yukarıda saydığımız bu basit adımları tamamladıktan sonra PTT Kargo kapıda ödeme sistemini satıcı olarak kullanmaya başlayabilir, müşterilerinize bu ödeme opsiyonunu da sunabilirsiniz. 

Satıcıyı ilgilendiren kısmı anlattık. Şimdi gelelim alıcının yapacaklarına ve PTT kapıda ödeme nasıl oluyor sorusunun yanıtına. 

PTT Posta Çeki Hesabı İPÇ Şifresi Nedir?

3. PTT Kapıda Ödeme Nasıl Yapılır?

Adım adım PTT kapıda ödeme sistemini konuşalım:

  • PTT kapıda ödeme sisteminde, kullanıcı satın aldığı ürünün ücretini kapıya gelen kargo görevlisine öder.
  • Alıcı ödeme yaparken nakit ya da kredi kartı kullanılabilir. Ödemenin şekli ürünü satan kişinin PTT Kargo ile yaptığı ödeme anlaşmasına bağlıdır. 
  • Ödeme yapıldıktan sonra PTT Kargo satıcıya ürünün ücretini gönderir. Bu aşamada belirli bir miktar masraf kesilir. Bu masraf kargoyu teslim alan “alıcı” kişisinden tahsil edilemez. Kargoyu gönderen ticari işletmenin yani “satıcı” sıfatına sahip kişinin ödemekle yükümlü olduğu bir miktardır. 

Daha iyi anlamak adına kapıda ödeme sistemini bir örnekle de açıklayalım:

  • Diyelim ki, bir online alışveriş sitesinden 100 TL değerinde bir ürün satın aldınız. Bu sistemle ödeme yapmak istiyorsanız, satın alırken ödeme seçenekleri arasından “PTT Kargo kapıda ödeme”yi seçmeniz gerekiyor. Tabii bunu seçebilmeniz için, daha önce de belirttiğimiz gibi, alışveriş yaptığınız yerin PTT ile anlaşması olması lazım. Eğer yoksa kapıda ödeme yapamazsınız.
  • Biz anlaşma olan yerler için örneğimize devam edelim. Siz ilgili seçeneği seçtikten sonra internet alışverişiniz tamamlanıyor, yani bu aşamada kredi kartı bilgisi girip ödeme yapmıyorsunuz.
  • Siparişinizi verdikten sonra ürün kargolanıyor. Kargo size ulaştığında kapıya gelen PTT görevlisine kredi kartıyla ya da nakit olarak ürünün ücretini ödüyorsunuz.
  • Tüm adımlar tamamlandıktan sonra PTT satıcıya ürünün parasını gönderiyor. 

Ödeme adımlarını detaylı bir şekilde açıkladık. Şimdi satıcıların kapıda ödeme sistemine başvurabilmeleri için sağlamaları gereken şartlara bakalım.

PTT Kargo Takibi Nasıl Yapılır?

4. PTT Kargo Kapıda Ödeme Şartları Neler?

PTT Kargo kapıda ödeme anlaşması olan bir yerden satın alınan ürünlerin hepsi kapıda ödeme sistemine dahil edilemiyor. Teslimat ve ödeme adımlarının sorunsuz tamamlanması için belirli şartları sağlamak gerekiyor. Bunlar şöyle özetlenebilir:

  • Kargoyla gönderilen ürünün yanında mutlaka faturası da olmalı.
  • Konut olarak tanımlanan alanlara kapıda ödeme ile teslim edilebilecek ürünler en fazla 3.000 TL tutarında olabilir. Daha pahalı ürünler bu sistemle gönderilemez.
  • Ticari gönderimlerde ürünlerin değeri 30.000 TL’yi aşmamalıdır. 

Gördüğünüz gibi çok fazla şart yok, yalnızca ürün değerleriyle ilgili belirli kısıtlamalar var. 

Son olarak kapıda ödeme sisteminde PTT kargo ücreti ne kadar, onu açıklayalım.

ptt kargo
ptt kargo

5. PTT Kapıda Ödeme Ücreti Ne Kadar?

PTT Kargo kapıda ödeme ücreti normal kargo ücretiyle aynı. Kargo ücreti de ürünün boyutuna ve ağırlığına göre belirleniyor. Göndereceğiniz kargonun ne kadar tutacağını hesaplamak için bölüm sonunda verilen linke tıklayabilirsiniz. Fakat genel olarak PTT Kargo ücretlerinin uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Bu aşamada belirtmemiz gereken bir nokta var. PTT kapıda ödeme sistemiyle yapılan teslimatlarda PTT Kargo satıcıdan havale ücreti alıyor. Yani alıcıdan aldığı parayı satıcıya gönderirken banka görevi gördüğü için bu aşamada oluşan masrafı satıcıya yansıtıyor. Havale ücretleri 5 TL’den başlıyor ve gönderilen meblağa göre değişiklik gösteriyor.

PTT Kargo ücreti hesaplama için TIKLAYINIZ!

Yazıyı bitirmeden tüm anlatılanları kısaca özetleyelim:

  • PTT Kargo kapıda ödeme sistemi alıcıların kargoyu teslim aldığı sırada ödeme yapmasına olanak sunar.
  • Bu sistemin kullanılabilmesi için satıcının PTT Kargo ile kapıda ödeme anlaşması olması gerekir.
  • Satıcı sıfatındaki kişiler kısa bir başvuru süreci sonunda PTT Kargo ile anlaşma yapabilirler.
  • Kapıda ödeme ücreti, normal kargolar gibi, paketin boyutuna ve ağırlığına göre belirlenir. Yalnızca ek olarak PTT Kargo satıcıdan havale masraflarını keser.

Siz PTT Kargo kapıda ödeme sistemini güvenilir ve kolay buluyor musunuz? Görüşlerinizi bizlerle ve diğer okuyucularımızla yorumlar aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

PTT Kargo Evden Alma Hizmeti Veriyor mu?

PTT Kargo Çalışma Saatleri Neler?

PTT Kargo Kaç Günde Gelir?

PTT İş Yerine Sevk Edildi Ne Demek?

 

PTT Şubesinden 1 TL ile 100 TL Arası Havale Ücreti Ne Kadar?

Ücret 5 TL olarak tahsil edilmektedir.

PTT Şubesinden 250 TL ile 500 TL Arası Havale Ücreti Nedir?

11 TL ücret söz konusudur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu