Yardım Başvurusu

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir? 2024 Yardım Parası Ne Kadar?

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir? Yardım Parası Ne Kadar? e-Devlet Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu, Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Sonucunu Sorgulama, Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Formu, Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Evrakları, Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar? Şartlı Eğitim Yardımının Kesileceği Durumlar, Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Aylarda Hesaba Yatar ve daha birçok sorunun cevabı yazımızda…

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir? Yardım Parası Ne Kadar? Eğitim konusunda sürekli yenilikler yapılmakla birlikte eğitim yardımlarında da yenilikler yapılmaktadır. Şartlı Eğitim Yardımı olarak verilen yardım ne diye merak ediyorsanız aklınıza takılan tüm soruları sizler için cevapladık.

e-Devlet Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu, Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Sonucunu Sorgulama, Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Formu İçeriği, Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Evrakları, Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar, Şartlı Eğitim Yardımının Kesileceği Durumlar, Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Aylarda Hesaba Yatar ve daha birçok sorunun cevabı burada…

Sosyal Yardım Başvuru Yolları? Başvuru Sonucunu Öğrenme

Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir? Yardım Parası Ne Kadar?

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına şartlı eğitim yardımı verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardım sayesinde maddi durumu kötü olan birçok ailenin çocukları eğitim hayatlarına devam edebilmekte ve eğitimlerine ara vermemektedir.

Şartlı eğitim yardımı her ay düzenli olarak verilen bir yardımdır. Muhtaç durumda olan kişilere verilen şartlı eğitim yardımı annenin PTT hesabına yatmaktadır. PTT hesabına yatan bu yardım ile birlikte anneler çocuklarının eğitim masraflarını karşılayabilmektedir.

Şartlı eğitim yardımına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar belli başlı şartları taşıması gerekmektedir. Yani herkes şartlı eğitim yardımına başvuramaz.

Muhtaç Aylığı Nedir? e-Devlet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şartlı Eğitim Yardımı Nedir ve Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yoksul durumda olan kişilere şartlı eğitim yardımında bulunmaktadır. Maddi anlamda sıkıntı yaşayan ve eğitim hayatında aksamalara neden olan durumlarda şartlı eğitim yardımı araya girmektedir. Şartlı eğitim yardımı bu durumları önlemek ve çocukların eğitimlerine devam etmelerini sağlamak için verilmektedir.

Şartlı eğitim yardımına başvuran anneler hem kız çocukları hem de erkek çocukları için başvuruda bulunabilir. Yani kız ya da erkek çocuk fark etmeksizin şartlı eğitim yardımına başvurabilirsiniz.

SGK güvencesine sahip olamayan aileler çocukları için şartlı eğitim yardımına başvurabilir ve bu yardımdan faydalanabilirler. Muhtaç durumda olan aileler şartlı eğitim yardımın yanı sıra devletin diğer sosyal yardımlarından da faydalanabilirler.

Hane içerisinde ya da anne veya babanın sigortalı bir işi var ise şartlı eğitim yardımından faydalanmazlar. Dediğimiz gibi şartlı eğitim yardımından yoksul ve muhtaç durumda olan ve sigortalı işi olmayan kişiler faydalanabilir.

Şartlı Eğitim Yardımından Kimler Faydalanır?

Muhtaç ve yoksul durumda olan ailelerin çocuklarına şartlı eğitim yardımı verilmektedir. Şartlı eğitim yardımına başvurmak isteyen kişilerin üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkul bulunuyor ise şartlı eğitim yardımından faydalanmazlar.

Şartlı eğitim yardımına başvuran ve başvurusu onaylanan kişilerin çocukları okulların açık olduğu günlerde 4 günden fazla devamsızlık yaparsa yani eğitime ara verirse bu yardımdan faydalanamazlar. Bu sebeple şartlı eğitim yardımında çocukların devamsızlık yapmaması şartı aranmaktadır.

Çocukların herhangi bir hastalık sebebi ile okula gidememesi durumunda sağlık raporu alırsa şartlı eğitim yardımından faydalanmaya devam ederler. Kısacası devamsızlık için geçerli bir nedene sahip olan ebeveynler şartlı eğitim yardımını almaya devam ederler.

Devlet İhtiyaç Sahiplerine Her Ay 1.474 TL Yardım Parası Veriyor! İşte Muhtaçlık Maaşının Detayları ve Başvuru Koşulları…

Şartlı Eğitim Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Yardıma muhtaç aileler çocuklarının eğitim hayatlarına devam edebilmeleri adına şartlı eğitim yardımı için başvuruda bulunurlar. Şartlı eğitim yardımı için ise bulunduğunuz yerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeniz ve başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Burada başvuru formunu eksiksiz ve doğru doldurmanız önem arz etmektedir. Başvuruda önemli olan husus vakıfa kaydınız olmasıdır. Dolayısıyla öncelikle sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıt yapmanız gerekmektedir.

Başvurunuzu yaptıktan sonra vakıf mütevelli heyeti, yerinde inceleme yapmak için bir komisyon görevlendirmekte ve başvuru yapan ailenin evine inceleme komisyonunu göndermektedir.

Vakıf mütevelli heyeti inceleme komisyonunun hazırladığı raporu, başvuru formunu ve başvuru sahibinin teslim ettiği evrakları göz önüne alarak şartlı eğitim yardımından ailenin faydalanıp faydalanamayacağı konusunda karar verir.

Başvuru yoğunluğuna göre ortalama bir ay içerisinde başvuru sonucu açıklanmakta ve ailenin başvuru formunda vermiş olduğu iletişim bilgileri üzerinden aileye haber verilmektedir.

Ayrıca muhtaç durumda olan aileler şartlı eğitim yardımı hakkında daha fazla bilgi almak için ALO 183 ya da ALO 144 sosyal destek hatlarını arayabilirler.

şartlı eğitim yardımı kimlere verilir?
şartlı eğitim yardımı kimlere verilir?

e-Devlet Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şartlı eğitim yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek bizzat başvuruda bulunabilirler. e-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımıza şunu belirtmeliyiz ki e-Devlet sisteminden şartlı eğitim yardımı için başvuru yoktur.

e-Devlet üzerinden başvuru yapmazsınız ancak başvuru sonucunu öğrenebilirsiniz. e-Devlet bilgileriniz ile sisteme giriş yaparak yardım başvurularının sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Sonucunu Sorgulama

Şartlı eğitim yardımı için başvuruda bulunan ihtiyaç sahipleri e-Devlet üzerinden başvuru sonucunu sorgulatabilirler. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkine tıklamanız yeterlidir.

Bunun dışında şartlı eğitim yardımı başvuru sonucunuzu öğrenmek için başvuruda bulunduğunuz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını arayabilir ve yetkili kişilerden sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Formunda Neler Var?

İlk kez sosyal yardım için başvuruda bulunacak olan kişi öncelikle Hane Başvuru Kayıt Formunu doldurmalıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal yardımlarına başvurmak için bu formu doldurmanız önem arz etmektedir.

Başvuru formunu doldurduktan sonra ihtiyaç sahipleri sorgu dilekçesini imzalarlar. Son olarak da Şartlı Eğitim- Sağlık Hak Sahibi sözleşmesini de imzalayarak başvurularını tamamlamış olurlar.

Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Evrakları

İlk defa vakıf kaydı yaptıracak olan ihtiyaç sahipleri bazı evrakları başvuru esnasında kuruma teslim etmelidirler.  Başvuru için gerekli olan evraklar;

  • Kimlik kartı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Fakirlik belgesi (muhtarlıktan alınmaktadır)
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • SGK dan işsiz olduğuna dair belge
  • Kirada oturan aileler için kira sözleşmesi
  • Yardım alacak çocuğa ait öğrenci belgesi

Genellikle istenilen bu belgelerin yanı sıra ailenin özel durumuna bağlı olarak ekstra belgelerde talep edilebilmektedir. Ayrıca başvurulan yardım türüne göre de başvuru evrakları değişiklik gösterebilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gıda ve Burs Yardımı Başvurusu

Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar?

Eğitim giderlerini karşılama konusunda sıkıntı yaşayan yardıma muhtaç aileler şartlı eğitim yardımına başvurmaktadır. Başvurusu onaylanan ailelerin çocuklarına belli başlı miktarda para yardımı yapılmaktadır.

Şartlı eğitim yardımı fiyatları;

  • İlköğretim kız öğrencilerine aylık 100 TL
  • İlköğretim erkek öğrencilerine aylık 90 TL
  • Ortaöğretim kız öğrencilerine aylık 150 TL
  • Ortaöğretim erkek öğrencilerine aylık 130 TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bu yapılan bu yardım sayesinde pek çok çocuk eğitim hayatında devam edebilmekte ve masraflarını bir nebze de olsa karşılayabilmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımının Kesileceği Durumlar Nelerdir?

Şartlı eğitim yardımının kesileceği belli başlı durumlar vardır. Bunlar;

  • Hak sahibinin vefat etmesi
  • Eğitim gören çocuğun vefat etmesi
  • Bir ay içerisinde çocuğun dört günden fazla devamsızlık yapması
  • Çocuğun örgün eğitim dışına çıkarak ikinci öğrenim görmeye başlaması
  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına haber vermeden ikametgah adresi değişikliği
  • Muhtaçlık durumun ortadan kalkmasının vakıf mütevelli heyeti tarafından tespit edilmesi
  • Muhtaçlık durumun ortadan kalkması
  • Şartlı eğitim yardımı sözleşmesine aykırı hareket edilmesi

İkametgah adresi değişikliği yüzünden şartlı eğitim yardımı kesilen aileler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına haber vermesi durumunda yardımdan tekrar faydalanabilirler.

Eğitim Türleri: Örgün, Uzaktan, İkinci, Açık Öğretim Nedir?

Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Aylarda Hesaba Yatar?

Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında şartlı eğitim ödemeleri yapılmaktadır. Başvuru sahibinin kimlik numarasının son hanesine göre ödeme tarihleri belirli olmaktadır. Yani kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar ayın 24’ünde, 2 olanlar ayın 25’inde, 4 olanlar ayın 26’sında, 5 olanlar ayın 27’sinde ve 6 olanlar da ayın 28’inde şartlı eğitim yardımı parasını alabilmektedir.

Ödeme günü pazara denk gelenler pazartesi, cumartesiye denk gelenler ise bir gün öncesinden yani cuma günü PTT hesabından çekebilirler.

Şartlı Eğitim Yardımının Eksik Yatmasının Sebebi Nedir?

Öğrencinin devamsızlık yapması durumunda şartlı eğitim yardımı parası eksik yatmaktadır. Devamsızlık yok ise Kaymakamlık binalarında bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfına giderek bu yanlışlığın sebebini öğrenebilir ve düzeltilmesini talep edebilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Sonucu Kaç Günde Açıklanır?

Şartlı eğitim yardımı ortalama 1 ay içerisinde açıklanmaktadır. Başvuru yoğunluğuna göre bu süre uzayabilmekte bazen de kısalmaktadır.

Şartlı Eğitim Yardımını Geri Öder Miyiz?

Yoksul aile çocuklarının eğitim hayatlarına destek olmak amacı ile verilen şartlı eğitim yardımı geri ödemesiz olarak verilmektedir.

Şartlı Eğitim Yardımının Telefon Numarası Nedir?

ALO 183 ya da ALO 144 sosyal destek hatlarını arayabilirsiniz. Bunun dışında ikametgah adresinizin bulunduğun sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının numarasını arayarak da yetkili kişilerden bilgi alabilirsiniz.

 

Şartlı Eğitim Yardımından Hangi Aileler Faydalanamaz?

Anne ya da babanın sigortalı bir işte çalışması durumu söz konusu ise bu yardımdan faydalanamazlar.

Şartlı Eğitim Yardımı Sonucunu Ne Zaman Öğrenebilirim?

Başvuru durumuna göre değişmekle beraber en fazla bir ay içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu